7/12/18

Οι εθνομηδενιστές και οι εχθροί της ελληνικής ιστορίας επί το έργον: Εκτός ύλης ο Παύλος Μελάς «για να μην κουραστούν οι μαθητές»

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Το υπουργείο Παιδείας «κόβει« την ύλη για τους μαθητές της Γ΄λυκείου από την Ιστορία του Παύλου Μελά, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Ίωνα Δραγούμη αλλά και του Μακεδονικού Αγώνα «για να μην κουραστούν οι μαθητές από τις επαναλήψεις»

«Για να μην κουραστούν οι μαθητές από τις επαναλήψεις» είναι η απάντηση κύκλων του υπουργείου Παιδείας στο «κόψιμο» της ύλης που περιλαμβάνει για τους μαθητές της Γ΄λυκείου την Ιστορία του Παύλου Μελά, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Ίωνα Δραγούμη αλλά και του Μακεδονικού Αγώνα. 
Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει οτι η συγκεκριμένη μείωση «έγινε προκειμένου αν ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή και στο πλαίσιο της εκμάθησης των συγκεκριμένων κεφαλαίων στην τρίτη γυμασίου». Έτσι κρίνουν ότι δεν χρειάζεται να επαναληφθεί στη Γ' Λυκείου.


Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στα social media από την πληροφορία πως ο Μακεδονικός Αγώνας και εμβληματικές μορφές του όπως ο Παύλος Μελάς τίθενται εκτός διδακτέας ύλης από την Ιστορία Γενικής Παιδείας Δ' εσπερινού Λυκείου

Το υπουργείο Παιδείας σε έγγραφό του παραθέτει αναλυτικό οδηγό σχετικά με τα κεφάλαια της Ιστορίας που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές της Γ Λυκείου και κατ επέκταση ποια είναι αυτά που μένουν εκτός ύλης! Έτσι, εμβληματικές προσωπικότητες όπως ο Παύλος Μελάς ο Γερμανός Καραβαγγέλης, αλλά και ολόκληρος ο Μακεδονικός Αγώνας μένουν εκτός διδακτέας ύλης! Και όλα αυτά την ώρα που ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με τις περιβόητες επιτροπές που θα αφαιρέσουν τυχόν αλυτρωτικές αναφορές στα βιβλία της Ιστορίας στα Σκόπια (και ίσως και στην Ελλάδα). Όλα ξεκινούν από έγγραφο που Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προς Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Δ.Ε. (μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης), Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Γενικά Λύκεια (μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Στο έγγραφο με θέμα «Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών και Φυσικής Αγωγής ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018-2019» και ημερομηνία 18-10-2018 σημειώνεται: «σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου (Ιστορία, Θρησκευτικά, Πολιτική Παιδεία, Σύγχρονος κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία, Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών, Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών, Κοινωνιολογία, Φυσική Αγωγή) για το σχολικό έτος 2018-2019».
Πρώτο Θέμα

10 σχόλια:

  1. Εντελώς τυχαία συνέπεσε αυτή η απόφαση αυτή τη περίοδο... Οι άνθρωποι δεν είναι απλά επικίνδυνοι, είναι ήδη καταστροφικοί, κάθε μέρα που περνάει κάνουν ζημιά που ποιος ξέρει εάν και πότε θα διορθωθεί. Θα πρέπει ο καθένας από εμάς να αναλάβει τις ευθύνες του και να αντισταθεί στον εξευτελισμό του Ελληνισμού. Ο καθένας στον τομέα του, στη προκομμένη περίπτωση οι δάσκαλοι και καθηγητές να αγνοήσουν αυτή τη προδοτική εντολή και να συνεχίσουν να διδάσκουν για τον Μακεδονικό αγώνα. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ιστορικά γεγονότα μόνο και μόνο επειδή είναι ιδεολογικά αντίθετος. Ήθελα να ήξερα εάν υπάρχει κάποιος κ.Καλεντερίδη που να κρατάει σε κάποιο αρχείο όλες αυτές τις προδοσίες ή αν κάποτε θα ξεχαστούν και θα αναγκαστούν οι μελλοντικές γενεές να τις υποστούν ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι όμως τόσα χρόνια κάνεις δε διαμαρτυρεται που δεν διδάσκουν στα σχολεία τη μεγάλη προφορά των επωνυμων στην υποδουλωση της ανεξαρτησίας στους στους χρήματος τες του Αίτημα του Λονδινου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τό 2015 που κατέλαβαν μέ δολερές υποσχέσεις τήν πολιτική εξουσία, οι ολετήρες τής Ελλάδος συνέχίζουν μέ αμείωτη ένταση τό καταστροφικό έργο τών προηγουμένων όχι μόνον στήν οικονομία καί στό ζήτημα τής λαθρομετανάστευσης, αλλά καί στά πάντα. Επιχειρούν νά ξεθεμελιώσουν τήν Ορθόδοξη πίστη μας, χτυπούν μέ λύσσα τόν θεσμό τής οικογενείας, αποδομούν τήν εθνική συνείδηση, ξεπουλούν τά πάντα! Είναι εντολοδόχοι καί εκτελεστές συμβολαίων θανάτου τών γνωστών σκοτεινών δυνάμεων.Ενεργούν εκ προθέσεως καί μέ δόλο, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν με μία υπογραφή χαρίζεται το όνομα, η εθνότητα και η γλώσσα (έστω και ανύπαρκτα τα δύο τελευταία), τότε τι νόημα έχει η διδαχή τού Μακεδονικού Αγώνος και τού Παύλου Μελά; Μόνο σύγχυση θα φέρει, διότι αυτά δεν συμβαδίζουν.

    Από μέρους των γονέων, υπάρχει αντίδραση; Διότι από κει ξεκινούν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι γονείς είναι απασχολημένοι με αλλα ζητήματα.
      Νέα μοντέλα αυτοκινήτων, ηλεκτροκίνηση, playstation xxx, μπάλα, πού θα κάμουν reveillon κλπ...
      Πλήρης αφασία, οι αφελληνισμένες συνειδήσεις (Χ. Γιανναράς) κάνουν παιχνίδι, μοιράζουν τράπουλα ηθικής εκπτώσεως και προδοσίας ανευ ουδεμιάς αντιστάσεως.

      Διαγραφή
    2. Η απάντησή σου είναι σωστή. Αλλά αυτό συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα, από την δεκαετία τού '80, θα έλεγα, όταν σταδιακά και με δανεικά λεφτά δημιουργήθηκε η επίπλαστη ευμάρεια και η καταναλωτική κοινωνία. Μία τέτοια κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για θέματα εθνικά, πολλώ μάλλον να τα διδάξει στα παιδιά της. Είδες κανέναν ν' αντιδράσει σοβαρά στην νίλα των Ιμίων το 1966; Αντιθέτως μάλιστα, επεδοκίμασαν την "συνετή" πολιτική τού "σώφρονος" Σημίτη, που δεν ρίσκαρε αναμέτρηση με την Τουρκία για μία βραχονησίδα κι ένα (κατά Πάγκαλο) κωλόπανο και τον αντάμειψαν ψηφίζοντας τον πρωθυπουργό 8 μήνες μετά!...

      Αυτή η αφασία μάς έφερε στα σημερινά χάλια. Σήμερα οι γονείς δεν ασχολούνται με τον Μακεδονικό Αγώνα και τον Παύλο Μελά, όχι διότι ασχολούνται μ' αυτά που γράφεις (ίσως το κάνουν κάποιοι σχετικά λίγοι), αλλά διότι έχουν το πρόβλημα πώς θα πληρώσουν χρέη, για να μην τούς βγάλουν το σπίτι στον πλειστηριασμό, πού θα βρουν λεφτά, όχι για το επόμενο ταξείδι για ψώνια στο Λονδίνο, ή την Σιγκαπούρη, όπως τότε, αλλά για το ρεύμα τής ΔΕΗ, τα αγγλικά τού παιδιού κλπ.

      Έτσι, ούτε τότε, ούτε τώρα έχουν καιρό για Μακεδονίες και Βόρειες Ηπείρους και τα παιδιά μεγαλώνουν αφελληνιζόμενα, μέχρι που πια ούτε το όνομα Έλληνας δεν θα ξέρουν/καταλαβαίνουν από πού πήραν και μάλιστα μέσα στην νέα κοινωνία που δημιουργείται, την πολυπολιτισμική, με την βοήθεια και προβολή των πολιτικώς ορθών ΜΜΕ.

      Διαγραφή
    3. Δικιο εχετε και οι δυο....Αλλα οταν εχει ..μπαλλα τα καφε και τωρα ..ειναι τιγκα...Αγνωστο τι γινεται με την ΔΕΗ...κλπ....Αρα η δυναμη της αδρανειας υπαρχει αρκετα...και τωρα. .Ειναι εντυπωσιακο πως η ...αφασια στα πολλα σοβαρα...εξαφανιζεται στην ...μπαλλα πχ....

      Διαγραφή
  5. να και σε κατι που ειναι συνεπεις οι φασιστεροι
    στον μισελληνισμο τους...
    αληθεια η κατεξεφτελισμενη φιλελεφτ χαζονουδουλα θα ξαναβαλει μεσα στην υλη τον παυλο μελα τον μακεδονικο αγωνα κ.λπ.???
    θα της το επιτρεψει το βαθεως σταλινικο κρατος και μαρξιστικο κατεστημενο????
    μην ξεχναμε οτι η ρεπουση επι νουδουλας διεπρεψε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα τσακίδια διεστραμμένοι και διεφθαρμένοι ξεφτίλες της εξουσίας του ψευδοκράτους σας. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.