11/1/19

Η χώρα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι Ιταλία

Απόστολος Αποστολόπουλος
 
Στην πολιτική, ιδίως στις μέρες μας, είναι σύνηθες να αγνοούνται αρχές και ηθικές αξίες, εν ονόματι μιας υποτιθέμενης αποτελεσματικότητας. Στην πολιτική προέχει το αποτέλεσμα και ο κόσμος δικαιώνει την επιλογή, αν υπάρχει θετική κατάληξη. Ωστόσο, αν έπρεπε να αναζητήσουμε πρότυπο κυνισμού και αδιαφορία για πολιτικές και ηθικές αξίες, η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, θα ήταν υπόδειγμα. Όμως, θα κάναμε λάθος.
Η ρίζα του κακού δεν βρίσκεται στο πολιτικά «ανήθικο» της σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επειδή ποδοπατούν τις ιδεολογίες τους χάριν της εξουσίας. Ούτε στο αντίστροφο, ότι ψευδώς υποστηρίζουν το μεν ότι είναι αριστερό το δε είναι δεξιό, αλλά στην πράξη η ιδεολογία (τους) είναι προς έκπτωση και πώληση. Αυτά είναι αλήθεια. Αλλά από τότε που έπεσε η ΕΣΣΔ και διαλύθηκαν τα κομμουνιστικά κόμματα, η ιδεολογία ξέπεσε στα αζήτητα.
Στο τέλος-τέλος οι άνθρωποι διαχωρίστηκαν σε «δημοκρατικούς» και «ολιγαρχικούς», πολύ πριν να γεννηθεί ο Μαρξ ή ο Γκράμσι. Άλλωστε, όταν ανακοινώθηκε η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάποιοι «αριστεροί» του Τσίπρα διαμαρτυρήθηκαν, αλλά γρήγορα λογικεύτηκαν και σώπασαν. Το άρωμα της εξουσίας σκέπασε τη μυρωδιά του Καμμένου. Ξέρουμε από την εποχή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Βεσπασιανού ότι το χρήμα δεν μυρίζει, ούτε η εξουσία που το φέρνει.

Στην Ελλάδα βασιλεύει η αθάνατη φράση του Τσαρούχη πως «είσαι ό,τι δηλώσεις». Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε και συνεχίζει να δηλώνει ότι είναι αριστερό κόμμα. Οι αντίπαλοι από τα δεξιά επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έτσι μπορούν να λένε ότι αυτοί είναι δεξιοί. Έτσι, παίζει ο δικομματισμός και επιβιώνει το σύστημα. Οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί και όλοι οι ξένοι που με τα λεφτά τους, τα όπλα τους και τη δράση τους στο προσκήνιο ή το παρασκήνιο ελέγχουν τις εν Ελλάδι κυβερνήσεις, αδιαφορούν πλήρως, όταν δεν ξεκαρδίζονται στα γέλια, για τις ροζ παντιέρες που ανεμίζει ΣΥΡΙΖΑ.

Οι «εξετάσεις» του Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας είχε κάνει προεκλογικώς και σε καθ’ όλα «ύποπτο χρόνο» τις επισκέψεις του στις ΗΠΑ και στην ΕΕ. Είχε περάσει τις «εξετάσεις» του (προφανώς με άριστα) και επομένως ουδεμία ανησυχία. Δεν επρόκειτο περί Μαδούρο του Αιγαίου. Για τον άλλο εταίρο, τον κ. Καμμένο, οι Αμερικάνοι είχαν, κατά τις πληροφορίες των ΜΜΕ, καλή γνώση, καθησυχαστική.
Επομένως, οι θέσεις στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, από δω οι αριστεροί από κει οι δεξιοί, κάθε παιδάκι στον πάγκο του, παραμένει τυπική υπόθεση, εφόσον τα παιδάκια φωνασκούν χωρίς υπερβολές. Τα δικά μας παιδάκια στη Βουλή δεν ταράζουν τον ύπνο κανενός. Άλλωστε, ούτε εμείς κάνουμε φασαρία. Είμαστε φαΐ, ύπνος, δουλειά. Δύσκολο να έχεις και τα τρία, αλλά οι Έλληνες τα καταφέρνουν, έτσι δεν λένε;

Έξω, λιγότερο καταφερτζήδες προφανώς, έχουν ξεσηκωθεί Γάλλοι, Ιταλοί, κλπ. Σε μας εδώ οι μόνοι δραστήριοι, άπιαστοι κι αόρατοι, είναι οι Ρουβίκωνες. Μπαινοβγαίνουν στο υπουργείο Άμυνας και ο κ. Καμμένος, οι επιτελάρχες, οι υπηρεσίες ασφαλείας του Πενταγώνου κινούνται με το ραχάτι τους. Εσχάτως χτύπησαν ακόμα και το παλάτι της παγκόσμιας Δημοκρατίας, το άντρο της υπερδύναμης, την Πρεσβεία των ΗΠΑ, την ώρα που οι πεζοναύτες-φύλακες είχαν προφανώς βυθιστεί (και αυτοί) σε χειμερία νάρκη.
Ο καημένος ο Κουφοντίνας, πότε μέσα-πότε έξω, παλαιάς κοπής τρομοκράτης, ξεπερασμένος και ξεπεσμένος, φαλακρίτσα, κοιλίτσα και σοβαροφάνεια, αξιώνεται μετά κόπου δυο αράδες διαμαρτυρία από την αμερικανική δημοκρατία, ίσα για να μην περάσει από το μυαλό κανενός ότι κάτι περίεργο τρέχει με το άτομο.

Άλλο Ελλάδα άλλο Ιταλία

Η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για να τελειώσουμε οριστικά με όσα μας βαραίνουν, ακόμα από τον Εμφύλιο, και δεν είναι λίγα. Και για να συντονιστούμε ως χώρα, με τα ιστορικά γεγονότα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για την Ελλάδα το καθαρό παράδειγμα είναι η Ιταλία.
Ένα δεξιό κόμμα, η Λέγκα του Σαβίνι, και ένα νέο κόμμα, οι Πέντε Αστέρες, αριστερής πνοής (αλλά όχι κομμουνιστικής), αποφάσισαν να συγκυβερνήσουν συγκλονίζοντας το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Το ιταλικό σύστημα ταρακουνήθηκε, οι Βρυξέλλες σείστηκαν, τα ΜΜΕ ψάχνουν λυσσαλέα να διασπάσουν, να θάψουν την κυβέρνηση. Προ ετών, για να αποτραπεί μια τέτοια συγκυβέρνηση, δολοφονήθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Άλντο Μόρο.
Εδώ δεν είναι ούτε Ιταλία, ούτε Γαλλία. Η διπλή υποταγή στους ξένους, (η ξενοδουλεία της κομμουνιστικής αριστεράς στην ΕΣΣΔ και της αντίπαλης κεντροδεξιάς στις ΗΠΑ), όρισε τη μοίρα της χώρας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συνεχίζει να την ορίζει. Τα υπόλοιπα είναι ασήμαντα: Οι ΑΝΕΛ υποτίθεται ότι είναι δεξιοί ή ακροδεξιοί, ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι αριστερός, αμφότεροι υποδύονται ρόλους, ενώ οι άλλοι αναμένουν να εκκενωθούν οι θέσεις.
Παραλείπουμε τα της ημερομηνίας των εκλογών, τα ποσοστά κλπ. Το μόνο που κατάφεραν αμφότεροι ήταν να αναγάγουν τη γελοιότητα σε εθνικό θέμα. Το (υποσυνείδητο) υπόβαθρο στις εκλογές του 2015 ήταν η ανεξαρτησία της χώρας. Αλλά ούτε ο υποτιθέμενος αριστερός ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο κατηγορούμενος ως δεξιός ή και ακροδεξιός Καμμένος είχαν την παραμικρή πρόθεση να τιμήσουν όσα τους καταλόγιζαν ως ιδεολογία και τους προσδιόριζε η πολιτική τους κληρονομιά και παρουσία. Ο Τσίπρας δεν ήταν Πέπε Γκρίλο (ιδρυτής των Πέντε Αστέρων) και ο Καμμένος δεν ήταν Σαλβίνι, ούτε στο όνειρό του. Ήταν αμφότεροι ψευδεπίγραφα. Έτσι ήρθαν, έτσι θα φύγουν.

6 σχόλια:

  1. Τό ψέμμα τιμωρεῖται.
    Δέν ὑπάρχει δίκαιο στόν κόσμο, πού νά μήν τιμωρεῖ τούς ψεῦτες. Οὔτε παραγραφή μετράει οὔτε τίποτα παρόμοιο ὅταν ἔλθῃ ἡ ὥρα.
    Αὐτή εἶναι ἡ καλλίτερη ἐκδοχή τῆς μοίρας τους.
    Διότι τό χειρότερο εἶναι, ἄν δέν τούς παρασχεθῆ ἀπό τούς ἀνθρώπους ἡ τιμωρία, ἀλλά ἀπό τόν ἴδιο τόν ἑαυτό τους.

    Τότε, τούς ψεῦτες πολιτικούς καί ἀπατεῶνες, τούς κυνηγοῦν φαντάσματα ἀμέσως μόλις πέσουν ἀπό τήν ἐξουσία. Δέν τό ἀντέχουν καί καταρρέουν ψυχολογικῶς.
    Ὄχι δέν άντέχουν τό ὅτι ἔπεσαν ἀπό τήν ἐξουσία, ἀλλά δέν ἀντέχουν τό ὅτι δέν σκεπάζει ἡ ἐξουσία καί οἱ κολακεῖες πλέον, τήν εὐθύνη τους γιά τά ψέμματα.
    Τά τόσα ἀσύστολα ψέμματα καί τίς κουτοπονηριές τους.

    Δεῖτε τούς προηγούμενους. Δέν χρειάζεται νά πῶ ὀνόματα.
    Ψάξτε τους καί δεῖτε τους.
    Κανένας δέν εἶναι στά καλά του. Ὀργίλοι, νευρικοί, φοβισμένοι.
    Ὀνειρεύονται τά ἄν καί ἄν τῆς περιόδου πού ἦσαν στήν ἐξουσία, ὅσα δηλαδή δέν τούς "βγῆκαν".
    Κάνουν σχέδια γιά τό πῶς θά ξαναμετάσχουν στό παιχνίδι...μόνο πού δέν εἶναι πλέον παιχνίδι γι΄αὐτούς, εἶναι παίγνια τῶν ψευδῶν τους, κακέκτυπες εἰκόνες, σκιές, τοῦ προηγούμενου ἑαυτοῦ τους....
    Δικαιολογοῦνται καί προσπαθοῦν νά δικαιωθοῦν στά μάτια τῶν ἀνθρώπων, ἀλλά οἱ πρώην ὀπαδοί τους σπάνια τούς χαρίζουν πλέον ἕνα πικρό χειροκρότημα, ἔχουν οἱ ἄνθρωποι τίς δουλειές τους. Μόνο κάτι λίγοι φίλοι....

    Ὁ πανδαμάτωρ χρόνος τούς ψεῦτες δέν τούς παρηγορεῖ ὅπως ὅλους τούς ἄλλους ἀνθρώπους, ἀλλά τούς δαμάζει προσωπικῶς, τούς ταπεινώνει.
    Μέσα στό ψέμμα βουτηγμένοι, περιδινίζονται στήν χοάνη τοῦ χρόνου τοῦ βίου τους, πού δέν ἔχει Θεό καί ἔλεος ἄλλο, ἀπό αὐτό πού κράτησαν μέ τίς ὅποιες λίγες καλές τους πράξεις.

    Κάποια πιστή νόμιμη σύζυγος ἤ κάποιο καλό παιδί τους, ἴσως τούς παρηγορήσει περί τό τέλος....καί προσευχηθῆ γι΄αὐτούς, ἀλλά μόνο ἄν δέν ἔχουν κόψει τελείως τίς γέφυρες...
    μέ τήν Ἀλήθεια.

    Χαῖρε Λαέ, οἱ μελλοθάνατοι ψεῦτες πολιτικοί σου σέ χαιρετοῦν... Συγχώρεσέ τους...., ἄν σοῦ εἶναι δυνατόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Οι ΑΝΕΛ υποτίθεται ότι είναι δεξιοί ή ακροδεξιοί, ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι αριστερός, αμφότεροι υποδύονται ρόλους, ενώ οι άλλοι αναμένουν να εκκενωθούν οι θέσεις." Το δράμα της Ελληνικής "δημοκρατίας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Το άρθρο "αδικεί" κατάφορα τους λοιπούς κατοχικούς. Που συναγωνίζονται σε όλα τους ΣΥΡΙΖΑ-(ΜΗ)ΑΝΕΛ !!

      Διαγραφή
  3. Κι εδω 100% σωστα...Μπραβο...κατι γινεται...επιτελους στον ...βαλτο !! Κατι κυμματιζει διαβολε στην απολυτη ακινησια...Δειλα δειλα ξυπνα μια συνειδηση των παντων..Η χωρα εχει μυαλα...θαρρος δεν ειχε...και χρονο να σκεφτει ολα.Η κακουχιες ομως...φερνουν οσα λειπουν.
    και θα αυξανονται...Με αυτην την σκεψη..
    ουδεν κακον αμιγες καλου...ο ταπεινων εαυτον υψωθησεται...κι ο υψων ταπεινωθησεται....και το θερμομετρο για να περασει απ το ...πλην στο συν...πρεπει πρωτα να περασει απ το ..μηδεν.....Ειναι μεγαλος σοφος ο Θεος.....Πανσοφος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.