18/12/18

Ο Τσαβούσογλου μας ξυπνάει από το λήθαργο: Ας ξυπνήσουν αυτοί που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατό στην Κύπρο

“Υπενθυμίζω σε αυτούς που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα. Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, ας το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα συμβεί ποτέ”, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Μια από τις εθνικές υποθέσεις της Τουρκίας, είπε, είναι και η Κύπρος, προσθέτοντας ότι χρειάζονται ειλικρινείς προσπάθειες για μια δίκαιη και μόνιμη λύση.
Ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η ε/κ πλευρά δεν προσέγγισε τις ειλικρινείς προσπάθειες της Τουρκίας. “Πλέον δεν τίθεται θέμα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μόνο για να γίνεται λόγος. Θα ορίσουμε τι, γιατί, σε ποιες παραμέτρους, σε ποιο πλαίσιο θα συζητήσουμε.
Υπενθυμίζω ξανά σε εκείνους που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατεύματα: Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, να το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα γίνει ποτέ”.
Για τους υδρογονάνθρακες είπε ότι η θέση της Τουρκίας είναι καθαρή. Ανέφερε ότι “θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις στα πεδία που έχει προσκαλέσει η ‘τδβκ’ και στην ΑΟΖ που παλαιότερα είχε καταγραφεί στον ΟΗΕ”. Τέλος, είπε ότι “πλέον έχουμε και γεωτρύπανο. Δεν κάνουμε μόνο έρευνες, λαμβάνουμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα εκεί με τα πλοία μας και τους ήρωες στρατιώτες μας”.
Πηγή: Διάλογος

2 σχόλια:

  1. Ετοιμάσου για πόλεμο για να έχεις Ειρήνη !! Τα περί αποστρατικοποίησης είναι για τους ηλιθίους !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που ειναι κρυμενα τα ρεμαλια που πιπιλιζαν την Ελληνοτουρκικη φιλια και επεβαλαν αυτοεμπαρκο και αφοπλισμο; ουτε τολμουσαν να προφερουν τη λεξη εισβολη μην ενοχληθουν οι Τουρκομογγολοι.
    Καποτε υπηρξε και ΓΟΥΔΗ.Μηπως πρεπει να ξαναενεργοποιηθει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.