13/12/18

Είδα το βιντεάκι με τον νεαρό και την ανάπηρη αδελφή του.

My Brother from Indigoview on Vimeo.

"Είδα το βιντεάκι με τον νεαρό και την ανάπηρη αδελφή του.
Είναι απόλυτα ρεαλιστικό, σε αυτό που παρουσιάζει, και ταυτόχρονα κρύβει ένα μεγάλο ΨΕΜΑ. Κρύβει τον ένοχο.
Τι παρουσιαζει; μια κοινωνία που έχει κανονικοποιησει την βία. Βία από όσους καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια , βία από όσους κλείνουν τις διαβάσεις αποκλείοντας την διέλευση των αναπήρων αλλά και των αρτιμελων. Βία ως απάντηση στη βία απο πολίτη σε πολιτη. Βία από τους πολίτες και ενδεχόμενα και από τις αρχές σε αυτόν που διέπραξε ένα αδίκημα.
Αυτή είναι η κανονικότητα.
Ποιο είναι το ΨΕΜΑ; μα το ότι λέει την μισή αλήθεια για το ποιος είναι ο υπαίτιος της βίας.
Ποιος είναι υπευθυνος να χορηγεί άδειες για τραπεζοκαθίσματα και υποχρεωμενος να εξασφαλίζει την διέλευση των αναπήρων και των πεζών ; Δημόσιες αρχες. Οι Δήμοι, η πολιτεία.
Ποιος είναι υποχρεωμένος να επιβλέπει την τήρηση των όρων των αδειών; Δημόσιες Αρχές. Ο Δημος, η αστυνομία.
Ποιος είναι υπεύθυνος να επιβάλλει ποινές σε ΚΑΘΕ έναν που κλείνει τις διαβάσεις; Το κράτος, η τροχαία ο Δήμος.
Ποιος είναι υπεύθυνος να τους εγκαλεσει και τιμωρησει αν δεν το κάνουν; Η Δικαιοσύνη, οι εισαγγελείς.
Ποιος είναι υπεύθυνος να προστατεύσει και τον νεαρό από την βία των συμπολιτών ή των συγκρατούμενων του μέχρι να τον κρίνει ο δικαστής και να τον τιμωρήσει αν άσκησε βια; Η Αστυνομια, οι Αρχές, το κράτος.
Αυτός δηλαδή στον οποίο έχουμε οι πολιτισμένες κοινωνίες εκχωρήσει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης αναλογικής βίας μαζί με την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να εφαρμόζει τους νομους καθολικά και χωρίς εξαιρεσεις.
Δείτε το αυτό σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις. Από τον Ζακ, ως τα Πανεπιστημια, ως τα Εξάρχεια και τα Πανεπιστήμια, τα πεζοδρομια, ως τον κρατούμενο που κακοποιήθηκε και βασανίστηκε.
Η κοινωνία μας σύρεται σε μια κανονικοποίηση της βίας, την βλέπει, την αποδέχεται κατά κάποιον τρόπο, πλακωνεται ο ένας με τον άλλον οι πολίτες για το ποιος έχει δίκιο σε μια ατέλειωτη και πάντα ελλειπή περιπτωσιολογία που ολοένα μεγαλώνει, ερήμην του πραγματικού ενόχου, του μεγάλου απόντος. Της βιας σε όλες της τις μορφές.
Τι θα έπρεπε να δείχνει αυτό το βίντεο για να είναι ουσιαστικό κι όχι απλή προπαγάνδα;
Υπαλλήλους του Δήμου να κλείνουν τα μαγαζιά.
Έναν εισαγγελέα να ασκεί δίωξη και να οδηγείται στην φυλακή ο Δήμαρχος για αμέλεια στην άσκηση των καθηκόντων του.
Έναν άλλον να εντελλει την τροχαία να συλλάβει τον παράνομα παρκαρισμένο για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Και να ερευνά αν η Τροχαία καθυστέρησε να του βάλει κλήση ή να σηκώσει το αμάξι και εάν αυτό συνέβαινε διαρκώς σε αυτό το σημείο.
Κι έναν ακόμη μελετώντας τις κάμερες στον δρόμο η στην φυλακή να ασκεί δίωξη σε όσους χτύπησαν πέρα από το απαραίτητο για την σύλληψη και ακινητοποίηση του τον νεαρό, εάν υπήρξαν.
Αυτά κρύβει το βίντεο του ψέματος, αυτό είναι το αισθηματικό αφήγημα του λαϊκισμού που κρύβει τους πραγματικούς ενόχους.
Για αυτό αρνούμαι να μπω στο αφήγημα τους και να το συζητήσουμε παίρνοντας το μέρος του ενός ή του άλλου.
Οχι στο αφήγημα της συγκάλυψης" των πραγματικών ενόχων.




Giorgos Giannoulis-Giannoulopoulos

7 σχόλια:

  1. Ισχύει τα όσα γράφει το άρθρο αλλά ως ένα βαθμό. Μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο πολίτης, που μόνο πολίτης δεν είναι. Πχ η τροχαία μπορεί να κόψει κλήση σε παραβάτες όταν αυτοί αποτελούν το 5-10%. Όταν το 90% παραβατεί τι να κάνει η Αστυνομία. Οι δήμοι από την άλλη λειτουργούν με κομματικά κριτήρια. Λεφτά θέλουν και ψήφους και πουλάνε αυτό που έχουν, δρόμο και πεζοδρόμια. Πάλι ο πολίτης κρύβεται πίσω από το κομματικό κράτος. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν γιατί ο Έλληνας λειτουργεί στη ζωή του άναρχα. Ο λόγος είναι απλός. Ο σημερινός νεοέλληνας έχει εκπαίδευση, αλλά όχι παιδεία. Μια βόλτα σε ένα σουπερμαρκετ να πάτε ή σε ένα σχολείο το πρωί θα το καταλάβετε. Στάθμευση σε χώρο για ανάπηρους, καβάλημα τα πεζοδρόμια κτλ. Αυτό είμαστε, αυτό που δείχνει το βιντεάκι. Ένα αμάγαλμα βαλκανικού πληθυσμού και αραβικού κόσμου. Απόδειξη....αν πάτε σε χώρα της Δύσης, πχ Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο ΔΕΝ κάνουν έτσι. Αν πάτε Κάιρο, Άγκυρα, Τίρανα κάνουν τα ίδια. Απλά υπάρχει ένα ποσοστό Ελλήνων που ασφυκτιούν σε μια κοινωνία που έχει μετατραπεί σε καφενείο Γ κατηγορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αριστεριστικο βιντεο με φτηνιαρικη κομουνιστικη προπαγανδα επιπεδου νηπιαγωγειου....
    δεν καταλαβα τι δουλεια εχει στο ιστολογιο σας
    ο καλος αναρχοαριστερος μπαχαλακιας που τα σπαει ολα γιατ εχει δικιο και καταπιεζεται απο την κακια καπιταλιστικη εθνικιστικη φασιστικη ελληναραδικη κοινωνια και ξεσπαει με το δικιο του ο αναρχοκομυνιστάρας μαρξιστάρας αριστεριστάρας που αγωνιζεται για μια ιδανικη αταξικη σταλινικη βορειοκορεατικη κοινωνια...
    παντως εμενα μου θυμισε το ακριβως αντιθετο
    τον χρυσαυγιτη που δολοφονησαν αριστεροι φονιαδες που ειχε μια αναπηρη αδερφη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Rp - Atarax caps 50mg (επί συγχύσεως) δις ημερησίως (πρωί - βράδυ μετά το φαγητό)

      Διαγραφή
    2. Μα είναι δυνατόν το κράτος να χρηματοδοτήσει παραγωγή, που θίγει τα εαυτού του; Ολα πάνω στον πολίτη...! Πως το έλεγε το ΠΑΣΟΚ; κοινωνικός αυτοματισμός, νομίζω

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.