16/12/18

Ουκρανική Εκκλησία: Προκαθήμενος με την ευχή Οικουμενικού

 
Τη χαρά και την ικανοποίησή του εξέφρασε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επιτυχή ολοκλήρωση της Ενωτικής Συνόδου, ιδρυτικής της νέας Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Ουκρανίας, της οποίας Προκαθήμενος εξελέγη ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.
Ο νεοεκλεγείς Προκαθήμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την ευχή και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας για να ευοδωθεί το πρωθιεραρχικό του έργο.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσκάλεσε τον Μακαριώτατο Επιφάνιο να συλλειτουργήσουν στο Φανάρι τη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων και να του παραδώσει τον Τόμο ιδρύσεως της «νέας αδελφής Αυτοκεφάλου Εκκλησίας».

slpress.gr/

20 σχόλια:

  1. Στην Ουκρανία ασκούνται διώξεις στην Εκκλησία που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας! Ο Πατριάρχης Μόσχας πρίν δυο μέρες ενημέρωσε την Διεθνή κοινότητα γι αυτό! Σε συνδυασμό με δηλώσεις της Ρωσίας μευαφορά χημικών στην Μαριούπολη μέσω εργοστασίων εκεί αλλά και την δήλωση πως θα παρέμβουν αν παραβιαστεί η Συνθήκη της Βιέννης για τις διπλωματικές αποστολές στο Κίεβο και το Χάρκοβο τα πράγματα στην Ουκρανία δεν βαίνουν καλά! Η Ουκρανία αναμένεται στο άμμεσο μέλλον να διαδραματίσει γεγονότα άσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τό Οικουμενικό Πατριαρχεῖο ἔχει κάνει πολύ μεγάλο λάθος καί θά τό δοῦμε τό λάθος αὐτό νά ἐξελίσεται σέ πόλεμο.
    Ἡ λεγὀμενη Δύση ἤθελε τό ΟΚ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ὥστε νά μή στερεῖται τελείως τυπικῆς νομιμοποιήσεως στίς διώξεις της πού ἐτοιμάζει, διά τοῦ ἀνδρείκοιλου Ποροσένκο, κατά τῶν Ρώσων καί φιλορώσων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν τῆς Οὐκρανίας.
    Τοῦτο, προκειμένου νά καταστήσῃ τήν Οὐκρανία ἐφαλτήριο γιά μόνιμο πόλεμο φθορᾶς ακί διαφθορᾶς κατά τῆς Ρωσίας, πρός καταστροφή καί τοῦ Ρωσικοῦ λαοῦ τῆς Οὐκρανίας.

    Τό σφάλλειν ἀνθρώπινο, δέν ἔχουμε ἀλάθητο στήν Ὀρθοδοξία.
    Καιρός μετανοίας ὅλων μας, ἀλλά ἐν προκειμένῳ πολύ χρειάζεται ἔμπρακτος μετάνοια τόσο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχη
    ὅσο καί ἀπό τήν πλευρά τῶν ἐθνικιστῶν στήν ρωσική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία (Τρίτη Ρώμη κ.ο.κ) πού δέν τόν ἀπέτρεψαν ἀπό ἕνα τέτοιο λάθος, διότι ἔθεσαν τό θέμα σέ ἐθνική βάση καί ἐπίσης σέ κανονική βάση (ζήτησαν σύνοδο), ἐνῶ εἶναι ποιμαντικό τό θέμα:
    Πῶς θά συμπεριφερθῆ τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο καί ἐνδεχομένως καί οἱ κατά τόπους Ὀρθόδοξες Ἱερές Σύνοδοι, ὡς πρός τά προβλήματα πού ἀντιμετωπίζει ὁ Κανονικός Μητροπολίτης τῆς περιοχῆς τῆς Οὐκρανίας Ὀνούφριος, στήν διαποίμανση τῶν χειραγωγουμένων (ἀπό προπαγάνδα τῆς Δύσεως, δηλαδή τῶν Οὐνιτῶν τοῦ Κιέβου καί τῆς ἐκεῖ πολιτικῆς ἡγεσίας) ἐκκοσμικευμένων Ρώσων.

    Αὐτοί, ὁμιλοῦν τήν Οὐκρανική διάλεκτο τῆς Ρωσικῆς γλώσσης, ἀλλά ὡς ἐκκοσμικευμένοι χριστιανοί ὀρθόδοξοι, εὔκολα παραπείθονται (μετά ἀπό 6 περίπου δεκαετίες ἔντονης προπαγάνδας, ἀκόμη καί στά σχολεῖα) νά ἀλλάξουν ἐθνότητα, καί νά δηλώνουν πλέον μόνο Οὐκρανοί μέ κύριο χαρακτηριστικό ὅμως τῆς νεάς ταυτότητάς τους τήν ἀποστασιοποίηση ἤ καί τό μίσος κατά τῆς Ρωσίας καί ἄρα κατά τοῦ Κανονικοῦ Μητροπολίτη τῆς περιοχῆς τῆς Οὐκρανίας Ὀνούφριου.
    [Εἶναι χαρακτηριστικό, ὅτι ἀπό τό 1991 καί μετά, στά σχολεῖα τῆς Οὐκρανίας, ἀλλά καί στά ΜΜΕ τῶν οὐκρανῶν ἀντιΡώσων, λέγεται πάλι καί πάλι ὅτι τά δεινά τοῦ κουμουνισμοῦ τά ὐπέστησαν οἱ Οὐκρανοί ὄχι ἀπό τούς κουμουνιστές (ἄρα καί ἀπό κουμουνιστές τῆς Οὐκρανίας), ἀλλά ἀπό τούς...Ρώσους!!!].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ποροσένκο μετά την εκλογή του μητροπολίτη Επιφάνιου, και την Αυτοκεφαλία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο που θα πάρει μάλιστα αυτοπροσώπως στην Κων/πολη την ημέρα των Φώτων, δήλωσε ότι επιτέλους σταματά κάθε σχέση της Ουκρανίας με τη Ρωσία.
    Αυτή η δήλωση από μόνη της δείχνει την ανάμιξη των εκκλησιαστικών με τα πολιτικά, που είναι όχι μόνο απαράδεκτη, αλλά και αποκαλυπτική για τους λόγους που έγιναν όλα αυτά που είναι ξεκάθαρα πολιτικοί.
    Ναι μεν υπάρχουν οι μνήμες των γεγονότων της γενοκτονίας της Ουκρανίας από το άθεο καθεστώς της Ρωσίας, και γενικά των σταλινικών διώξεων, που έχουν αφήσει κατάλοιπα στους λαούς, όπως και τα πρόσφατα γεγονότα της Κριμαίας, αλλά αυτά δεν έχουν να κάνουν με το εκκλησιαστικό πεδίο. Είναι απαράδεκτος ο τρόπος της εξέλιξης των γεγονότων, γιατί παραμερίστηκε ο Πατριάρχης Ονούφριος και αποκαταστάθηκε ένας άνθρωπος όπως ο Φιλάρετος που δεν δίστασε να προκαλέσει σχίσμα όταν απέτυχε να εκλεγεί Πατριάρχης Μόσχας. Τα πράγματα έχουν ξεκάθαρα πολιτική χροιά, με ανάμιξη της Δύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία βλέπω έχεις "υποκύψει" στην προπαγάνδα! Σε ότι αφορά τον λιμό στα μέσα γης 10ετίας του 30 ( αν εννοείς αυτό).
      Φυσικά δεν είχε ιδρυθεί και φανταστικός δυτικός ΟΗΕ ( 1945) να τους πάρει στους ωμους του και τότε η επίσης Δύση είχε μπουγάδα και δεν άδειαζε να στείλει τρόφιμα να μην πεθάνουν! Ο δε Χίτλερ σε συνεργασία με "φιλαράκια" του δυτικούς έκανε τα σχέδια του για άλλη μια φορά ακόμα για την Ουκρανία!
      Α) Δεν υπήρχε Ρωσία αλλά ΕΣΣΔ
      Β) Ναι μεν υπήρξε κάποιο σχέδιο από την κεντρική εξουσία για τους κουλάκους που ωστόσο το υλοποίησαν Ουκρανοί με όποιες " παρεκλήσεις"!
      Γ) Βασική αιτία θανάτου ήταν και ο τύφος που όπως γνωρίζεις δεν αφήνει τίποτα στο πέρασμά του!
      Δ) Ο λιμός προήλθε από τον εμφύλιο που προκλήθει και η ουσία ήταν πως δεν έσπερναν ή κατέστρεφαν τα σπαρτά κ.λ.π. με αποτέλεσμα να μην έχουν μα φάνε!

      Σήμερα ποιά ΕΣΣΔ τους σκοτώνει? Της Μέρκελ? Πάλι ο θηλυκός Χίτλερ έβαλε το χεράκι του με τον θείο Σαμ! Λοιπόν ότι βλέπεις σήμερα να γίνεται αγαπητή το ίδιο έγινε και τότε! Τα πρόσωπα άλλαξαν και λίγο το σενάριο και οι σκηνές από το έργο! Γι αυτό μην μασάς και μην οδηγείσαι πάντα από το " άθεος Στάλιν"... η Λιάνα δηλώνει Ορθόδοξη!
      Υπάρχει η Αλήθεια και η προπαγάνδα! Δεν υπήρχε λοιπόν Ρωσία τότε όοως γράφεις, αλλά ΕΣΣΔ το λέω να σκεφτείς πως παραπλανεί το μυαλό το καθημερινό μπουρου-μπούρου από τα ΜΜΕ. Μπορεί να μην γουστάρεις τον κομμουνισμό ή τον καπιταλισμό! Δεκτό! Αλλά άλλο πράγμα τα γεγονότα κι άλλο τι δεν γουστάρω! Το 2115 η προπαγάνδα θα έχει φτιάξει τέρας τον Πκύτιν! Θα λένε πως αυτός φταίει για την Ουκρανία του Ποροσένκο! Για την Εκκλησία θα λένε για την 7η Ρώμη και πως ο Βαρθολομαίος ήταν " χαρτί" σε όλα! Πένα η Πατριαρχάρα μας!!!

      Διαγραφή
    2. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την ένταση, ούτε το περιεχόμενο όσων γράφεις, γιατί δεν ταιριάζει με όσα έγραψα σήμερα και άλλες φορές (λες και εγώ είμαι εναντίον της Ρωσίας ή του Πούτιν ή λες και υποστηρίζω τον Πατριάρχη!).
      Ξαναδιάβασε όσα γράφεις.
      Σχετικά με τα 'μίση' που είχαν αναπτυχθεί ανάμεσα στους λαούς είναι γνωστά στους πάντες [άσχετα αν, (όπως ΟΛΟΙ γνωρίζουν), τότε ήταν ΕΣΣΔ του Στάλιν και τώρα Ρωσία του Πούτιν, οι άνθρωποι όμως και οι απόγονοί τους, που είτε έδρασαν είτε βίωσαν τα γεγονότα, είναι οι ίδιοι ανεξάρτητα από τις αλλαγές των πολιτικών καθεστώτων, και ανεξάρτητα αν ο Πούτιν μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και ως το 'αντίθετο' του Στάλιν]:
      https://www.ptisidiastima.com/holodomor/
      https://www.mixanitouxronou.gr/10-ekatommiria-nekri-ke-2500-chiliades-ektelesis-gia-kanivalismo-o-limos-pou-prokalese-o-stalin-stin-oukrania/

      Φαίνεται όμως ξεκάθαρα με το τρόπο που έγραψα για τα κατάλοιπα εκείνης της εποχής [λέγοντας ότι αυτό δεν έχει να κάνει με το εκκλησιαστικό πεδίο επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την ανεξαρτητοποίηση και την Αυτοκεφαλία] ότι «δεν έχω υποκύψει σε καμία προπαγάνδα» όπως λες.

      Διαγραφή
    3. Δεν υπάρχει ένταση! Απλά σου διόρθωσα πως τότε δεν υπήρχε Ρωσία όπως γράφεις! Υπήρχε? Η μηχανή του χρόνου είναι αυτό που σε ενημέρωσε για την Ουκρανία της εποχής? Καλά τότε! Τώρα μόλις επιβεβαίωσες " πως έχεις υποκύψει στην προπαγάνδα"! Δεν πειράζει όμως πες πως δεν είπα τίποτα! Ξεχασέ το! Είσαι ταμπουρωμένη για κάποιον ανεξήγητο για μένα λόγο, κι αυτλο φάβηκε από την αρχή του σχολίου σου που μίλησε για " ένταση"...επειδή σήμερα γιορτάζω δεν νιώθω ένταση για κανέναν! Ο Άγιος Διονύσιος να σε βοηθά και όλους όσους πιστεύουν και μη! Αν είναι να μιλάμε με υποκρύπτοντες εγωισμούς και να νιώθουμε πως είμαστε σε αντιπαράθεση άστο καλύτερα ας μην ξανασχολιάσουμε τίποτα! Στο τέλος θα φοβόμαστε να μιλήσουμε! Καλό βράδυ και να σαι καλά!
      Υγ.Σχολίασα μόνον την πρόταση με το άθεο καθεστώς της Ρωσίας που έγραψες και την γενοκτονία και έχεις λάθος γι αυτό! Δεν είπα πως διαφωνώ στα άλλα! Εσύ πίστευε την μηχανή του χρόνου για την ενημέρωση σου, με συγχωρείς έκανα εγώ λάθος δεν πειράζει! Έχεις εσύ δίκιο!

      Διαγραφή
    4. Ααα μην το ξεχάσω πες στα δυο σαιτ που ενημερώθηκες να τα "βρούν" κάπου στη μέση για τους νεκρούς γιατί έχουν ΜΟΝΟΝ 3.000.000 νεκρούς διαφορά! Αλλά δεν λέει τίπιτα 3 εκατομμύρια φτάνει να φταίει η Ρωσία οπωσδήποτε, ο Στάλιν, ο κομμουνισμός σε ΟΛΑ, ακόμα κι εκεί που δεν έχει όλη την ευθύνη...τελικά πόσους σκότωσε ο Στάλιν? 10.000.000 ή 7.000.000 η 50.000.000? Τους εκτέλεσε ο ίδιος? Δεν είχαν εμφύλιο, ο τύφος δεν σκότωσε κανένας και 200.000.000 εκατομμύρια ο Στάλιν τα σκότωσε? Τώρα χρησιμοποιώ πάλι την υπερβολή Μαρία! Όχι εσύ που στέλνεις δυο λινκ με 3.000.000 διαφορά! Τρέχεις πολύ, πας γρήγορα! Ανέβα λίγο στον λόφο Αιγάλεω όπως ο Ξέρξης να δεις την μάχη κάτω...γράφεις ενώ βρίσκεσαι μέσα στην μάχη!

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Σάκη, «Χρόνια πολλά» για τη γιορτή σου, και όλες τις ευχές μου με κάθε ειλικρίνεια και καλή προαίρεση (δεν ήξερα ότι γιορτάζεις σήμερα, διαφορετικά θα είχα ευχηθεί απ΄το προηγούμενο σχόλιο).
      Δεν είμαι προκατειλημμένη, ούτε επιφυλακτική («ταμπουρωμένη» όπως γράφεις).
      Αλλά ειλικρινά, παρερμηνεύεις αυτά που λέει ο άλλος, και αυτό αγαπητέ Σάκη, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, παρά μόνο αν δεν έχει ξαναμιλήσει μαζί του για ένα συγκεκριμένο θέμα.
      Όταν το θέμα έχει ξανασυζητηθεί και γνωρίζεις τις θέσεις του πρέπει με βάση αυτές να κρίνεις και το ΠΝΕΥΜΑ των υπολοίπων, και να μην στέκεσαι σε λεπτομέρειες ειδικά όταν έχω ξαναπεί ότι συνήθως γράφω βιαστικά λόγω συνθηκών.
      [Έχω μιλήσει αναλυτικά για το θέμα της Ουκρανίας, και για τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη της Ορθοδοξίας και ξέρεις τι πιστεύω.]
      Όπως είπα, κάποιες φορές γράφω βιαστικά εξ ανάγκης.
      Έγραψα «Ρωσία» αντί για ΕΣΣΔ, ήταν όμως αυτονόητο, ότι αναφερόμουνα στην ΕΣΣΔ του Στάλιν αφού μιλούσαμε για την περίοδο της γενοκτονίας της Ουκρανίας (και φυσικά δεν έγινε «εσκεμμένα» για να συσχετίσω την μεν με την δε).
      Επιπλέον στο δεύτερο σχόλιο παρέθεσα τις 2 πρώτες πηγές που βρήκα, γιατί δεν είχα χρόνο να ψάξω περισσότερα. Θα το κάνω όμως όταν μπορέσω.
      Τα γεγονότα αγαπητέ Σάκη είναι αυτά που αναφέρονται.Δεν παίζει ρόλο αν τα νούμερα είναι μεγαλύτερα ή μικρότερα. Μην στέκεσαι εκεί, αλλά δες τα ίδια τα γεγονότα.
      Η Οκτωβριανή επανάσταση προκάλεσε ΕΜΦΥΛΙΟ, ένα εσωτερικό διχασμό που κράτησε δεκαετίες παρά την «σιδηρά τάξη» που επέβαλε ο Στάλιν.
      Ο μισός λαός ήταν εναντίον του άλλου μισού. Δεν επρόκειτο μόνο για εκτέλεση εντολών του Κόμματος (όταν π.χ. εξόριζαν ή εκτελούσαν ή έκαναν ιεροσυλίες), αλλά για την ίδια την ιδεολογία του μισού λαού που είχε ασπαστεί την αθεϊα και την κομμουνιστική ιδεολογία (την λέξη «μισού», τη λέω έτσι χονδρικά, μην κολλήσουμε πάλι σε νούμερα), εναντίον του άλλου μισού.
      Όλες οι μαρτυρίες της εποχής το φανερώνουν, είτε στην αρχή του κομμουνιστικού καθεστώτος είτε μεταγενέστερα.
      Έχω κάποια βιβλία με τέτοιες μαρτυρίες που είναι συγκλονιστικά.
      Η Ουκρανία αρνήθηκε την κολεκτιβοποίηση και της πήραν τα σιτηρά. Ακολούθησε λιμός και θάνατος. Αυτά είναι πραγματικά γεγονότα.
      Οι φανατικοί κομμουνιστές (έχω πολλούς στο περιβάλλον μου), δεν τα παραδέχονται ακόμα και σήμερα που έχουν γίνει όλα γνωστά με στοιχεία.
      Έχω ένα βιβλίο του π.Ν.Αντωνόπουλου για τον Άγιο Λουκά γεμάτο μαρτυρίες από θηριωδίες (σκέψου ότι επιπλέον και τα ίδια του τα παιδιά είχαν επηρεαστεί από την κομμουνιστική προπαγάνδα, κυρίως της κρατικής εφημερίδας «Ο Άθεος», δηλ. ακόμα και οι οικογένειες ήταν διχασμένες). Έχω βιβλία του Γ.Σωφρονίου του Ρώσου που έζησε τα γεγονότα. Ποιον να πιστέψω αγαπητέ μου Σάκη, την κομμουνιστική προπαγάνδα, ή ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα; Αυτά τα κατάλοιπα (ένα είδος χρόνιου μίσους όπως είχαμε κι εμείς μετά τον εμφύλιο στην Ελλάδα) υπάρχουν ακόμα στην Ουκρανία έστω και σαν απόηχος.Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.
      Αλλά εγώ, ίσα ίσα που αυτό είπα ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται ένα ιδιότυπο άλλοθι, για όλα όσα συμβαίνουν. Ξαναδιάβασε αυτά που έγραψα, και είμαι σίγουρη ότι θα το καταλάβεις και θα κλείσει το θέμα.
      Καλό βράδυ και από μένα..


      Διαγραφή
    6. Για να μην κουράζω με ηλεκτρονικές διευθύνσεις, αν κάνεις αναζήτηση στο Google της φράσης 'λιμός Ουκρανίας' οι πηγές είναι πάρα πολλές, και σε όλες τα νούμερα κυμαίνονται από 4-10 εκατομμύρια νεκρών.
      Σε αυτό π.χ. γράφει και την απόκλιση (4-10 εκ.) χωρίς να γράφει συγκεκριμένo νούμερο:
      https://www.in.gr/2006/11/28/world/genoktonia-o-megalos-limos-toy-1932-33-kai-me-apofasi-tis-oykranikis-boylis/

      Υπάρχει και αυτό το μικρό συγκλονιστικό βίντεο με εικόνες των γεγονότων, και επώνυμες μαρτυρίες από την «Ουκρανική Διασπορά» :
      https://www.youtube.com/watch?v=RWwWKi1SfC

      Διαγραφή
    7. Σ ευχαριστώ για τις ευχές ολόκαρδα! Αντεύχομαι οι μέρες που έρχονται να ζεστάνουν τις καρδιές όλων! Οι άνθρωποθ να ζήσουν περισσότερη Αγάπη,Ειρήνη και Χριστό στις καρδιές τους!
      Τέλος πάντων δεν είναι ακριβώς έτσι για τον λιμό! Σου έγραψα μερικούς λόγους, όπως και την ξηρασία! Επίσης είχαν ξαναγίνει λιμοί πρίν την Οκτωβριανή Επανάσταση που δεν υπήρχε προλεταριάτο! Αυτά για παράδειγμα δεν αναφέρονται! Ωστόσο μακριά από εμένα να υποστηρίξω το Σοβιέτ ή τον Στάλιν! Δεν μαλώνουμε! Προσπαθώ να σου πω πως δεν πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα αυτά που έχουν πολύπλευρες προεκτάσεις από ένα πρίσμα! Εδώ είσαι μάρτυρας σε ένα γεγονός και δεν ξέρεις πίσω τι συμβαίνει! Το Ουκρανικό πάντα συνδαυλίζεται για 2 αιώνες από την Γερμανία και την Δύση χωρίς αυτό να απαλλάσσει την τότε Σοβιετική Ένωση! Σε παρακαλώ θέλω να καταλάβεις και στο λέω με αγάπη πως η αλήθεια στην Ουκρανία δεν βρίσκεται στην μια πλευρά για πολλούς λόγους! Αν δεις στο πρώτο λινκ που έστειλε ( της πτήσης) προς το τέλος μια παραπομπή που αναφέρει στα ρώσικα και μιαν άλλη άποψη! Αν θες να στο μεταφράσω να στο στείλω!Φαντάσου είναι δυτικό μέσο και κρατάει επιφυλάξεις! Για παράδειγμα έχουν χρησιμοποιήσει φωτογραφίες από φην εποχή των Τσάρων για τον λιμό του 32'! Υπάρχουν πολλά! Όπως για παράδειγμα με τον Βαρθολομαίο που πολλοί ( κι εδώ) είχαν πάρει μονόπλευρα το μέρος του!Το Ουκρανικό έχει μεγάλες προεκτάσεις για να το βάλεις με κλισέ στον Στάλιν ή τον κομμουνισμό για παράδειγμα! Κυρίως ο λιμός έχει χρησημοποιηθεί για φοβερή προπαγάνδα! Για παράδειγμα αναφέρεται πως 7 εκ νεκροί ως 25% του συνόλου του πληθυσμού σε μια πηγή! Στην δική σου πηγή μιλάει για 10% δηλαδή στα 28 εκ ( αφού 7 εκ είναι το 25%) είναι 2.800.000! Κατάλαβες 4 λινκ 3 διαφορετικές απόψεις! Υπάρχει μαρτυρία σε άλλο που μάνα έκοψε κομμάτια το παιδί της και το έβρασε να το φάει! Το Ουκρανικό είναι μεγάλο ζήτημα να πεις φταίει ο άθεος Στάλιν! Δεν υποστηρίζω τον Στάλιν ούτε τον κομμουνισμό! Είμαι εδώ να σου πω ταπεινά και με σεβασμό την γνώμη μου διότι σε εκτιμώ κι ίχι να αισθάνεσαι πως σε βάζω απέναντι! Ο διάλογος δεν βάζει απέναντι κανέναν! Αν αισθάνεσαι πως δημιουργώ " ένταση" δεν θα ξανασχολιάσω ποτέ ότι γράφεις! Το τελευταίο που θέλω είναι να στεναχωρώ τους καλούς μου φίλιυς! Αν θες σέβεσαι την γνώμη μου! Δεν θες δεν σε παρεξηγώ! Εδώ ο διάλογος γίνεται για να πηγαίνουμε όλοι ένα βήμα πιό μπροστά! Να μαθαίνουμε κι αν κάτι πιστεύουμε πως γνωρίζουμε να το μοιραζόμαστε με αυτούς εκτιμάμε...το Ουκρανικό είναι τεράστιο θέμα και γι αυτό έχει προταθεί να συσταθούν επιτροπές με επιστήμονες κι από τις δυο πλευρές να βάλουν σε μια τάξη την περίοδο αυτή του λιμού...

      Διαγραφή
    8. Σάκη, χρόνια πολλά και πολλές επιτυχίες στο δύσκολο επάγγελμα που ασκείς!

      Διαγραφή
    9. Ευχαριστώ κι εγώ για τις ευχές, και μακάρι να πραγματοποιηθούν για όλους.
      Χαίρομαι για την κατανόηση, και να πω κι εγώ ότι δεν κάνω αντιπαράθεση (με κανένα). Όταν αποτυπώνουμε με τα λόγια μας την γενική εικόνα που έχουμε για κάποια πράγματα, δεν παραβλέπουμε ότι υπάρχουν χίλιες δυό παράμετροι όπως είπες, που φυσικά πρέπει να λέγονται απ΄όσους τις γνωρίζουν για να εμπλουτίζεται (και όπου πρέπει να διορθώνεται) η κάθε εικόνα (αυτό είναι και το νόημα των διαλόγων).
      Τις ακρότητες για κανιβαλισμό μητέρων απέναντι στα παιδιά τους τις είδα και στην Βικιπαίδεια στο τελευταίο ψάξιμο, και μου έκανε εντύπωση. Αυτές όντως σου λέω ειλικρινά ότι δεν τις πιστεύω. Αλλά επαναλαμβάνω ότι έγραψα το σχόλιο φεύγοντας απ΄τη δουλειά, και έδωσα 2 πηγές με τα γεγονότα που τα γνωρίζω από βιβλία που έχω, χωρίς να δω τις λεπτομέρειες των ιστολογιών που μπορεί να είναι μίξη αλήθειας και υπερβολής.
      Έτσι κι αλλιώς όλη η πολιτική ιστορία του πλανήτη έχει 2 πλευρές, και η αλήθεια συνήθως είναι κάπου στη μέση. Δεν διαφωνώ σε γενικές γραμμές σε όσα λες, ως προς τις λεπτομέρειες των θεμάτων (γενικά), και ως προς την προπαγάνδα που γίνεται (και από τις δύο πλευρές). Όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την πώρωση και την εμμονική ιδεοληψία που κατείχε αυτούς τους ανθρώπους, που έφτασε σε μαζικά εγκλήματα τέτοιας έκτασης.
      Στο βιβλίο του π. Αντωνόπουλου στην σελ.67 αναγράφονται κάποια λόγια του Λένιν. Στο άρθρο του «Πως να οργανώσουμε την άμυνα», κήρυξε σαν γενικό σκοπό την εκκαθάριση της ρωσικής γης από κάθε «βλαβερό έντομο», και το 1921 έγραψε στον λαϊκό Επίτροπο Δικαιοσύνης: «Σύντροφε Κούρσκι, σας στέλνω ένα σχέδιο του συμπληρωμένου Ποινικού Κώδικα. Ελπίζω να είναι καθαρή η βασική σκέψη, να προβληθεί ανοιχτά η θεωρητικά και πολιτικά σωστή θέση που καθορίζει την ουσία και δικαίωση της τρομοκρατίας. Την τρομοκρατία πρέπει να την δικαιώσουμε και να την νομιμοποιήσουμε (για να επιβιώσει η επανάσταση)» [Λένιν, Άπαντα 5η εκδ. τόμ. 46 σελ.190].
      Στο βιβλίο του «Μαθήματα απ΄την Παρισινή Κομμούνα» που έγραψε πριν την επανάσταση του 1917, αναλύει τους λόγους που απέτυχε η Κομμούνα του 1871, καταλήγοντας ότι σκότωσε πολύ λίγους ανθρώπους. Έπρεπε να εξαφανιστούν ολόκληροι πληθυσμοί, και ολόκληρες τάξεις για να επιτύχει».
      [Έχω ξαναπεί ότι μας έχουν ταϊσει κομμουνιστική προπαγάνδα και αθεϊα με διάφορους τρόπους, και έχω μια ευαισθησία πάνω σε αυτά τα θέματα της προπαγάνδας
      και της διαστρέβλωσης].
      Όμως το θέμα μας εδώ δεν ήταν ο ουκρανικός λιμός σαν γεγονός (και οι λεπτομέρειές του), αλλά τα χρόνια κατάλοιπα που υπάρχουν μέχρι σήμερα έστω και σε ένα μέρος του λαού (μεγάλο ή μικρό), είτε αυτά οφείλονται αποκλειστικά στις πραγματικές λεπτομέρειες των γεγονότων, είτε στην μίξη αλήθειας-υπερβολής, σημασία όμως έχει ότι υπάρχουν.
      Σχετικά με την ουσία τώρα, έχω ξαναπεί ότι γίνεται πόλεμος της Δύσης απέναντι στη Ρωσία, που την «περικυκλώνει» από παντού για τους γνωστούς λόγους [είχα γράψει και ένα απόσπασμα από μια ομιλία του κ.Μάζη στον Γ.Σαχίνη], χρησιμοποιώντας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που δυστυχώς υποκύπτει.
      Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η πολιτική ρήξη προκαλεί και εκκλησιαστική
      που μπορεί να καταλήξει ακόμα και σε κανονικό σχίσμα..

      Διαγραφή
    10. Μαρία θέλω να ξέρεις πως η εκτίμηση και η κατανόηση σε σένα είναι δεδομένη! Άπαξ!

      Διαγραφή
    11. Κριστιάν
      σε ευχαριστώ θερμά για τις ευχές και σου εύχομαι ολόκαρδα να είσαι υγιής και να χαίρεσαι τους δικούς σου ανθρώπους!
      Θα σου ευχηθώ ακόμα να συνεχίσεις να κοσμείς με τις επιλογές τον χώρο ανοίγοντας διαδρόμους στον προβληματισμό και την ανιδιοτελή ενημέρωση!

      ## Θέλω με την ευκαιρία να πω πως σήμερα ασκώ διπλό και μαζί με έναν κύκλο εισαγωγών τριπλό επάγγελμα και μια αγάπη, ένα πάθος (μεταξύ των πολλών😊)!
      Τον αθλητισμό που έχει χαρακτηρίσει όλη μου την ζωή γιατί είναι η ίδια μου η ζωή, τα τελευταία 15 χρόνια που δεν αποτελεί και επάγγελμα (από τα 30) προσφέρω αφιλοκερδώς, δεν έχω πληρωθεί ποτέ από κανέναν και αν έχω δύναμη και αντοχή να συνεχίσω δεν πρόκειται να συμβεί ούτε στο μέλλον!Απεναντίας προσφέρω οικονομικά!

      Υγ. Θέλω να ξέρεις πως στο μικρό διάστημα που είμαι φιλοξενούμενος εδώ έχεις κερδίσει την εκτίμησή μου!
      Σου στέλνω ένα λινκ με ρούχα που εισάγω από την Ιταλία! Το μειλ στο στέλνω sakisamantas@gmail.com διάλεξε ότι θες να στο στείλω δωρεάν! Θα χαρώ αν το δεχτείς!

      https://www.six2.biz/
      Υγ. Αλλιώς στείλε την διεύθυνση να επιλέξω εγώ! Έχω κατα νου!
      Υγ2. Σίγουρα θα θέλουν κι άλλοι από το team... σ όλους τους άλλους θα δώσω χόνδρική 😊...
      Περιμένω μέιλ...

      Διαγραφή
    12. Nα συμπληρώσω σε αυτά που λέμε, ότι το σημείο-κλειδί σε όλα όσα έγιναν μετά την Οκτωβριανή επανάσταση, αυτό που ουσιαστικά δίχασε το λαό (και προκάλεσε εμφύλιο δεκαετιών), που ήταν έτσι κι αλλιώς στο συντριπτικό ποσοστό του εξαθλιωμένος στις αχανείς εκτάσεις της τσαρικής Ρωσίας, (όταν οι Τσάροι και οι ευγενείς ακόμα και οι κουλάκοι ζούσαν πλουσιοπάροχα), και φυσικά ήθελε κοινωνική δικαιοσύνη, ήταν το ξερίζωμα της Πίστης και η καταστροφή της Εκκλησίας απ΄τους μπολσεβίκους.
      Αν δεν συνέβαινε αυτό, αν δηλ. γινόταν μια Επανάσταση που παρέμενε στο πολιτικό οικονομικό και κοινωνικό πεδίο, χωρίς να ακουμπήσει την προσωπική πίστη του καθενός, αλλά να τη σεβαστεί, πιστεύω ότι θα είχε όλο το λαό με το μέρος της.
      Μιλάμε όμως για μια κατάσταση απερίγραπτη.
      Δεν ξέρω πόσο είναι γνωστός ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός. Ήταν ένας Άνθρωπος με Α κεφαλαίο, ΄και ένας Κορυφαίος γιατρός χειρούργος, (τα ιατρικά βιβλία του διαβάζονται ακόμα), που χειρούργησε (ακόμα και στα μάτια με πρωτόγονα μέσα) και θεράπευσε χιλιάδες ανθρώπους επί δεκαετίες (πολλούς τους έφερναν τα τρένα, ακόμα και ακρωτηριασμένους από τα μέτωπα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου), και βοήθησε επίσης με κάθε τρόπο, σε συνθήκες απερίγραπτες, σε διωγμούς, φυλακές και εξορίες στη Σιβηρία (στους -30 και -40 βαθμούς), για το μόνο λόγο ότι πίστευε στον Θεό και έγινε Επίσκοπος.
      Στις ατέλειωτες ανακρίσεις (από μικρούς τοπικούς δικτατορίσκους, που ξαφνικά απέκτησαν και αυτοί εξουσία! και έγιναν κάτι!),(υπήρξαν και κάποιοι ελάχιστοι του Κόμματος που τον σεβάστηκαν για την ακεραιότητά του, και χαρακτήρισαν μάλιστα την Ζώσα Εκκλησία, ως δουλοπρεπή και γλοιώδη), τους έλεγε ότι ήταν Δημοκράτης, όπως και ήταν. Δεν ήταν κανείς υπέρ των Τσάρων.
      Όμως αυτό που δεν ήθελε, ήταν αυτή η δικτατορική εμμονική προσπάθεια, να επιβάλουν με το ζόρι την αθεϊα, και να κάνουν τόσες καταστροφές και εκτελέσεις, και τόση βρώμικη προπαγάνδα ακόμα και σε μικρά παιδιά. Και τελικά πέτυχαν το αντίθετο παρά την προσωρινή επιτυχία τους.
      Σχετικά με την κολεκτιβοποίηση, έχω ακούσει πολλές ιστορίες από την Αλβανία του Χότζα, για το βιωτικό επίπεδο των ανθρώπων που είναι απελπιστικές.Η γη πέρασε στην ιδιοκτησία του κράτους, και λοιπόν;
      Υποτίθεται ότι η κολεκτιβοποίηση καταργεί την τάξη που εκμεταλλεύεται μια άλλη τάξη, ώστε η δεύτερη να βελτιωθεί. Όμως για τον φτωχό λαό που είχε και πριν ελάχιστα, τα πράγματα όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν αλλά χειροτέρεψαν.
      Η ΕΣΣΔ είναι ένα άλλο κεφάλαιο, που πρέπει όμως και αυτό να το δούμε συνολικά...
      Μπορεί να υπήρξε μια βελτίωση στο βιωτικό επίπεδο σε σχέση με την πρωτόγονη κατάσταση της τσαρικής Ρωσίας, αλλά προφανώς θα συνέβαινε και με άλλο σύστημα π.χ. αστικής Δημοκρατίας λόγω της εκβιομηχάνισης. Όλα αυτά πρέπει να τα δούμε μέσα σε ένα σύνολο όλων των γεγονότων.

      Διαγραφή
    13. Γιατί πάλι με την Πίστη βρε Μαρία? Στην Αμερική ή τον Καναδά είναι πιστοί? Ο άνθρωπος την Πίστη του την έχει μέσα του και την μαρτυράει και πεθαίνει γι αυτή! Ο Άγιος Λουκάς που σγιασε? Στο Λονδίνο του 2018? Ο Χριστός που Σταυρώθηκε?Μαρία για πολλοστή φορά φέρνεις την Πίστη ως το μοναδικό σημείο διοίκησης ενός λαού, ή ενός Έθνους ενώ δεν είναι! Είναι ένα από όλα! Εσύ του δίνεις μια χροιά που δεν είναι εκείνη που χρειάζεται για την επιτυχία της διοίκησης ( το ομόθρησκον είναι -και- αυτό) Μαρία μου άλλο πράγμα να καταφέρεις σήμερα να διοικείς έναν λαό σε συνθήκες ευημερίας! Δεν είναι όλος ο κόσμος μια ιδέα ούτε πρόκειται να γίνει! Αυτό θέλουν αυτοί! Να αποχαρακτηριστεί με την ΝΤΠ! Ο ρόλος της Πίστης είναι πρώτα εσωτερικός, προφανώς επηρεάζει την καθημερινότητα αλλά το πνευματικό δεν γίνεται να του "υποβιβάζεις" σε κοσμικό ρόλο πέραν του δέοντος! Τέλος πάντων...

      Διαγραφή
    14. Σάκη, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αμοιβαία η εκτίμηση!

      Διαγραφή
    15. Όταν έγραψα το πρωί, δεν είχαν εμφανιστεί ακόμα τα τελευταία μηνύματα.
      Λοιπόν θέλω κι εγώ να πω, ότι η εκτίμηση είναι αμοιβαία, και ότι συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες για τον κ. Κριστιάν..
      Σχετικά με το τελευταίο σου σχόλιο, να μου επιτρέψεις να πω ότι δεν αφορά την περίπτωση της ΕΣΣΔ, στην οποία αγαπητέ Σάκη, έγινε ΔΙΩΓΜΟΣ, αντίστοιχος των αρχαίων διωγμών των πρώτων 300 ετών του Χριστιανισμού.
      Απορώ ειλικρινά πως δεν καταλαβαίνεις την διαφορά, και λες έτσι γενικά ότι «δεν σχετίζεται η πίστη με την διακυβέρνηση..» και όλα τα υπόλοιπα...
      Προφανώς δεν σχετίζεται έτσι όπως το τοποθετείς, αλλά δεν μιλάμε γι αυτό, ούτε υπάρχει σχέση αυτού που συζητάμε (της περίπτωσης της ΕΣΣΔ), με τις χώρες που αναφέρεις, και οποιεσδήποτε άλλες, στις οποίες μπορεί οι άνθρωποι να είναι άθεοι (έχουν κάθε δικαίωμα), ή οποιασδήποτε θρησκείας ή δοξασίας κτλ.., όμως το ΘΕΛΟΥΝ, και δεν τους το ΕΠΕΒΑΛΕ κανείς, να είναι ότι είναι ο καθένας.
      Προφανώς δεν έχω καμιά απαίτηση «να πιστεύουν όλοι» (όπως γράφεις), ούτε πολύ περισσότερο προσπαθώ να συσχετίσω την σωστή ας πούμε διακυβέρνηση με κάποιου είδους θεοκρατία.
      Έχω όμως την απαίτηση της θρησκευτικής ελευθερίας.
      Μιλάμε δηλ. για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, και όχι για κάτι παράλογο.
      Στην ΕΣΣΔ η πίστη σε Θεό ήταν απλώς ΠΑΡΑΝΟΜΗ.Αντιμετωπιζόταν με ψυχιατρείο, φυλάκιση, εξορία, εκτέλεση.Που ξανακούστηκε αυτό; Μόνο στους διωγμούς του Διοκλητιανού και του Νέρωνα.
      Επιπλέον στα παιδιά χρησιμοποιούσαν τις ίδιες ψυχολογικές μεθόδους με τον Χίτλερ ώστε να δημιουργούν «γενίτσαρους» του αθεϊσμού.
      Παραθέτω για το τέλος λίγα ακόμα στοιχεία από το βιβλίo που προανέφερα:
      «Ο Λένιν έλεγε ότι: «ο Μαρξ φάνηκε πολύ επιεικής απέναντι στη θρησκεία με το να την ονομάζει όπιο του λαού.. Η θρησκεία είναι ένα είδος χαλασμένης βότκας.
      Όσο πιο πολλοί τουφεκιστούν από τις τάξεις των αστών και του κλήρου, τόσο το καλύτερο».
      Στις 23 Ιανουαρίου 1918, η Εκκλησία χωρίστηκε από το κράτος, και δημεύτηκε όλη η περιουσία της. Επίσης χωρίστηκε το σχολείο από την Εκκλησία. Στη συνέχεια άρχισε άγριος διωγμός. Γράφει ο Σολζενίτσιν:
      «Το 1918, για να επιταχύνουν την «πολιτιστική» νίκη της Επανάστασης, άρχισαν να αρπάζουν και να πετάνε τα ιερά λείψανα των Αγίων, και να κατάσχουν τα εκκλησιαστικά σκεύη. Λαϊκές εξεγέρσεις ξεσπούσαν για να υπερασπίσουν τις αφανιζόμενες εκκλησίες και τα μοναστήρια, που αμέσως πνιγόταν στο αίμα».
      Οι δίκες κληρικών και λαϊκών διαδέχονταν η μία την άλλη, για αντίσταση κατά των αρχών, ώσπου στο τέλος ο κατήγορος Κράσικωφ, διακήρυξε ότι «Ολόκληρη η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μία τεράστια αντεπαναστατική οργάνωση». Έτσι άρχισαν οι εκτελέσεις.
      Το 1922 εκτελέστηκαν 2.690 κληρικοί, 1.962 μοναχοί, και 3.447 μοναχές (!).Σύνολο 8.100, για το μόνο λόγο ότι ανήκαν στην Εκκλησία. Αυτή ήταν μόνο η αρχή...»

      Ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες εκτελέσεων, εξοριών, φυλακίσεων και διώξεων, καθώς και μια καθημερινή μαύρη προπαγάνδα στα σχολεία, όπως και μέσω του τύπου, και με διάφορα ευφάνταστα πράγματα όπως διοργάνωση σατυρικών «αντι-γιορτών» (π.χ. την ημέρα των Χριστουγέννων, με διακωμώδηση των ιερών Προσώπων), ώστε να τις εξευτελίζουν, και να εξαπλώνουν την αθεϊα. Κατεδαφίστηκαν χιλιάδες Ναοί, καταστράφηκαν Μοναστήρια, και κάηκαν σε δημόσιες πυρές χιλιάδες εικόνες, εκκλησιαστικά άμφια και σκεύη όπως και ιερά κειμήλια του Ρωσικού Μοναχισμού.
      Λοιπόν όλα αυτά φανερώνουν την διαφορά από οποιοδήποτε άλλο παράδειγμα καθεστώτος χώρας στο δυτικό κόσμο, εκτός ίσως των ναζιστικών (με όσα έκαναν στους αντιφρονούντες)..
      Καλό απόγευμα σε όλους...

      Διαγραφή
    16. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στην παρατήρηση σου αυτή! Δεν το συζητώ πως η ελευθερία να πιστεύεις και να λατρεύεις είναι προϋπόθεση αδιαπραγματευτη! Μαρία εννοείται πως συμφωνώ!
      Κοίταξε εσύ μιλάς για το ιδανικό και ως προς το ιδανικό συμφωνώ και πάλι με χίλια μαζί σου! Όμως το ιδανικό ΠΟΤΕ στην ζωή δεν επιτευχθεί...γιατί το ιδανικό είναι και "υποκειμενικό", για σένα και μένα που έχουμε κοινά πιστεύω εγώ αν το θέλεις θα σου έλεγα συμφωνώ! Όμως είδες πρίν μίλησες μίλησες για κάτι άλλο! Την Ελευθερία! Ναι αυτό με κάνει αυτοκολλητάκι σου!! Η Ελευθερία! Η Ελευθερία δεν έχει σχέση με την Πίστη, με το λατρευτικό μέρος ναι ή με άλλα γήινα, απτά, κοσμικά αλλά η Πίστη είναι εσωτερικό συναίσθημα δεν μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ να στο σκλαβώσει! Αυτό είναι λεύτερο και στην φυλακή όταν είσαι! Μ άρεσες που μίλησες για Λευτεριά! Σ αυτό συμφωνώ, συμφωνώ και μ αρέσε που το τοποθέτησες έτσι! Ελευθερία!! Συμφωνώ να είσαι λεύτερη να δοξάσεις εσύ Τον Θεό σου κι εγώ επίσης, να φτιάξω τον χώρο της λατρείας μου με σεβασμό στον δικό σου, κι αν γίνουμε τρείς με αμεση Δημοκρατία να φτιάξουμε κάποιους όρους που δεν θα τους παραβαίνει κανείς! Κι αν πάλι γίνουμε δέκα, και χίλιοι! Τότε θα προστεθούν κι άλλα θέματα αν ο φαρμακοποιός πρέπει να είναι ανοιχτός την Κυριακλη, αν το νοσοκομείο θα εφημερεύει, αν θα παρκάρουμε στην αριστερή λωρίδα! Δεν πρέπει να είσαι Ορθ7δοξος να παρκάρεις, μπορείς και άθεος! Αυτό εννοώ! Ελευθερία! Δημοκρατία, νόμοι, άμεση Δημοκρατία...Ηθική ναι και ηθική! Από που προκύπτει η ηθική? Ναι η ηθική προκύπτει από την καλλιέργεια, τον διάλογο και εν τέλει η Υψιστη Ηθική από την αποκάλυψη της Αλήθειας! Της μίας Αλήθειας! Αλλά αυτό είναι η ίδια η Θέωση! Ωστόσο μέχρι να βρούμε ουρανό λέει το τραγούδι, άσε να παραμιλώ...θα πω χαριτολογώντας, ωστόσο μέχρι τότε που δεν το καθορίζουμε εμείς για όλους επειδή Ο Θεός χάρισε την ελευθερία της βούλησης στον άνθρωπο από την πρώτη στιγμή πρέπει να συνυπάρξουμε με κάποιον τρόπο...αυτό εννοώ! Εσύ καλά τα λες! Συμφωνώ και ξανασυμφωνω πάλι και πάλι! Αλλά σε παρακαλώ έχεις ένα παράδειγμα απόλυτης κοινωνίας με τα βαθύτερα κριτήρια που λες! Δεν έχουν υπάρξει σε μικρές κοινωνίες με αμιγώς έντονα κοινά στοιχεία! Δεν υπάρχει μέσα στο μοναστήρι για παράδειγμα! Ο Μέγας Αντώνιος ασκήτεψε όσο κανένας πολεμώντας τα ίδια τα πάθη και την αμαρτία! Ο Χριστός μας εκδηλώνοντας την ανθρώπινη φύση του στην προσευχή Του παρακάλεσε τον Πατέρα να μην πιεί το ποτήρι αυτό για μια στιγμή πρίν πει " ας γίνει το θέλημά Σου"...

      Διαγραφή
  4. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.. Ο ίδιος ο Θεός σέβεται και διαφυλάττει την ανθρώπινη ελευθερία, και αφήνει τον άνθρωπο να κάνει τις επιλογές του και να προχωρήσει έστω και μέσα απ΄τα λάθη του. Όποιος την παραβιάζει βάναυσα (με διάφορα προσχήματα) είναι απλώς φασίστας. Τα όρια και τα σύνορα της ελευθερίας του ενός βρίσκονται εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου (σε θεωρητικό επίπεδο). Στην πράξη δεν υπάρχουν όπως είναι φυσικό ιδεατές καταστάσεις, λόγω της ανθρώπινης ατέλειας, που δημιουργεί ατελείς κοινωνίες.
    Κατανοούμε αγαπητέ Σάκη ότι δεν υπάρχει η τελειότητα (όπως σωστά τόνισες), και ότι πολλές θεωρίες και πολιτικά συστήματα, θα αποδειχτούν είτε κατώτερα των προσδοκιών, είτε ανεφάρμοστα κτλ..
    Προσπαθούμε λοιπόν με βάση τα πραγματικά δεδομένα να πλησιάσουμε προς το καλύτερο. Να δημιουργήσουμε μια δημοκρατική Νομοθεσία, και μια Ισονομία, ώστε να πραγματώνεται όσο το δυνατόν η ελεύθερη θέληση και βούληση όλων των πολιτών (στα όρια που μας αφήνει η κάθε κατάσταση όπως π.χ. η αστική Δημοκρατία).
    Όταν διαμαρτυρόμαστε π.χ. για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων, δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο παρά ισότητα και ισονομία. Όπως οι μουσουλμάνοι οι Καθολικοί και οι Εβραίοι έχουν δικό τους μάθημα, (και όπως οι άθεοι παίρνουν αποχή), έτσι και οι Ορθόδοξοι να έχουν το δικό τους.Επίσης να διδάσκονται την Ιστορία τους οι Έλληνες αυτούσια και όχι νοθευμένα. Είναι αυτά παράλογα; Δεν νομίζω..
    Αν μια κυβέρνηση δεν τα κάνει λόγω της ιδεοληψίας της, και προσπαθεί να επιβάλει τη θέλησή της, συμπεριφέρεται φασιστικά.
    Σε κάποιες περιπτώσεις χωρών και πολιτικών καθεστώτων έγιναν πολύ ακραία πράγματα, που δεν χρειάζονται καμιά ιδιαίτερη ανάλυση. Αυτά αποτελούν απλώς παραδείγματα προς αποφυγή..
    Έχουν ανοιχτεί και κάποια άλλα θέματα, αλλά πιστεύω θα υπάρξει και άλλη ευκαιρία να συζητηθούν...

    Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.