12/12/18

Ο «άρχοντας των φόρων»


Κάθε 50 ημέρες και ένας φόρος με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις "έσκασαν" και αφήνουν απλήρωτες τις υποχρεώσεις τους

Μέτρα λιτότητας που πλησιάζουν τα 9,5 δις ευρώ πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα  την τελευταία 4ετία. Οι 29 φόροι που επέβαλε – σχηματικά, αναλογεί ένας φόρος κάθε 50 ημέρες! – γονάτισαν τα νοικοκυριά και αποδιοργάνωσαν τις επιχειρήσεις, κυρίως τους μικρομεσαίους. Η Ελλάδα απέκτησε το θλιβερό μετάλλιο του πρωταθλητή φορομπήχτη μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ «Consumption Tax Trends 2018» αποκάλυψε ότι στην τριετία 2015-2017 η αύξηση φόρων στην Ελλάδα ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο, διπλάσια σχεδόν από την 2η χώρα που ήταν το Μεξικό.
Στο economico.gr δεν κουραστήκαμε να επαναλαμβάνουμε ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης χτυπά κυρίως τα ασθενέστερα νοικοκυριά και κάνει τους φτωχούς φτωχότερους. Συνέπεια αυτού είναι ότι «τα επίπεδα της φτώχειας να παραμένουν απαράδεκτα υψηλά στην Ελλάδα» όπως μεταδίδει σε όλο τον κόσμο το Bloomberg.

Για τη συνέχεια Economico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.