31/12/18

Ακαταδίωκτο για τους επικεφαλής της ΕΒΖ ψήφισε η κυβέρνηση

Ακαταδίωκτο στα πρόσωπα που διατέλεσαν Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Διευθύνοντες Σύμβουλοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) η οποία ως
γνωστόν βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής εξαθλίωσης, ψήφισε η κυβέρνηση με τροπολογία στον νόμο 4587/18 του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Η συγκεκριμένη διάταξη (άρθρο 44) αναφέρει πως αναστέλλεται η ποινική δίωξη σε βάρος τους καθώς και τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης για οφειλές προς το δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία κλπ . Η αναστολή ισχύει μέχρι να υπογραφεί η συμφωνία εξυγίανσης της εταιρίας και όταν αυτή υπογραφεί τότε εξαλείφεται το αξιόποινο και σταματούν οριστικά τα αναγκαστικά μέτρα εναντίον τους.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:
1. Η ποινική δίωξη κατά των προσώπων που από τις 31.3.2016 διατέλεσαν ή διατελούν Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Διευθύνοντες Σύμβουλοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε.» αναστέλλεται για το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην παράγραφο 2 για τις πράξεις μη καταβολής πάσης φύσεως οφειλών της εταιρείας προς το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και τους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, καθώς και για την πράξη του άρθρου μόνου του α.ν. 690/1945. Κατά των προσώπων του προηγούμενου εδαφίου και για το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην παράγραφο 2 δεν επισπεύδονται πράξεις ή μέτρα εκτέλεσης κατά τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ή άλλον ειδικό νόμο ή διασφαλιστικά μέτρα, καθώς και κάθε διαδικασία που κατατείνει στην είσπραξη των οφειλών της εταιρείας προς το Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., ασφαλιστικούς οργανισμούς και Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού.

Για τη συνέχεια bloko

1 σχόλιο:

  1. Πολυ λογικο,οι οδηγοι και οι κλητηρες φταινε,αυτοι τα εκαναν ολα.
    Αρε ξεφτ(ι)-ελλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.