4/1/19

Βρετανός ΥΠΕΞ: Ο Άσαντ θα παραμείνει για λίγο στην εξουσία

REUTERS/SIMON DAWSON
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ θα παραμείνει «για λίγο» στην εξουσία χάρη στην υποστήριξη της Ρωσίας, εκτίμησε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι η θέση της Βρετανίας εξακολουθεί να είναι ότι ο Σύρος πρόεδρος συνεχίζει να συνιστά εμπόδιο στην επίτευξη ειρήνης.
«Η βρετανική θέση από καιρό είναι ότι δεν θα έχουμε ειρήνη στην Συρία με αυτό το καθεστώς (υπό την ηγεσία του Άσαντ), αλλά δυστυχώς, πιστεύουμε ότι αυτός θα παραμείνει για λίγο» δήλωσε ο Χαντ στο Sky News.
Έπειτα από πόλεμο σχεδόν οκτώ ετών που ανάγκασε εκατομμύρια Σύρους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ο Άσαντ έχει ανακτήσει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με την υποστήριξη της Ρωσίας, του Ιράν και υποστηριζόμενων από το Ιράν σιιτικών μουσουλμανικών οργανώσεων, όπως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Την περασμένη εβδομάδα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξανάνοιξαν την πρεσβεία τους στη Δαμασκό, κάτι το οποίο σηματοδοτεί μια διπλωματική ενίσχυση του Άσαντ από το συμμαχικό των ΗΠΑ αραβικό κράτος που κάποτε υποστήριζε τους αντάρτες που τον πολεμούσαν.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.