28/12/18

Ο Εθνικός Στρατός της Συρίας ανέλαβε τον Έλεγχο της Ιεράπολης από τους Κούρδους του YPG - Προβληματισμός σε Άγκυρα και Ουάσιγκτον

Μια σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα στο Μέτωπο της Ιεράπολης/Μένπετζ, αφού δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Συρίας, εισήλθαν πριν από λίγο στην πόλη και ανέλαβαν τον έλεγχό της, μετά από συμφωνία με τους Κούρδους του YPG.
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δυνάμεις του συριακού στρατού έχουν ταχθεί στην κωμόπολη Αρίμα και είναι έτοιμες να αμυνθούν σε περίπτωση επίθεσης στον Άξονα Αρίμα - Ιεράπολις, ενώ δεν έχουν αφιχθεί ακόμα στην περιοχή του ποταμού Σαχούρ, που αποτελεί το βόρειο όριο της περιφέρειας και φυσικό σύνορο με την περιοχή που ελέγχουν παραστρατιωτικές ομάδες τζιχαντιστών υποστηριζόμενες από τον τουρκικό στρατό.
Επίσης, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Κούρδοι προσπαθούν να συμβιβάσουν την παραμονή στην περιοχή των στρατιωτικών δυνάμεων των Γάλλων, με την πρόσκληση στις ίδιες περιοχές του στρατού της Συρίας.
Κατά μήκος της ορίου γραμμής δυτικά και βορείως της Ιεράπολης, αναφέρονται σήμερα σποραδικέ συγκρούσεις μεταξύ του YPG και των τζιχαντιστών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, ενώ η μετακινήσεις μονάδων του τουρκικού στρατού στην περιοχή συνεχίζονται.
Τέλος, προβληματισμός επικρατεί στην Άγκυρα, αλλά και στην Ουάσιγκτον, μετά την πρόθεση της Ρωσίας να ελέγξει μαζί με το στρατό της Συρίας, τις περιοχές που θα εκκενώσει ο αμερικανικός στρατός, περιοχές τις οποίες ανέλαβε να ελέγξει ο τουρκικός στρατός με εισβολή, μετά από τη συμφωνία Ερντογάν-Τραμπ.


Πρακτορείο SANA: Army General Command announces entry of Syrian Arab army units to Menbej city, Syrian flag is hoisted



Damascus, SANA – The General Command of the Army and Armed Forces said Friday said that stemming from the complete commitment of the Syrian Army in assuming its responsibilities to impose sovereignty to each inch of the Syrian territories and in response to calls of locals of Menbej city, the General Command of the Army and Armed Forces announces the entry of units of Syrian Arab Army to Menbej city and the hoisting of the Syrian Arab flag.
The command added that by highlighting the importance of concerting efforts of all the Syrian people in preserving the national sovereignty, it reiterates insistence on smashing terrorism and expelling the invaders and occupiers out of the Syrian soil, as the Syrian Arab Army is to guarantee safety of all the Syrian citizens and the others who are in that region.
Rasha Milhem
https://sana.sy/en/?p=154515

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.