25/12/18

Ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών μετά την επικύρωση;


ΑΓΓΕΛΟΣ Μ. ΣΥΡΙΓΟΣ*
Κατά καιρούς αναφέρεται στον δημόσιο λόγο ότι η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να αποδεσμευθεί από τη συμφωνία των Πρεσπών με μία απλή καταγγελία. Κατ’ αρχήν η συμφωνία παράγει ήδη αποτελέσματα και χωρίς την κύρωσή της. Αμέσως μετά την υπογραφή της η Ελλάδα δέχθηκε να επανεκκινήσει η διαδικασία εντάξεως της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Αφ’ ης στιγμής η Βουλή των Σκοπίων προχωρήσει στις συνταγματικές αλλαγές, το ΝΑΤΟ θα συντάξει το πρωτόκολλο εντάξεως της γειτονικής χώρας στη Συμμαχία.
Το έγγραφο αυτό αποτελεί ξεχωριστό διεθνές κείμενο από το κείμενο των Πρεσπών. Θα έλθει στη ελληνική Βουλή προς κύρωση ανεξαρτήτως της πορείας της συμφωνίας των Πρεσπών. Επειδή η αίτηση για ένταξη έχει υποβληθεί με το προσωρινό όνομα ΠΓΔΜ, η Ελλάδα βαρύνεται από την ενδιάμεση συμφωνία (και μία σχετική καταδίκη στο Διεθνές Δικαστήριο) να κυρώσει το Πρωτόκολλο (ανεξαρτήτως του τι θα πράξει με τη συμφωνία των Πρεσπών).

Για τη συνέχεια Kathimerini


9 σχόλια:

  1. Πλάνη και απάτη και δωροδοκία συμβαίνει!
    Από την στιγμή που αφήνουν δήθεν αλυτρωτισμό με αναφορά σε παλιές "πληγές" στο Σύνταγμά τους τι είναι?
    ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑΦΟΡΗ και Πλανη
    Για την δωροδοκία να ξεκινήσει άμεσα άνοιγμα λογαριασμών ξεκινώντας έρευνα τα πιο πολλά στοιχεία θα τα δώσουν οι Ρώσοι! Ένα φορτηγό έχουν ζητήστε τα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος να τα ζητησει και γιατι Σακη.
      Καλλα Χριστουγεννα.

      Διαγραφή
    2. Χρόνια πολλά Παναγιώτη, να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

      Ποιος να τα ζητήσει? ΄Έχεις δίκιο! Ας τα στείλει ο Ρώσος Πρέσβης στα Σκόπια "υπηρεσιακά" στον συνάδελφό του στην Αθήνα!Αλλιώς ας τα στείλει σε μένα να βγάλω στο φωτοτυπείο μου φέιγ βολάν να τα μοιράσω ή αφίσες! Αλλιώς ας τα πετάξουν προκηρύξεις από αεροπλάνο όπως έκαναν για προπαγάνδα στον πόλεμο!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ὀρθή ἐπανάληψη

    Ποτέ τό ἔγκλημα τῆς τυραννίας δέν εἶναι "στιγμιαῖο".

    Πρέπει νά ἐρευνηθῆ τό τί ὑποστηρίξαμε καί χάσαμε σέ Διεθνές δικαστήριο. Εἶμαι σχεδόν βέβαιος, ἄς ποῦμε ἀπό διαίσθηση, ὅτι
    δέν ὑποστηρίξαμε τίποτα οὐσιαστικό γιά τίς παραβιάσεις πού εἶχαν κάνει οἱ Σκοπιανοί, οὕτως ὥστε νά χάσουμε, ἐπίτηδες.

    Μή ξεχνᾶμε ὅτι γιά νά έλεγχθοῦν τέτοια πράγματα, χρειάζεται δημοκρατικό πολίτευμα, δηλαδή ἀληθινή ἐναλλαγή κομμάτων στήν ἐξουσία.
    Καί δημοκρατία δέν ὑπάρχει πολιτικῶς, ὑπάρχει μόνο στενά νομικῶς, νομικίστικα, στά χαρτιά καί είκονικά:
    α) στόν κατά συμπαιγνία δικομματισμό, καθώς καί
    β) στόν ἐλεγχόμενο διά τῶν ΜΜΕ ψευδο-πολυκομματισμό.
    Συνεπῶς;

    _Κύριοι δικασταί, ποτέ τό ἔγκλημα τῆς τυραννίας τῶν τριάκοντα τυρἀννων, ἤ τῶν ....πέντε -ἔξι τυρἀννων, ἤ τῶν ...δύο τριῶν τυρἀννων (ἄλλοτε μέ, ἄλοτε χωρίς, δημοκρατικό μανδύα) δέν εἶναι "στιγμιαῖο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες λαλακιες ο κύριος καθηγητής αλλά ποτέ δεν είναι αργά....Ο ελληνικός λαός και το ελληνικό κράτος δεν δεσμεύονται από κανέναν δικτάτορα το ΝΑΤΟ και ο Παιατ ας κάνουν κωλοτούμπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τσίπρας ἀκούει κάλαντα...
    Ἀρχή μετανοίας; 1% πιθανότητα, καί πολύ λέω, ἀλλά μόνο ὁ Θεός γνωρίζει.
    Ὑποκρισία καί κοροϊδία; 99% πιθανότητες, ἀλλά λίγο λέω, ὅσο προδίδει Μακεδονία, καί κυνηγᾶ τήν Ὀρθοδοξία ἀκόμη καί μέσα στίς ψυχές τῶν παιδιῶν στά σχολεῖα, μέ Φίλη-Γαβρόγλου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αρθρογράφος με ένα μαγικό τρόπο αποσυνδέει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, έστω και αν η ενταξιακή αυτή διαδικασία είναι το μοναδικό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας. Παρουσιάζοντας δε την καταγγελία της σύμβασης ως "αδύνατη", προετοιμάζει το έδαφος για την αποδοχή της και από την επόμενη κυβέρνηση, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.