11/1/19

Τι ζητά η Ελλάδα να αλλάξει άμεσα στα σχολικά βιβλία των Σκοπιανών


Στις αλλαγές που ζήτησε η Ελλάδα στα σχολικά βιβλία των Σκοπιανών, αναφέρεται σκοπιανό δημοσίευμα. Η πρώτη συνεδρίαση της Μικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής εμπειρογνωμόνων από την πΓΔΜ και την Ελλάδα σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά ζητήματα, πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη και πέρασε σε θετικό κλίμα.
Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο από τοπικά δημοσιεύματα, εμπειρογνώμονες των Σκοπίων με επικεφαλής τον πρώην πρέσβη Γκάμπερ, «ήταν μέσα στο κλίμα που έχει καθορισθεί από την υπογραφή της Συμφωνίας των δύο κρατών και σαφώς υποχρεώνει τις χώρες να μην έχουν αλυτρωτικές και ρεβιζιονιστικές φιλοδοξίες στα βιβλία».
Η δεύτερη συνάντηση θα διεξαχθεί αυτόν το μήνα στα Σκόπια και, ήδη, από την πρώτη συνάντηση μετά την έγκριση της Επιτροπής για τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της, η ελληνική πλευρά έθεσε στο τραπέζι τρία ζητήματα.

Για τη συνέχεια Tribune

4 σχόλια:

  1. Κι ἄςποῦμε ὅτι τά κάνουν τώρα. Τί ἐγγυᾶται ὅτι σέ ἕνα χρόνο δέν θά ἀρχίσουν τά ἴδια;
    Μᾶς βλέπω, ἔτσι πού φέρονται οἱ ΗΠΑ καί ἐνισχύουν τόν ἀλυτρωτισμό τῶν Σκοπίων, κάποια μέρα νά τρέχουν οἱ Ἕλληνες πολιτικοί στήν Ρωσία γιά νά ἐπιτύχουν ὑποστήριξη στό θέμα τῆς ὁριστικῆς παύσεως τοῦ πανσλαβιστικοῦ ὁράματος γιά σλαβική "Μακεδονία" σέ βάρος τῆς Ἑλλάδος. Καί τί θά ζητήσουν σέ ἀντάλλαγμα οἱ Ρῶσοι;
    Ἤ ἀντίθετα, πολιτικοί τῆς Ἑλλαδος θά προσπαθήσουν νά κάνουν τά κέφια τῶν ΗΠΑ σέ βάρος τῆς ἀκεραιτότητας τῆς Ἑλλάδος; Αὐτό, δέν γίνεται, καί προτοῦ τυχόν γίνει, χρειάζεται ἄμεση τιμωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλιό συριζαιοι ανθελληνες εκεί που μας χρωστούσαν μας δουλεύουν και από πάνω !!!Τον αλυτρωτισμο τους δεν τον βλέπατε; τώρα τι θα καταφέρετε !!! Τίποτα, απλά είτε ένα μάτσο χάλια! !!! Αν και ποτέ δεν ήμουν ΝΔ τώρα παρακαλάω να σας εξαφανίσουν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι σκοπιανοί έχουν εθνική συνείδηση επιπέδου χούλιγκαν του ΠΑΟΚ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, διαδηλώνουν και υποστηρίζουν κάτι γιατί το είπε ο Μπάμπης ο Σουγιάς.
    Κάθε χρονιά διδάσκονται διαφορετική ιστορία, ο παππούς-οι γονείς και το παιδί όταν λένε «Μακεδονία» στα σκόπια εννοούν κάτι τελείως διαφορετικό. Επιπλέον ζούσαν για 50 χρόνια με την ιδεολογία η ιστορία τέλειωσε-δεν υπάρχουν έθνη και σύνορα, την ιδεολογία που έχουν στην Ελλάδα ο Κοτζιάς-Τσίπρας-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναφέρετε στην :https://iskra.gr/%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BF-%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%AF%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5/
    ότι:
    Επί κυβερνήσεως «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ» υπό τον Αλέξανδρο Παπάγο ο Άγγλος πρέσβης στην Αθήνα τότε, σερ Τσάρλς Πηκ είπε:Επειδή όμως τόσον εμοχθήσαμε για να αποσπάσουμε τον Τίτο από τον Στάλιν, μας ενδιαφέρει να τον συνδέσουμε με την Ελλάδα, ως σύμμαχο και φίλο.
    Αν αυτό αληθεύει τότε ήταν φυσικό να μην θέσει καμιά Ε. Κυβέρνηση θέμα μετονομασίας της Βαρνταρσκα σε ΣΔ"Μ".Δηλαδή για χατίρι του αντι-ΕΣΣΔ αγώνα αφήσαμε το μικρόβιο της αυτό-αποκαλουμενης Μακεδονίας να ριζώνει,και τώρα για χατίρι των Ευρώ-Νατοϊκών κάνουμε χαρακίρι στην Πρέσπα!Την τελική πράξη την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ,φταίνε όμως και όλες οι κυβερνήσεις ειδικά από το 1945 έως διάλυση Γιουγκοσλαβιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.