16/12/18

Καθέλκυση του τρίτου αντιτορπιλικού κλάσης Zumwalt του αμερικανικού ναυτικού

U.S. Navy/DENNIS GRIGGS
Φωτογραφία αρχείου.
Καθελκύστηκε στις 9 Δεκεμβρίου, στο ναυπηγείο Bath Iron Works της General Dynamics, το τρίτο και τελευταίο αντιτορπιλικό της κλάσης Zumwalt του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.
Η διαδικασία της καθέλκυσης διαρκεί ημέρες, καθώς περιλαμβάνει μετακίνησή του σε δεξαμενή που γεμίζει σταδιακά με νερό. Όταν το σκάφος πλέει, τότε αρχίζουν τα επόμενα στάδια της προετοιμασίας του.
Το συγκεκριμένο σκάφος θα είναι το USS Lyndon B. Johnson (DDG 1002), τρίτο μιας κλάσης που περιλαμβάνει προηγμένο σύστημα ηλεκτρικής προώθησης, επαναστατικό σχεδιασμό κύτους, stealth χαρακτηριστικά και εν γένει προηγμένη τεχνολογία και όπλα. Τα σκάφη της κλάσης αυτής προορίζονται για ένα μεγάλο εύρος αποστολών, και το μέλλον Lyndon B. Johnson πρόκειται να «βαφτιστεί» την άνοιξη του 2019.
Επιχειρώντας σε συνδυασμό με αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke, LCS (littoral combat ships) και αμφίβια σκάφη, τα αντιτορπιλικά της κλάσης Zumwalt θα χρησιμοποιούν τις υπολογιστικές τους δυνατότητες για πολλαπλασιασμό ισχύος, μέσω αύξησης εμβέλειας, παραπλάνησης, ενσωμάτωσης υπολογιστικών συστημάτων και ανάλυσης δεδομένων από πολλαπλές πλατφόρμες.
Κάθε σκάφος της κλάσης διαθέτει δύο Advanced Gun Systems, ικανά για βολές βλημάτων μακράς εμβελείας (LRLAP- Long Range Land Attack Projectiles) σε απόσταση 63 ναυτικών μιλίων. Επίσης, φέρει εξελιγμένα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων Tomahawk, Evolved Sea Sparrow, Standard και ανθυποβρυχιακών ρουκετών ASROC. Τα αντιτορπιλικά της κλάσης επίσης θα διαθέτουν ενεργητικούς και παθητικούς αισθητήρες, καθώς και ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών (MFR).
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.