6/12/18

Die Welt: Εάν η Γερμανία στραφεί στο υγροποιημένο φυσικό αέριο, θα εξαρτάται από τους Έλληνες εφοπλιστές

Στη Γερμανία, συζητείται η κατασκευή ενός υπερπόντιου τερματικού σταθμού για υγροποιημένο φυσικό αέριο, ώστε να μπορέσει να γίνει εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων, καθώς μέχρι στιγμής, το προϊόν φθάνει στους πελάτες σχεδόν αποκλειστικά με τα πλοία. 
Σε αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα μεταφοράς του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κυριαρχεί μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες έχουν παραγγείλει ένα στα δύο τάνκερ μεταφοράς LNG στα ναυπηγεία της Άπω Ανατολής για τη φετινή χρονιά.
 «Η υπεροχή της Ελλάδας. Εάν η Γερμανία στραφεί στο υγροποιημένο φυσικό αέριο, θα εξαρτάται από τους εφοπλιστές της Αθήνας», γράφει η γερμανική Die Welt. 

Οι 33 από τις 66 παραγγελίες ανήκουν σε Έλληνες αγοραστές. Οι Έλληνες ιδιοκτήτες τάνκερ φαίνεται ότι αντιλήφθηκαν νωρίτερα από τους γερμανούς ανταγωνιστές τους τις ευκαιρίες που σχετίζονται με την μεταφορά LNG.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. Τουλαχιστον τα νέα παιδιά με τις νέες τεχνολογίες να στρέψουν το βλέμμα τους προς τα εκεί! Δηλώσεις στην Κύπρο είπαν πως τα κυπριακά πανεπιστήμια και οι σχολές θα βάλουν ειδικότητες με χαρακτηριστικά για αυτό που έρχεται!Ελπίζω και η Κρήτη που πρωτοστατεί σε πολλά και είναι και λεβεντογέννα να ανοίξει δρόμο!Επίσης κάποιες περιοχές να βοηθηθούν στην Ελλάδα που δεν έχουν εισοδήματα από άλλα αγαθά!Καλό είναι το νέο αυτό αλλά δεν ξέρουμε τελικά τι μένει στην Ελλάδα και πόσο αυτά τα εισοδήματα των Ελλήνων εφοπλιστών περνούν μέσα από την χώρα εκτός των σπουδαίων στελεχών του Εμπορικού μας Ναυτικού! Εμείς που λαχταράμε για την Ελλάδα, Ελλάδα ακούμε και χαιρόμαστε ακόμα κι αν οι Έλληνες εφοπλιστές σε αυτήν την φάση δεν προσφέρουν ίσως όσα θα έπρεπε, δεν το γνωρίζω με στοιχεία και μπορεί να είναι αλλιώς!Αλλά όπως και να έχει μας χαροποιεί! Μακάρι να ηρεμήσει και το Αιγαίο, και η Αν Μεσόγειος με την Μέση Ανατολή!Όμως με την ευκαιρία να πω πως δημιουργείται ένα άσχημο κλίμα εδώ και καιρό στην περιοχή με άσχημες προεκτάσεις, και δεν βλέπω δυστυχώς κανέναν να πιέζει τα αντιπολιτευτικά κόμματα! Χρειάζεται ηρεμία και να ξαναγυρίσει η χώρα ήρεμα σε άλλα χέρια αποφασιστικά για να νοιαστούν για τους 'Ελληνες...οι νέοι και το Σκοπιανό θα γίνει ο τάφος όσων υπονομεύουν την Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.