5/12/18

Βουλγαρία: Η κυβέρνηση δεν υπογράφει το Σύμφωνο μετανάστευσης

Η Βουλγαρία δεν θα υπογράψει τη συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών για τη διαχείριση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών και δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη κατά την οποία η συμφωνία αυτή θα εγκριθεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα στο Μαρόκο, αποφάσισε σήμερα η κεντροδεξιά κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση είπε επίσης ότι θα τηρήσει αποχή σε μια ψηφοφορία η οποία θα ακολουθήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία, η οποία έχει ήδη εγκριθεί.
Τουλάχιστον άλλες πέντε χώρες της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Ουγγαρίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας, έχουν ήδη απορρίψει τη συμφωνία – μια ένδειξη του πώς η Ένωση γίνεται όλο και πιο περιοριστική στην αποδοχή προσφύγων και μεταναστών μετά μια απότομη άνοδο στις αφίξεις το 2015.

«Σε αυτό το στάδιο η βουλγαρική κυβέρνηση πιστεύει πως η απόφαση να μην υπογράψει την Παγκόσμια Σύμβαση για την Ασφαλή, Ομαλή και Νόμιμη Μετανάστευση, προστατεύει στον μέγιστο βαθμό τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το σύμφωνο, που αντιμετωπίζει ζητήματα όπως η προστασία των ανθρώπων που μεταναστεύουν, η ενσωμάτωσή τους σε νέες χώρες και η επιστροφή τους στις πατρίδες τους, εγκρίθηκε τον Ιούλιο και από τα 193 μέλη εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, που αποχώρησαν πέρυσι.

Ακολούθησε τη μεγαλύτερη εισροή μεταναστών στην Ευρώπη από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – πολλοί έφυγαν για να γλιτώσουν από συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και αλλού.

Το θέμα έχει προκαλέσει κυβερνητική κρίση στο Βέλγιο, η Αυστρία έχει πει ότι δεν θα υπογράψει και η αντίθεση του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, του ακροδεξιού Ματέο Σαλβίνι, έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για την υποστήριξη της Ρώμης.

Στην Ολλανδία, πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε πως το 41% των ερωτηθέντων τάσσονται κατά της υπογραφής του συμφώνου έναντι 34% που τάσσονται υπέρ. Εκτός ΕΕ, η Αυστραλία έχει πει επίσης ότι δεν θα υπογράψει το σύμφωνο.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, Σημερινή

1 σχόλιο:

  1. Δεν το έχουν διαβάσει καλά ούτε αυτοί ούτε οι ισραηλινοί ούτε οι Ελβετοί ούτε οι αμερικανοί....Το είπε ο Αβραμόπουλος ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.