17/12/18

«Times»: Η ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στα σύνορα με τη Συρία, δημιουργεί φόβους σύγκρουσης με τις ΗΠΑ

REUTERS/KHALIL ASHAWI
Φωτογραφία αρχείου
«Η Τουρκία έχει αναπτύξει τανκς και κομάντο κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία και διέταξε 14.000 Σύρους αντάρτες που συνεργάζονται με το στρατό της να προετοιμαστούν για μια επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων που συνεργάζονται με τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις. Αλλά η ανάπτυξη στρατευμάτων από την Τουρκία προκαλεί φόβο σύγκρουσης με τις ΗΠΑ», γράφουν οι «Times» του Λονδίνου.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι δυτικές δυνάμεις που πολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο τμήμα της Συρίας είναι κι αυτές τρομοκρατικές ομάδες που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.
Σε μία αναφορά στις μεγάλες εμπλεκόμενες δυνάμεις, Αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε τις συριακές ομάδες ότι «δεν πρέπει να εισέλθουν εκεί που παλεύουν οι ελέφαντες», δήλωσε ο Γιουσέφ Χαμούντ, διοικητής των ανταρτών, στους «Times».
Ο Ερντογάν συνομίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή, αλλά δεν του δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις που επιδίωξε. Σύμφωνα με τον αναλυτή Γκιουνέι Γιλντίζ, του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής στην Ουάσιγκτον, είναι ωστόσο απίθανο ο Ερντογάν να τολμήσει να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τις αμερικανικές δυνάμεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.