6/12/18

FT : Το «δάκρυ» του Τούρκου καταναλωτή και οι απειλές Ερντογάν

Mετά το λόμπι των επιτοκίων ο Ερντογάν επιτίθεται τώρα στο λόμπι των... κρεμμυδιών. Το άλμα στην τιμή των τροφίμων και οι κατηγορίες κατά αγροτών και εμπόρων. Οι τοπικές εκλογές του Μαρτίου και η απώλεια αξιοπιστίας στις διεθνείς αγορές.
Ο μυθικός βασιλιάς Μίδας λέγεται ότι κυβερνούσε την περιοχή της Κεντρικής Ανατολίας στην οποία σήμερα βρίσκεται η σύγχρονη πόλη Πολατλί.
Το χρυσό του άγγιγμα φαίνεται πως έχει διαποτίσει το έδαφος. Η τουρκική πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο μιας εθνικής φρενίτιδας για την άνοδο του κόστους των κρεμμυδιών. Τα πρωτοσέλιδα καταγράφουν καθημερινά την τιμή των κρεμμυδιών λες και το ταπεινό λαχανικό να ήταν πολύτιμο μέταλλο. Την ίδια στιγμή, η απάντηση των πολιτικών έχει αφήσει πολλούς Τούρκους να αναρωτιούνται αν πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν.
Η Πολατλί, με σημαντική παραγωγή κρεμμυδιών, έχει μπει στο στόχαστρο επιθεωρητών τις τελευταίες εβδομάδες οι οποίοι έχουν οργώσει τις αγροτικές αποθήκες για ενδείξεις αποθεματοποίησης. Τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε ζωντανό υλικό από μια αποθήκη, με τον ανταποκριτή να είναι περικυκλωμένο από σακιά γεμάτα με τους βολβούς.

Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Ο Ερντογάν βαδίζει τον δρόμο που χάραξαν οι Σοβιετικοί, όπως περιγράφονται στο Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ του Σολζενίτσιν. Χάλασε το τρένο; Φταίνε οι σιδηροδρομικοί που προσπαθούν να κάνουν αντεπανάσταση, οπότε τους στέλνουν όλους στο Γκουλάγκ. Δεν έχουμε τρόφιμα; Φταίνε οι αγρότες που κρύβουν την αγροτική παραγωγή, λύση: όλοι στο γκουλάγκ.
    Για όλα φταίνε οι άλλοι, δεν φταίει ο Ερντογάν που κατέστρεψε την Τούρκικη οικονομία και την έφερε σε χειρότερη κατάσταση από ότι ο ΓΑΠ και ο Τσίπρας στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.