5/12/18

Να σταθούμε απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία - Διανομέας φαγητού καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τον πρώην εργοδότη του

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης ο διανομέας δέχθηκε επίθεση με σιδερογροθιά και υπέστη κατάγματα στα ζυγωματικά

Επίθεση από τον πρώην εργοδότή του καταγγέλει ότι δέχτηκε διανομέας φαγητού στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, «συνάδελφος διανομέας, μας κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από πρώην εργοδότη του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ο οποίος τον γρονθοκόπησε αρκετές φορές και μάλιστα με χρήση σιδερογροθιάς, προκαλώντας του κατάγματα στα ζυγωματικά».

foto-dianomeas1
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ακόμη μια απίστευτη καταγγελία δέχτηκε η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων στις 3/12! Πιο συγκεκριμένα συνάδελφος διανομέας, μας κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από πρώην εργοδότη του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ο οποίος τον γρονθοκόπησε αρκετές φορές και μάλιστα με χρήση σιδερογροθιάς, προκαλώντας του κατάγματα στα ζυγωματικά!

Όπως ο ίδιος ο εργαζόμενος αναφέρει, εργαζόταν στο κατάστημα του εργοδότη για ενάμιση περίπου μήνα ανασφάλιστος. Όταν μια μέρα ενημέρωσε τον εργοδότη ότι δεν θα μπορέσει να δουλέψει λόγω ασθένειας, ο συγκεκριμένος μέσω μηνυμάτων από την Ελβετία τον απειλούσε με χυδαίες ύβρεις, με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη δουλειά.

Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο τον τελευταίο μήνα και μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους μας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους. Οι δέκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών κτλ. δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε με τη οργάνωση μέσω της Επιτροπής Αγώνα διανομέων και το Συνδικάτο μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους διανομείς να παρευρεθούν μαζικά στη αυριανή συνέλευση μας για να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας

Συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων,

-Τετάρτη 5 Δεκέβρη, στις 10.30 το πρωί, στο στέκι Ίσκρα, Αμύντα 12

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!».

Πηγή: thestival.gr

2 σχόλια:

  1. Και κατα την περίοδο Πασοκάρας (και Ν.Δ. ) οι μισθοι στον ιδιωτικό τομέα και οι συνθήκες ήταν σχεδον το ίδιο χάλια με τώρα, στο δημόσιο ήταν βεβαια άλλος πλανήτης , οι "επιχειρηματίες" έκαναν λεφτά με τη φούσκα των δανεικών/πακετων εε , πουλάγανε εισαγόμενα με πολύ τσιμπιμένες τιμές και πληρώναν μισθούς αισχρούς , για αυτό όταν άνοιξε τα σύνορα η Νέα Δημοκρατία με τον Αντώνη Σαμαρά προτιμούσαν ξένους εργάτες και φυσικά τους είχαν ανασφάλιστους. Απο τότε οι μισθοί στον ιδιωτικό έχουν πιάσει πάτο.

    Δεν είναι μόνο του μνημονίου αυτό, ούτε του Συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μη ξεχνάμε ότι στη διάρκεια των μνημονίων με νόμο καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις. Συνέπεια αυτού οι διανομείς φαγητού (ντελιβεράδες) δεν είχαν δικαίωμα να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις με τους εργοδότες , οι οποίοι δεν σέβονταν τίποτα από τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων.
    Δεν γνωρίζω αν με το Αντώνη Σαμαρά άνοιξαν τα σύνορα (Πιθανώς ναι) Γνωρίζω όμως ότι με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.