5/1/19

Θα αποκτήσουμε ποτέ Ασφαλιστικό σύστημα;



Μιλώντας για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας υποχρεωνόμαστε να χρησιμοποιούμε δύο άκυρους όρους. “Ασφαλιστικό” είναι κάτι που παρέχει ασφάλεια και “σύστημα” είναι κάτι που διαθέτει δομή, οργάνωση και παράγει αποτέλεσμα. Επιπλέον, ένα ασφαλιστικό σύστημα, παντού στον σοβαρό κόσμο, συνδέει τις ασφαλιστικές εισφορές με τις παροχές.
Στην Ελλάδα δεν ισχύει τίποτε από αυτά. Άρα “ασφαλιστικό σύστημα” δεν υπάρχει. Τι υπάρχει; Η υποχρέωσή σου να πληρώνεις τώρα υποχρεωτικώς όσα αποφασίζει ο υπουργός υπό μορφήν φόρου και η ελπίδα σου ότι θα πάρεις ως σύνταξη αυτά που θα αποφασίσει ο τότε υπουργός υπό μορφήν παροχής.
 Ο κατ’ όνομα “ασφαλισμένος” δεν γνωρίζει σε καμιά στιγμή του εργασιακού του βίου πότε θα βγει στη σύνταξη και τι θα έχει λαμβάνειν. Διότι η σύνταξή του θα εξαρτηθεί από το ύψος αμοιβών των τότε εργαζομένων και τις “αντοχές” της τότε οικονομίας. 
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι δαπάνες υγείας, οι προνοιακές παροχές και οι συντάξεις βγαίνουν από το ίδιο “πουγκί” καθιστώντας το σενάριο χαοτικό. Αυτό το απόλυτο αλαλούμ ονομάζεται απατηλώς αναδιανεμητικό σύστημα και συσκευάζεται με ιδεολογικό περιτύλιγμα: οι νεότεροι υποστηρίζουν τους γεροντότερους αποδεικνύοντας δήθεν την αλληλεγγύη των γενεών.
 Στην πραγματικότητα, είναι μια κλασική “πυραμίδα”, ένα Ponzi scheme, με την οποία ληστεύουμε τα παιδιά μας. 
Πολιτικοί και ΜΜΕ αναπαράγουν το τερατώδες ψέμα ότι από τη σύνταξη του παππού ζουν τα άνεργα παιδιά του και παίρνουν χαρτζιλίκι τα εγγόνια του. 
Η αλήθεια είναι πως για να έχει αυτήν τη σύνταξη ο “παππούς” (που μπορεί να είναι και μικρότερος των 55 ετών), η φορολογία εξοντώνει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και γι’ αυτό τα παιδιά του είναι άνεργα. 
Το τραγικό είναι ότι τα παιδιά του θα συνεχίσουν να είναι άνεργα κι όταν η σύνταξη του παππού γίνει 200 ευρώ, κάτι που θα συμβεί νομοτελειακά καθώς η φρορολογητέα ύλη, άρα και το ποσό που μπορεί να πληρώσει η χώρα σε συντάξεις, συνεχώς μειώνεται ενώ οι δικαιούχοι αυξάνονται.
 Κι όλα αυτά σε ένα πλαίσιο δημογραφικής τραγωδίας και της πιο επώδυνης αποδημίας νέων στην ιστορία μας.

Για τη συνέχεια insuranceforum

7 σχόλια:

  1. Θανάση μου, καλή η ανάλυση αλλά λείπει κάτι, κάπου το 2010, ο Ψωμιαδης (θεός σχωρεστονα) και η ΑΣΠΙΣ δάγκωσε χιλιάδες ασφαλισμένος που σκεφτόταν όπως ακριβώς κι εσύ, Τι έγινε?
    Μπουρμπουτσαλα χάσανε τα λεφτά τους οι άνθρωποι και ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΚΟΥΒΈΝΤΑ για δαύτους!
    Η ασφαλιστική πίστη στους "μη κρατικούς" ασφαλιστές έχει δρόμο, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως, εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τα λεφτά τους από αυτούς τους καλοκάγαθους ασφα-λησταδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η "ΑΣΠΙΣ" έγινε γιατί οι ελεγκτικές αρχές των ασφαλιστικών εταιρειών ( τότε το υπουργείο Εμπορίου ) κοιμόταν τόσα χρόνια. Στην ουσία δεν έκανε έλεγχο.
      Αυτός είναι ο λόγος που στρέφονται και εναντίον του κράτους οι πρώην ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ.
      Οπου και να κοιτάξεις βλέπεις ένα κράτος μπάχαλο!

      Διαγραφή
    2. Κοντολογίς, η υπεξεραιση από ιδιώτη λέγεται επιχείρηματικοτητα, όταν το κράτος κάνει αβλεψία ονομάζεται παρταλι κράτος!
      Σωρραιωως

      Διαγραφή
    3. "Κοντολογίς, η υπεξαιρεση από ιδιώτη λέγεται επιχειρηματικότητα," αυτό το βαθυστόχαστο από που το έβγαλες;
      Το κράτος έχει το ρυθμιστικό ρόλο , σου φαίνεται ότι λειτουργεί;
      Παντού τα κάνει θάλασσα...

      Διαγραφή
  2. Ο κουβας σε λιγο δεν θαχει νερο..πληθυσμο η χωρα....εργαζομενους...Η ιδεα οτι ολα θαναι ιδια στον αιωνα ειναι παρανοικη..Οτι εργο.και να κανεις.καλο...δεν θαχει νερο ο κουβας..Τι ακριβως συζηταμε εδω ? Το μειζον ...σστο....φτιαξε την τριχα ? Κανε υδραυλικο δικτυο ...και ασε που δεν εχουμε.νερο ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατι εχουμε παθει βαρυ...χτυπησε η μπιελα ....Δεν κανουμε παιδια ...!! Κι απ τα λιγα που κανουμε ...τα μισα τα δωχνει μια καταραμενη κλικα εξω ..κλικα με ...οπαδους τους ...πατεραδες και τις μανες τις ασκεφτες των ...φυγαδων !!!! Θεμα Νο 1 της χωρας.!! Εχουμε εισβολη στιφων ..βαρβαρων επισης..μυριων..που ουτε καν εργαζονται τρωγωντας τα δικα μας..τον πολιτισμο μας κλπ...Εχουμε την ιδια καταραμενη κλικα που πουλα τα παντα..αερα...θαλασσα...εδαφος ..υπεδαφος ..αξιοπρεπεια...συνορα...παιδια...σκυλια ...γατια...νερο...ρευμα..συνειδησεις ...κλπ.Αλλο θεμα Νο1 ....!! Εχουμε κλεφτες ..ληστες...απιστευτους στην κλικα..Κλικα με ....οπαδους τα θυματα τους ....Εχουμε ..Τουρκιες...Γερμανιες..Αμερικες..Σκοπια...Αλβανιες....Λουξεμβουργα...κλπ...που ακονιζουν το μαχαιρι της σφαγης μας....φιλοι των φιλων της κλικας ...με πολλους οπαδους ....Και η κουβεντα γινεται ...για το κακο ...ασφαλιστικο..των ...μελοθανατων....που οντως ειναι κακο...μεσα σε μια θαλασσα κακων...οπου το καλο ποτε δεν ειχε θεση..
    Μπιελα....ολα τα πιστονια στραβωσαν....Ωραιο κολπο...ολα τα Νο1 κανεις πως δεν τα ...βλεπεις....αλλα βλεπεις κατι...πχ. το Νο 6.000...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.