5/12/18

Stratfor : Τι σηματοδοτεί η είσοδος εθνικιστών στο κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας

Αναταράξεις στην διακυβέρνηση της Ισπανίας προκαλεί η πρωτοφανής είσοδος εθνικιστικού κόμματος σε τοπικό κοινοβούλιο. Η πρόγευση των Γενικών Εκλογών και οι ανησυχίες για στροφή της χώρας προς τον ευρωσκεπτικισμό.
Η Ισπανία είχε καταφέρει για δεκαετίες να παραμείνει «απρόσβλητη» από την άνοδο των εθνικιστικών κομμάτων στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όμως, αυτή η «ανοσία» τερματίστηκε στις 2 Δεκεμβρίου, όταν το αντιμεταναστευτικό κόμμα Vox εξασφάλισε μια θέση σε ισπανικό περιφερειακό κοινοβούλιο για πρώτη φορά, κερδίζοντας σχεδόν το 11% των ψήφων.
Έχοντας κερδίσει 12 έδρες στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας, το Vox θα είναι τώρα το πέμπτο μεγαλύτερο κόμμα στο νομοθετικό σώμα, πίσω από το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα με 33 έδρες, το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα με 26 έδρες, το κεντρώο κόμμα Ciudadanos με 21 έδρες και το αριστερό Εμπρός Ανδαλουσία με 17 έδρες. Δεδομένου του πόσο κατακερματισμένη είναι η νέα βουλή της Ανδαλουσίας, το Vox θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή στον διορισμό της επόμενης περιφερειακής κυβέρνησης.

Για τη συνέχεια Euro2Day

3 σχόλια:

  1. Καλύτερα εθνικιστής παρά προδότης αριστερός όπως τον Τσίπρα που το μόνο που κάνει είναι να χαζωογελάει.Μην ξεχνάμε ακόμα πως ο Σοΐπλε τον αποκάλεσε και βλάκα δημόσιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα κόμμα με τι πρέπει να ασχολείται; Με την αριστερά; Με το "ευρωπαικό οικοδόμημα"; Με την Ε.Ε.ανή δημοκρατία; Με τον αν είναι πολίτικαλυ κορρέκτ; Με το αν είναι ινκλουσιβ; ή με το τι απασχολεί τους ντόπιους ψηφοφόρους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.