10/12/18

Συνέδριο "Καρλ Μαρξ: στοχαστής της ελευθερίας"


Διαβασα σε φιλο ότι το Φιλοσοφικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει συνέδριο με τίτλο "Καρλ Μαρξ, ο στοχαστής της ελευθερίας".
Ο ανθρωπος που ευλογησε την βια για να κερδισει η "προοδευτικια" ταξη που υπηρχε μονο στο μυαλο του, βαφτιζεται "στοχαστης" και μαλιστα της "ελευθεριας". Και αν πεις στους διάφορους βλαμμένους ότι όπου υπήρξαν Μαρξιστές ΔΕΝ υπήρξε ελευθερία, αυτά τα δυο απλά δεν πάνε μαζί, ακούς την τρομερή απάντηση : "Μα δεν την εφάρμοσαν σωστά!". 
1. Αν δοκιμάσεις κάτι σε 20 και βάλε χώρες και παντού βγήκε δικτατορία, τότε είσαι σανοφαγο ορκ αν πιστεύεις οτι στην 21η θα βγει διαφορετικό.
2. Αν πιστεύεις οτι ο Κουτσιουμπας ας πούμε θα το εφαρμόσει "σωστά", τότε έχεις καταναλώσει υπερβολικά πολύ σανό, και είσαι μη αναστρέψιμη υπόθεση.
3. Αν πιστεύεις στις ανοησίες του Μαρξ, που ούτε μια δεν βγήκε σωστή, τότε πας για ρεκόρ Γκινες σανοφαγιας.
4. Τέλος αν νομίζεις οτι υπάρχει "δημοκρατικός" δρόμος στο σοσιαλιζμο (τύπου ΚΚΕεσ, Συνασπισμός, συνιστώσα σύριζα, ευρωκομουνισμός και λοιπές παπατζες), τότε υπάρχουν κάτι ιδρύματα που σου φοράνε άσπρες ρόμπες.... εκεί τρέφεσαι αποκλειστικά με σανό αφού.



Καλημερα ειπαμε ; Δεν ειπαμε!
Καλημερα
Panayotes Servos

6 σχόλια:

  1. Τα βιβλία του Μαρξ είναι η βίβλος των καπιταλιστών. Τα διαβάζουν στα πανεπιστήμια για να μάθουν πως να εκμεταλλεύονται καλύτερα τους εργαζόμενους και να βγάζουν περισσότερα χρήματα, πχ οι περισσότεροι μεγαλοδημοσιογράφοι στην Ελλάδα πέρασαν από την ΚΝΕ και τώρα στηρίζουν τους εργολάβους-καναλάρχες.
    Είναι σαν τα χριστιανικά βιβλία για την διαβολική ποπ-ροκ μουσική, όλοι οι νέοι τα αγόραζαν ως οδηγό για τους πιο διάσημους μουσικούς και μετά πήγαιναν και άκουγαν την «διαβολική» μουσική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Now if you tell me the Rothchild are sponsoring the forum, I wouldn't be surprised at all!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισημα δεν πανε ποτε οι ιδιοι.Βαζουν αλλους Νικο.Δεν ειναι τοσο χαζοι να γινουν στοχος....Αμολανε τα φραγκα...και τρεχουν τα ..λυγουρια ολα...Ο Σορος λυγουρης ειναι...Την παιζει ολη την λατερνα με τα σαλια.....

      Διαγραφή
  3. Ημουν δεν ήμουν 25αρης, όταν συνειδητοποίησα πως όσους φίλους ή γνωστούς είχα πλούσιους, (μιλάμε για πραγματικά πλούσιους), όλοι τους ήταν αριστερόφρονες. Δεν θα λέγαν ποτέ ότι είναι αριστεροί, αλλά ότι λέγανε παρέπεμπαν σε αριστερούς. Και το φοβερό, όλοι τους είναι και σε κάποια ΜΚΟ, για τους καημένους τους άπορους, τους λαθρομετανάστες, του lgbd (και τί άλλο πάει παρακάτω, για όσους το γνωρίζουν).
    Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι τελικά μόνο τυχαίο δεν είναι που ο κόσμος κατ' ουσίαν είναι χωρισμένος σε τρείς τάξεις.
    1. Σε εκείνη που ανήκουν όλοι όσοι στηρίζονται στα χέρια τους, το μυαλό τους, στην ηθική τους και κυρίως στην σύλληψη ιδεών τις οποίες με επιμονή και υπομονή προσπαθούν να υλοποιήσουν, προκειμένου να κάνουν ένα βήμα προόδου στη ζωή τους.
    2. Σε εκείνη στην οποία ανήκουν όλα αυτά τα ζωντόβολα που δηλώνουν αριστεροί και στην πραγματικότητα είναι τα σαπρόφυτα της κοινωνίας, εκείνοι δηλαδή που παρασιτούν δίπλα και γύρω από την πρώτη κατηγορία.
    3. Τέλος έχουμε την τρίτη κατηγορία, αυτοί των πλουσίων, η οποία έχει έναν μόνο αντίπαλο. Την πρώτη κατηγορία. Αφού είναι και η μόνη από την οποία μπορούν να ξεπηδήσουν άνθρωποι που δεν τους ήξερε παρά μόνο η μάνα τους, αλλά σε μιά στιγμή συλλαμβάνουν μιά ιδέα που μπορεί να ανατρέψει τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της εποχής τους. Πχ, όλοι εκείνοι οι άγνωστοι της apple, amazon, κάποιο φάρμακο κλπ.
    Η τρίτη λοιπόν κατηγορία έχει έναν αντίπαλο. Την πρώτη. Και ποιός είναι ο καλλίτερος τρόπος να την ελέγξεις? Μέσω των χρησίμων ηλιθίων, της δεύτερης. Αυτοί που αντικειμενικά θα τους χαρακτήριζες βλάκες και ηλιθίους, με μπροστάρηδες όλους εκείνουν που αποτελούν τις """ηγεσίες""" τους.
    Το παιχνίδι λοιπόν είναι πολύ απλό. Και αυτοί που το παίζουν είναι άτεγκτοι στην εφαρμογή του πάνω στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφερουσα αποψη Κρις.
      Αγνοει ομως τον συντονισμο της τριτης.Συντονιζονται Κρις.Αλλιως πως ...σκορπιοι ..πλουσιοι κανουν σαν ομαδα παιχνιδι ομαδικο ? Ποιος και ...που....τους συντονιζει ???..θαχε ενδιαφερον να πεις....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.