29/1/19

Σήμερα η 5η Σύνοδος Κορυφής των MED-7 στη Λευκωσία

Με κορυφαία ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση στην ατζέντα, πραγματοποιείται το απόγευμα στη Λευκωσία η 5η Σύνοδος Κορυφής των Νοτίων Χωρών της ΕΕ .
Στη Σύνοδο, η οποία διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, συμμετέχουν η Γαλλία με τον Πρόεδρό της Εμανουέλ Μακρόν, η Ιταλία με τον Πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε, η Ισπανία με τον ΥΠΕΞ Χοσέπ Μπορέλ Φοντέλ, η Ελλάδα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Πορτογαλία με τον Πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, η Μάλτα  με τον Πρωθυπουργό Τζόζεφ Μουσκάτ και η φιλοξενούσα Κύπρος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε τη Δευτέρα σχετικά με τη Σύνοδο ότι «οι εφτά αυτές χώρες έχουμε κοινά ενδιαφέροντα». Μερικά από τα μεγάλα ζητήματα, οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, εστιάζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Μεσόγειο, επεσήμανε και ανέφερε ως τέτοια θέματα τη μετανάστευση και το προσφυγικό ρεύμα. 
Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Συνόδου, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν στις 5 το απόγευμα βρίσκονται συγκεκριμένα, το Μεταναστευτικό, το Brexit, η ενεργειακή ασφάλεια, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, οι εξελίξεις στην ευρωζώνη και η κλιματική αλλαγή. Συζήτηση αναμένεται να γίνει, επίσης, για περιφερειακά θέματα, περιλαμβανομένου του Κυπριακού, για το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους υπόλοιπους ηγέτες. Μετά το πέρας της Συνόδου θα εκδοθεί Κοινή Διακήρυξη.
Τους ηγέτες θα υποδεχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
Πηγή: philenews/KYΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.