26/1/19

4 χρόνια πριν σαν σήμερα αυτοκτονήσαμε σαν κράτος


Περίπου το 60% των ψηφοφόρων θεώρησε ότι υπάρχει λεφτόδενδρο που θα βγάζει λεφτά και κατά συνέπεια η επόμενη κυβέρνηση θα μείωνε τον ΕΝΦΙΑ, θα χάριζε δάνεια, θα διώχναμε τους δανειστές, θα διεκδικούσαμε αποζημιώσεις για έναν πόλεμο 75 χρόνια πριν, κι αυτοί θα ζούσανε καλά και εμείς ακόμη καλύτερα.
4 χρόνια μετά κι ακόμη δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το ύψος της ζημιάς. Οι μέχρι τώρα υπολογισμοί λένε ότι αυτή η τετραετία μας κόστισε περίπου 100δισ € αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πόσο, ούτε για τις συνέπειες.
Η μεγαλύτερη ζημιά όμως δεν ήταν η οικονομική. Ήταν ο εκχυδαϊσμός της πολιτικής, η διάβρωση της δικαιοσύνης και το ουσιαστικό πάγωμα των μεταρρυθμίσεων.
Σήμερα λοιπόν είναι μια μέρα λύπης...

1 σχόλιο:

  1. Ο κος Μπλάτσιος σωστά γράφει, εκτός του σημείου που αναφέρει για διεκδίκηση αποζημιώσεων για έναν πόλεμο 75 χρόνια πρίν, όπως γράφει ο ίδιος. Δηλαδή μας λέει αυτά που υποστηρίζουν οι Γερμανοί. Από πολλά άρθρα που έχει αναρτήση η ιστοσελίδα σας, αποδεικνύεται ότι κάνει λάθος ο κος Μπλάτσιος στην θέση του αυτή. Επίσης όταν γράφει περί 60% των ψηφοφόρων σε ποιους ακριβώς αναφέρεται; Διότι όπως θυμάμαι 37% ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.