2/1/19

Η Αλβανία ενισχύει την Οικογένεια: Επιδότηση σε κάθε νεογέννητο το 2019!

Δώρο χρηματικού ποσού θα καταβάλλεται σε κάθε παιδί που γεννιέται σε οποιαδήποτε νοσοκομείο της χώρας, εφόσον οι γονείς του παιδιού δηλώνουν τη γέννηση του στα ληξιαρχεία, αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας της κυβέρνησης να βοηθήσει τα νέα ζευγάρια που αποκτούν απογόνους.
Η δήλωση έγινε από την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, Ογκέρτα Μαναστιρλίου (φωτό) που επισκέφθηκε σήμερα δύο μαιευτήρια των Τιράνων, καθώς από με την ώρα αλλαγής του νέου χρόνου έχουν, ήδη, γεννηθεί 14 παιδιά.
Το πρώτο παιδί γεννήθηκε στο μαιευτήριο «Μπρετέρεσα Γκεραλνίντα» ένα λεπτό μετά το μεσάνυχτα.
Σημειώνεται ότι στα τρία πρώτα νεογέννητα χορηγήθηκε από την αλβανική κυβέρνηση ένα δώρο των 120 χιλιάδων λέκε ( 965 ευρώ ).
Από τώρα και στο εξής, όπως αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης, θα χορηγείται επίδομα σε κάθε νέα οικογένεια που αποκτά παιδιά ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική της κατάσταση.
Έτσι, το πρώτο παιδί θα λαμβάνει 40 χιλιάδες λέκε ( 322 ευρώ ) , το δεύτερο παιδί θα επιχορηγείται με 80 χιλιάδες λέκε ( 644 ευρώ )  και το τρίτο η κάθε επόμενο τέκνο με 120 χιλιάδες λέκε 
( 965 ευρώ ).
Οι γυναίκες που γεννούν δίδυμα θα λαμβάνουν 80 χιλιάδες τοπικού νομίσματος για κάθε παιδί.
Στις γυναίκες που γεννούν τρίδυμα θα λαμβάνουν δώρο 120 χιλιάδες για κάθε παιδί.

Για τη συνέχεια Echedoros

7 σχόλια:

  1. Έτσι γίνεσαι από μικρή χώρα μεγάλη. Εμείς διοριζαμε ανεπροκοπους στο Δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμάν πια με το δημόσιο!!! Για όλα τα κακά το δημόσιο!!! Επίσης φοροδιαφευγαμε,παιρναμε επιδοτήσεις κτλ. Το σίγουρο είναι ότι παιδιά δεν κάναμε και αυτό από άποψη (κυρίως) και όχι για οικονομικους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δημόσιος τομέας απορροφά τους περισσότερους πόρους. Το κηφηναριό στον δημόσιο τομέα ξεκίνησε επί επάρρατου ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται εώς τις μέρες μας. Πρέπει να συρρικνωθεί κατά πολύ και να γίνει πιό ευέλικτος και λειτουργικός.

      Διαγραφή
  3. It would be funny to find out Greece is paying for this program.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εμείς βοηθάμε οσο μπορούμε την αλβανική οικογένεια .τα δημόσια μαιευτήρια , οι παιδικοί σταθμοί και τα οικογενειακά επιδόματα είναι στη διάθεσή τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οτι ανωμαλια η στρευλωση υπηρξε στον.πλανητη την υιοθετησαν οι.Ελληνες..ακριτα...με λογο υιοθεσιας κυριο την ατομικη καλοπεραση..Γιατι.να μοιραστει καποιος με τα παιδια του οσα θα ετρωγε μονος ?? Ηθελε να τα φαει μονος.ολα...και την διασκεδαση την λεγομενη....( τι θα πει διαδκεδαζω ?? Σκεδαζω....τι ...και που ?? Για καντε μια.ετοιμολογια αυτης της λεξης...συμβολο.Δεν εγινε τυχαια...δεν ειναι ηχος σκετος.Δεν θα.πει οτι νομιζει ο καθενας...ειναι ορισμενη . Παντως δεν θα πει ψυχαγωγια..Διοτι η δευτερη λεξη...εχει δυο κυριες.εννοιες ...την αγωγη και την ψυχη.Και η διασκεδαση δεν εχει καμμια.απ τις δυο...Συνηθως οι ...αναγωγοι.διασκεδαζουν.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκεδαζω θα πει ...σκορπιζομαι...δαλυομαι...Ειμαι ενα.συγκροτημενο ατομο και γινομαι...
    χυλος...χαος.Δηλαδη οτι η σνθρωποτητα χιλιαδες ετη ..επιδιωκει ..την συγκροτηση του νου..της ψυχης...του ειναι....τα δινω.μια κλωτσια ολα και τα κανω θρυψαλα..!! Αναποδα στην ..φυση !! Τι παιδια να κανω ?? Εδω λατρευω τον ...θανατο !!! Τον εχω....τροπαιο.!! Οροσημο.!! Στοχο !!Τα παιδια.ειναι ζωη...!! Γιατι να κανω ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.