15/1/19

Οι Σέρρες βροντοφώναξαν ΟΧΙ στη Συμφωνία των Πρεσπών - Πάνω από 1200 άτομα στην εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών για τη Συμφωνία των Πρεσπών (φωτο)

  • Φωτογραφία με τους ομιλητές και τους διοργανωτές της εκδήλωσης του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών
«Με επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο» πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 στην κατάμεστη αίθουσα «Αστέρια» του Δήμου Σερρών, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών με θέμα «Οι συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών και το καθήκον μας».
Ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Σερρών Βασίλειος Κατιρτζόγλου, κατά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης (οι εταιρείες Μέτρον αυτοματισμοί και Νέκταρ αναψυκτικά), τον Δήμο Σερρών για την παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και τον μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο, ο οποίος έθεσε υπό την πνευματική του αιγίδα την εκδήλωση και συνέβαλε αποφασιστικά στην επιτυχία της καθώς ήταν εκείνος που εξ αρχής παρότρυνε τον ΣΕΑΝ Σερρών για την διοργάνωσή της, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «εθνικό θέμα» της Μακεδονίας τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Για την ελευθερία της Μακεδονίας μας έχυσαν το αίμα τους πλήθος ηρώων, όπως ο Παύλος Μελάς, ο Τέλος Άγρας και ο δικός μας Καπετάν Μητρούσης. Εμείς δεν θα φανούμε κατώτεροί τους, δεν θα προδώσουμε τη θυσία τους. Υπάρχει μία μόνο Μακεδονία, η δικής μας Μακεδονία, η ελληνική Μακεδονία. Αγώνας μας διαρκής θα είναι η ανατροπή της κατάπτυστης και εθνικά μειοδοτικής συμφωνίας».
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός εκδότης Σάββας Καλεντερίδης και ο πρόεδρος της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών δρ Φίλιππος Κωσταράς. Αμφότεροι αναφέρθηκαν στη διαχρονική πορεία του ζητήματος της Μακεδονίας, αλλά και στις «εθνικά ολέθριες» συνέπειες της «κατάπτυστης» Συμφωνίας των Πρεσπών. Η συμμετοχή των Σερραίων εφέδρων Αξιωματικών, αλλά και πρωτοφανούς όγκου Σερραίων πολιτών που κατέκλυσαν την μεγαλύτερη αίθουσα της πόλης, καθώς και τους χώρους έξω από αυτήν, αναδεικνύει την εκδήλωση αυτή ως την «μεγαλύτερη» που έχει γίνει ποτέ στην πόλη.

Ο Σάββας Καλεντερίδης
Όπως σημειώνει ο ΣΕΑΝ Σερρών, παράλληλα καταδεικνύει και την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη αντίθεση των Ελλήνων της Μακεδονίας στην «εθνικά ολέθρια και επικίνδυνη» Συμφωνία, που αναγνωρίζει στο γειτονικό κρατίδιο δικαιώματα σε γλώσσα και εθνικότητα, κάτι αδιανόητο και αδιαπραγμάτευτο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι Σερραίοι, με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, «υπέδειξαν» ότι ο ελληνικός λαός δε θα συναινέσει ποτέ «στην προδοσία που συντελείται και θα αγωνιστεί για την ανατροπή της Συμφωνίας που υπέγραψε ερήμην του η σημερινή κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.