18/12/18

Ένα πράγμα μόνο ξέρει να κάνει καλά ο Τσίπρας, και μονίμως αυτό επιχειρεί:




την αλλαγή της ατζέντας στον δημόσιο διάλογο - κοινώς, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Η πολιτική τακτική του είναι θλιβερά προβλέψιμη - διαρκείς αντιπερισπασμοί για να ξεχαστεί η πραγματικότητα που επιμένει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.  

- Κατεβαίνει μαζικά ο κόσμος σε συλλαλητήρια και διαδηλώσεις για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας; Ναι, αλλά ο Σαμαράς, ο Πικραμένος, ο Λοβέρδος και ο Γεωργιάδης έκαναν εξυπηρετήσεις στη Novartis.  
- Κάηκαν 99 άνθρωποι από την πυρκαγιά στο Μάτι λόγω της παροιμιώδους ανικανότητας της κυβέρνησης; Ναι, αλλά η Ελλάδα επιχειρεί καθαρή έξοδο από τα μνημόνια - μόνο που θα συνεχίσει να μας επισκέπτεται η τρόικα κάθε τρίμηνο για να μας ελέγχει.  
- Καταβαραθρώνεται διεθνώς η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας υποχωρώντας σε επίπεδα χαμηλότερα από εκείνα αφρικανικών χωρών; Ναι, αλλά θα θεσπίσουμε τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.  
- Εγκαταλείπουν τη χώρα η μία μετά την άλλη οι μεγαλύτερες και δυναμικότερες ελληνικές επιχειρήσεις; Ναι, αλλά κλείσαμε στη φυλακή τον Γιάννο.  
- Υποβαθμίζεται διαρκώς η Παιδεία με εισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να γράφουν κάτω από τη βάση; Ναι, αλλά κανονίσαμε να συνεχίσει το κράτος να πληρώνει τους ιερωμένους αλλά χωρίς να είναι δημόσιοι υπάλληλοι.  


- Καταστρέφουν και λεηλατούν ασύδοτες οι ακροαριστερές συμμορίες το κέντρο της Αθήνας και τα πανεπιστήμια; Ναι, αλλά κλείσαμε το MEGA της διαπλοκής.  
- Επιμένει να προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και στην κυπριακή ΑΟΖ; Ναι, αλλά ο Γεωργιάδης είχε καταχωνιάσει σε ειδική κρύπτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ τις αποδείξεις των βρόμικων συναλλαγών του.  
- Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε γαργάρα την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια μόλις αντέδρασε η Τουρκία; Ναι, αλλά θα δώσουμε πίσω τα μισά αναδρομικά από όσα επεδίκασε το ΣτΕ στους ένστολους, τους πανεπιστημιακούς, τους γιατρούς και τους δικαστικούς.  
- Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τους Αλβανούς ένας 35χρονος Βορειοηπειρώτης; Ναι, αλλά θα διορίσουμε καμιά 30αριά χιλιάδες άτομα στο δημόσιο κοροϊδεύοντας τους κουτόφραγκους που μας δανείζουν. 

Η χειρότερη συνέπεια της κρίσης δεν είναι η οικονομική καχεξία. Είναι περισσότερο η ασταμάτητη αιμορραγία της χώρας μας που χάνει τους πιο άξιους, δραστήριους και μορφωμένους νέους της οι οποίοι φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, και ο επίσης ασταμάτητος και ανεμπόδιστος εποικισμός της από χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες επειδή έτσι γουστάρουν οι ΜΚΟ που κάνουν πάρτι σε βάρος της εθνικής μας υπόστασης ξεκοκαλίζοντας τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Μία άκρως επικίνδυνη συνέπεια της οικονομικής κρίσης που έφερε το τυχάρπαστο τσούρμο των λιμασμένων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία, είναι πως η Ελλάδα εξασθένησε πολύ, τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά. Τη ραγδαία διπλωματική εξασθένηση της χώρας μας μπορούμε εύκολα να τη διαπιστώσουμε από πολλές πρόσφατες εξελίξεις - από την εκχώρηση της Μακεδονίας στους ανύπαρκτους και προκλητικούς Σκοπιανούς παραχαράκτες της Ιστορίας, από την αποθράσυνση των Αλβανών γειτόνων μας κ.λπ.  

Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ στο επίσημο μήνυμά του για την εθνική επέτειο, που ήταν όλο κι όλο τρεις αράδες, έλεγε πως «την Ιστορία τη γράφουν οι λαοί». Σε ένα όμως ζήτημα μείζονος εθνικής σημασίας που κακοποιεί βάναυσα την Ιστορία μας όπως η συμφωνία των Πρεσπών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει τα αξιοθρήνητα τρολ του να παπαγαλίζουν ότι «την εξωτερική πολιτική δεν την ασκεί ο λαός αλλά η κυβέρνηση» και φυσικά αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να τη θέσει στην κρίση του λαού με δημοψήφισμα. Επομένως διακηρύσσοντας πως «την Ιστορία τη γράφουν οι λαοί» κοροϊδεύει ασύστολα τους Έλληνες, διότι στην πραγματικότητα τους θεωρεί ανίκανους και αναρμόδιους να εκφέρουν γνώμη πάνω σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα. 

Η στρατιωτική εξασθένηση της Ελλάδας είναι εκ των πραγμάτων δυσκολότερο να γίνει αντιληπτή διότι το τι συμβαίνει στον χώρο των ενόπλων δυνάμεων και της αμυντικής βιομηχανίας καλύπτεται πολλές φορές από τον μανδύα του απόρρητου, αλλά και γιατί η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία φροντίζουν να αποκρύπτουν συστηματικά το μέγεθος και την ιταμότητα των τουρκικών προκλήσεων όπως και την αδυναμία και ατολμία της ελληνικής αντίδρασης. Δυστυχώς για όλους μας και για τη δύσμοιρη πατρίδα μας, η ανεπάρκεια και τα σοβαρότατα προβλήματα των ενόπλων μας δυνάμεων θα φανούν ξεκάθαρα μόνο όταν θα είναι πια πολύ αργά - όταν οι Τούρκοι θα απλώσουν χέρι για να ληστέψουν τον εθνικό μας ορυκτό πλούτο στη θάλασσα ή για να ακρωτηριάσουν τη μελλοντική ελληνική ΑΟΖ. 

Όπως δείχνουν τα πράγματα η κυβέρνηση Τσίπρα έχει επενδύσει όλες τις ελπίδες της για την αποτροπή της τουρκικής επιθετικότητας στην παρέμβαση Αμερικανών και Ισραηλινών. Οι Ισραηλινοί όμως ποτέ στην ιστορία τους δεν έχουν πάει σε πόλεμο για λογαριασμό άλλου κράτους, και ούτε είναι πιθανό να το κάνουν στο μέλλον - ούτε οι Τούρκοι είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να τους προκαλέσουν. Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους κάθε φορά που τους ζητάμε να χαλιναγωγήσουν την Τουρκία αποφεύγουν να αναμιχθούν και μας λένε διαρκώς: «Βρείτε τα μεταξύ σας. Έχετε καλούς διαύλους επικοινωνίας». Το έχουμε δει αυτό το έργο περισσότερες φορές κι από τις παλιές ταινίες του Σακελάριου. 

Η επιλογή του χώρου όπου θα γίνει πιθανότατα η κρίσιμη αναμέτρηση, δηλαδή η λεγόμενη «λεκάνη του Ηροδότου» μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, δίνει στους Τούρκους πάμπολλα τακτικά πλεονεκτήματα αφού είναι σαν να παίζουν στο γήπεδό τους ενώ εμείς μετά βίας μπορούμε να καλύψουμε το Αιγαίο και είμαστε σχεδόν ανήμποροι να δράσουμε στρατιωτικά πέρα από αυτό. 

Επίσης οι Τούρκοι έχουν εργαστεί μεθοδικά και με ζήλο επί δεκαετίες για να αναπτύξουν την εγχώρια πολεμική βιομηχανία τους σε βαθμό που σήμερα να καλύπτουν πάνω από το 60% των εξοπλιστικών αναγκών τους όταν εμείς με το ζόρι φτάνουμε το 9% αφού έχουμε παραδώσει τη δική μας πολεμική βιομηχανία στην απαξία και στη διάλυση. Επειδή η Ιστορία διδάσκει ότι σχεδόν πάντα ο μέρμηγκας γελάει τελευταίος σε βάρος του τζίτζικα, είναι μάλλον απίθανο να μπορέσουμε να αποκρούσουμε το τουρκικό αιφνιδιαστικό πλήγμα όταν θα συμβεί. 
Και φυσικά παραμένω πεπεισμένος πως όταν οι Τούρκοι αποφασίσουν να μας χτυπήσουν (όχι κατ' ανάγκη με κατάληψη κάποιου νησιού, τους αρκεί η παράδοση της ΑΟΖ μας) η Ελλάδα δεν θα αντιδράσει δυναμικά. Θα υποστούμε το ράπισμα χωρίς να απαντήσουμε, όπως γίνεται επί δεκαετίες τώρα στο όνομα της περιβόητης «ψυχραιμίας και αυτοσυγκράτησης» που έχουν εφεύρει οι ψοφοδεείς ελληνικές κυβερνήσεις για να δικαιολογούν την ανικανότητα και τον φόβο τους.

Stirlitz

7 σχόλια:

  1. Ας ξυπνήσει ο λαός, εγώ τα διαβάζω και τρελαίνομαι !!!! Ξέρω κάτι βολεμενους που το έπαιζαν αριστεροί και τώρα είναι σύριζα δαγκωτό !! Όλοι τους Δημ Υπάλληλοι !!!! Και τα μυαλά στα κάγκελα! !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι οι πρασινοφρουροί κλαδάρχες, έχουν γίνει συριζαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εο 2014 από το αμαρτωλό ΚΕΛΠΝΟ του ακροδεξιού υπουργού υγείας Α.Γεωργιάδη μοιράστηκαν πάνω από 4 εκατομμύρια εβρό σε φιλικά site κλπ . Την μερίδα του λέοντος πήρε η εφημερίδα Παραπολιτικά.(Αυτή που αργότερα ανακάλυψε σκάνδαλα συγγενών του Τσίπρα)
    Ερωτώ αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα.Τo Stirlitz ήταν ή όχι στην λίστα αυτών που χρηματοδοτήθηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Christo, you are just proving the article to be 100% on target. Everytime we raise important issues and the faults of the government, you come with a "but+nonsense" thinking you can blind us or sidetrack us.

      Διαγραφή
    2. Εσύ ο «εθνικόφρονας» δεν μπορείς να γράψεις στην ελληνική γλώσσα;

      Διαγραφή
  4. Εγώ θα έκανε την ανάλυση του έργου του ΣΥΡΙΖΑ διαφορετικά. Το ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει την διχόνοια και οδηγεί στα άκρα, πχ
    έβαλε έμφυλους ενάντια σε οικογενειάρχες, γιατί ποιος πατέρας θα δεχτεί τον γιό του στα 15 με φούστα;
    έβαλε λοατκι(Ζακ) ενάντια σε επιχειριματίες
    διέλυσε την εκκλησία και ώθησε στα άκρα ιερείς-μητροπολίτες, κάνοντας ψευτοδιάλογο για την μισθοδοσία
    έβαλε τους πατριώτες(Μακεδονικό) ενάντια σε αναρχοκομμουνιστές και κράτος(ΜΑΤ), ώστε οι πατριώτες να φτάσουν στο σημείο λένε «καλά κάνουν και καίνε αστυνομικούς»
    έβαλε ελεύθερους επαγγελματίες(110% φόροι) ενάντια σε δημόσιους υπάλληλους
    έβαλε όλη την ΕΡΤ ενάντια στην αντιπολίτευση
    κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μενει παρα να του κανει η μοιρα τα παιδια του ..γκαιυ...κραγμενα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.