28/1/19

Χάρης Γεωργιάδης: Το κλειδί ειναι η χαμηλή φορολογία


Από την πρώτη στιγμή, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Capital.gr ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης, ο άνθρωπος που πιστώνεται την θεαματική ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, ήταν σαφές ότι δίσταζε. Δίσταζε να μιλήσει ευθέως για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. 

Εμμέσως όμως στέλνει το μήνυμα. Το μήνυμα γιατί η Κύπρος "πετάει", γιατί βγήκε ήδη στις αγορές και αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ η Ελλάδα παραμένει καθηλωμένη, σέρνεται...
"Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό", μας λέει. "Υπάρχει η κοινή λογική, ή αν θέλετε η οικονομική λογική". Και μια λέξη κλειδί. Η εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών, που είναι προϋπόθεση για την ανάκαμψη. 

Για τη συνέχεια Capital


2 σχόλια:

  1. Το κλειδί της οικονομικής ανάπτυξης ειναι η χαμηλή φορολογία...
    το έχουν ήδη λεπτομερώς αναπτύξει στο hightv εδώ και 25 χρόνια προσκεκλημένοι από τον δημοσιογράφο Κ. Χούντα και οι κκ:
    1. Κ. Θάνος τέως υπουργός
    2. Κ. Κόλμερ οικονομολόγος
    3. Σ. Σοφιανόπουλος βιομήχανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα μωρέ τώρα…! Τι να μας πουν οι Κυπραίοι! Είναι δυνατό να πας μπροστά και να προκόψεις με κάτι ενοχλητικούς σαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο (που δεν υπέκυψε στις διεθνείς - ΚΑΙ εξ Ελλάδος επίσης - πιέσεις) και τον Χάρη Γεωργιάδη; Μα είναι δυνατό να προκόψεις με κάτι απείθαρχους που αρνούνται να παραδώσουν κοινότητα ενώ έχουν παραλάβει κράτος;

    Έλα μωρέ τώρα…! Εμείς είμαστε χαλαροί και θα το ρισκάρουμε. Άλλωστε, η θάλασσα δεν έχει σύνορα και αν το καλοσκεφτείς μπορεί ο Μέγας Αλέξανδρος να οδηγούσε Zastava.

    …πλάκα θα έχει τώρα να πεταχτεί κανένας ανόητος να με κατηγορήσει ε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.