25/12/18

Γ. Κοντογιώργης: Χωρίς στρατηγική, κίνδυνος εθνικού ακρωτηριασμού - Αναγκαία η εσωτερική ανάταξη για τις γεωπολιτικές προκλήσεις

Γιώργος Σαχίνης

Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πάντειο , Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στον 98.4 για τις ανοιχτές εθνικά προκλήσεις με κυρίαρχη την διαρκή ένταση από πλευράς Τουρκίας, σημείωσε με έμφαση ότι χωρίς την ύπαρξη στρατηγικής με βαθιές ρίζες και αναλύσεις, η χώρα μας στις μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, κινδυνεύει ακόμη και με εθνικό ακρωτηριασμό. 
Σημείωσε μάλιστα ότι η στάση των ΗΠΑ στη Συρία με την αποχώρηση τους, ενισχύει τον περιφερειακό ρόλο της Τουρκίας, ενώ την ίδια ώρα η Ελλάδα εμφανίζεται  υποχωρητική στο όνομα του κατευνασμού, ακόμη και στους εθνικισμούς, των άλλων χωρών στα Βαλκάνια.
Κατά τον Γ. Κοντογιώργη, η άμεση οικονομική ανάταξη, η στοιχειώδης εθνική συνεννόηση και η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής αποτροπής με το πολιτικό σύστημα να αντιστοιχείται και όχι να υπολείπεται στις ανάγκες των καιρών , είναι η απάντηση στις επερχόμενες τεκτονικές γεωπολιτικά εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

2 σχόλια:

  1. Οι τρείς προυποθέσεις για την διαφυγή του εθνικού θανάτου που αναφέρει ο κ. Κοντογιώργης, κρατική ανόρθωση, οικονομική ανάταξη και αμυντική ισχυροποίηση είναι δυστυχώς ανέφικτες,όνειρο θερινής νυκτός υπό την σημερινή πολιτική πραγματικότητα, στην οποία η εναλλακτική της σημερινής πανώλους Τσίπρα είναι η απειλούμενη αυριανή Χολέρα (ή Κουλέρα) Κυριακούλη - προ της οποίας -πιστέψτε το πάρα-πάρα πολλοί που βδελύσσονται τον Τσίπρα θα τον ψηφίσουν, επειδή απεχθάνονται το άλλο τσιμπούκ-ογλάν περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος ...Παντως παιδια αυτη την παγιδα ...ψηφιστε μεταξυ δυο...τσογλαναραδων....την σιχαθηκα....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.