14/12/18

Θεσσαλονίκη: Προληπτικές προσαγωγές και face control έξω από το Αλεξάνδρειο πριν την ομιλία Τσίπρα

Προσήχθησαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος και  τουλάχιστον ακόμη δέκα πολίτες 

Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο, προσήγαγαν πριν από λίγη ώρα αστυνομικοί έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ όπου είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», κάτι που δεν του επετράπη. 
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος πρωτοστάτησε στους αγώνες του κινήματος κατά της συμφωνίας Πρεσπών και είχε μάλιστα καταθέσει μήνυση κατά του πρ. ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά.

Μαζί του ήταν η γνωστή δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν.

Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος στο Thestival, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία και αυτή την ώρα οδηγείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησαν προληπτικές προσαγωγές και άλλων ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης, ενώ αυστηρός είναι ο έλεγχος για όσους περνούν μέσα στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη", Γιώργος Ρακκάς.
Thestival.gr Ομιλία Τσίπρα Θεσσαλονίκη
Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη θυμίζει «φρούριο», καθώς εκτός από την ομιλία του πρωθυπουργού, έχουν προγραμματισθεί και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. 

Μία συγκέντρωση θα λάβει χώρα κοντά στον Λευκό Πύργο από οργανώσεις που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ, η δεύτερη θα γίνει στην Καμάρα από αντιεξουσιαστές.

Στον αστυνομικό κλοιό γύρω από το Παλέ Ντε Σπορ μετέχουν περίπου 2.000 αστυνομικοί. Έχουν επίσης μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη τα υδροφόρα οχήματα της αστυνομίας, που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα, τόσο στην επέτειο του Πολυτεχνείου, όσο και στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τα μαθήματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχουν διακοπεί από τις 17:00 το απόγευμα. Το ίδρυμα είχε ζητήσει από όλους τους οδηγούς να απομακρύνουν σταθμευμένα οχήματα από τους χώρους της πανεπιστημιούπολης έως εκείνη την ώρα.
sil2
sil1
ΠΗΓΗ: thestival.gr

4 σχόλια:

  1. Police named "suspects" and arrested them bcause they found on them Greek flags!!!!!
    Hey Police did you name suspects those who had Scopjan flags on them or only those with Greek flags were the suspects?
    This governments is way more than dangerous..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ είμαι με το κόκκινο μπουφάν και προσηχθησα με τον Τατσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γκοτζαμανης δολοφονισε το Λαμπράκη οι Συριζαιοι χρησιμοποιουν τις ίδιες μεθόδους εξελιγμένες για την δολοφονία ολόκληρης της Μακεδονίας.Άλωστε όργανο των δυνάμεων που προστατεύουν τον Τσίπρα και Λουζουν με χημικά και προσαγουν τους Έλληνες δημοκράτες που είναι αντίθετοι στην επαισχυντη συμφωνία ξεπουλήματος της Μακεδονίας ήταν καί ο Γκοτζαμανης που χρησιμοποιηθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.