13/12/18

Η Αυστρία απαγόρευσε το σήμα των «Γκρίζων Λύκων»

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε την Αυστρία να «διορθώσει αυτό το λάθος», λέγοντας πως «η εξέλιξη είναι βαθύτατα προσβλητική για την Τουρκία και την Τουρκική κοινότητα και τους Μουσουλμάνους στην Αυστρία».


Η Τουρκία καταδίκασε την απόφαση της Αυστρίας να απαγορεύσει τη χρήση του χαιρετισμού των «Γκρίζων Λύκων» και του σήματος της ράμπια (χαιρετισμός με τα τέσσερα δάκτυλα όρθια και τον αντίχειρα κλειστό), όπως μεταδίδει η Hurriyet.
«Δεν αποδεχόμαστε και καταδικάζουμε δριμύτατα τη συμπερίληψη του σήματος "bozkurt" (Γκρίζοι Λύκοι), το οποίο είναι το σύμβολο ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος στη χώρα μας και του σήματος της Ράμπια που χρησιμοποιείται διαδεδομένα από τους Μουσουλμάνους σε πολλές χώρες στο πλαίσιο του Νόμου των Συμβόλων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Δεν το αποδεχόμαστε αυτό και το καταδικάζουμε σθεναρά», τονίζει το υπουργείο, προσθέτοντας πως «αυτά τα πολιτικά και θρησκευτικά σύμβολα ούτε κατά διάνοια δεν σχετίζονται με τον εξτρεμισμό».
Μια ημέρα νωρίτερα, η Αυστρία υιοθέτησε νομοθεσία που τροποποιεί την «Πράξη για τα Σύμβολα» του 2014, απαγορεύοντας τα σύμβολα εξτρεμιστικών οργανώσεων στην Αυστρία.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.