23/1/19

Ο Νίμιτς απειλεί την Ελλάδα και βάζει πλάτη στους προθύμους 152: Βαθιές και πιθανώς επικίνδυνες συνέπειες αν απορριφθούν οι Πρέσπες

Ο υπεργολάβος του Σόρος, τρομοκρατεί τους Έλληνες, όπως έκαναν οι άλλοι υπεργολάβοι με το Σχέδιο Αννάν - Άραγε θα βρεθούν κάποιοι που θα αρνηθούν να μπουν στον κατάλογο των νέων Εφιαλτών;
Την άποψη ότι «εάν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τεθεί σε ισχύ, οι συνέπειες της αποτυχίας, θα ήταν βαθιές και για τις δύο πλευρές εκφράζει ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης και προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, εκφράζει την άποψη, ότι «εάν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τεθεί σε ισχύ, οι συνέπειες της αποτυχίας, θα ήταν βαθιές και πιθανόν και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να επανεξετάσουν πολλά στοιχεία τα οποία είχαν συμφωνηθεί. Δεν πιστεύω ότι θα ήταν πιθανή μια "ταχεία λύση" σε σχέση με αυτήν τη συμφωνία που έτυχε προσεκτικής διαπραγμάτευσης. Μπορώ να προβλέψω πολλά διαφορετικά σενάρια τα οποία θα μπορούσαν να είναι δυνατά, μερικά από αυτά αρκετά επικίνδυνα».
Ο κ. Νίμιτς τονίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ , ότι η καλύτερη εκτίμησή του είναι πως η επίτευξη μιας νέας συμφωνίας «θα απαιτούσε χρόνια, όχι μήνες, δεδομένου ότι όλα τα ζητήματα (συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του ονόματος του κράτους έναντι όλων - erga omnes) θα είναι και πάλι στο τραπέζι, δεδομένου ότι είναι πιθανό να υπάρξει διαφορετική πολιτική δυναμική και στις δύο χώρες καθώς και αλλαγές στο περιφερειακό και παγκόσμιο περιβάλλον».

Ο κ. Νίμιτς επισημαίνει ότι «τα δύο μέρη εργάστηκαν με καλή πίστη για να επιλύσουν αυτή τη διαμάχη από την υπογραφή της ενδιάμεσης συμφωνίας τον Σεπτέμβριο του 1995, σχεδόν 25 χρόνια προσπάθειας. Τελικά επιτεύχθηκε συμφωνία μετά από τόσα χρόνια έντονων συζητήσεων και σκληρών διαπραγματεύσεων, διότι η κάθε πλευρά πίστευε ότι είχε επιτύχει τα ουσιώδη στοιχεία των εθνικών της συμφερόντων και ότι η ειρήνη, η ασφάλεια και η φιλία ήταν πιο πιθανό να συμβούν με τη συμφωνία αυτή παρά με τη συνέχιση της διαμάχης».

Ωστόσο, υπογραμμίζει, αυτή είναι η προσωπική του γνώμη για το μέλλον και μπορεί άλλοι να έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις.

Απαντώντας στην ερώτηση του ΑΠΕ  «αν από τα Ηνωμένα Εθνη αναγνωρίζεται ‘μακεδονική γλώσσα», ο κ. Νίμιτς τονίζει ότι στον επίσημο κατάλογο με τα ονόματα χωρών, συμπεριλαμβανομένων και γλωσσών που έχουν συνταχθεί από την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών για τα Γεωγραφικά Ονόματα(United Nations Group of Experts on Geographical Names (UNGEGN) και στο λήμμα «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», υπάρχει αναφορά σε «μακεδονική» γλώσσα (mk: Macedonian).

Αναλυτικά, «το 1992, η ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών για τα γεωγραφικά ονόματα (UNGEGN) άρχισε να ενημερώνει τους επίσημους καταλόγους των ονομασιών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των γλωσσών, που ξεκίνησε το 1986 και ο κατάλογος αυτός διατηρείται σε επικαιροποιημένη βάση και είναι προσβάσιμος από τον ιστότοπο για 194 χώρες. Το έργο αυτό αναλήφθηκε κατόπιν αιτήματος της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Ονομάτων. Στη σελίδα 94 του παρόντος εγγράφου υπάρχει η εγγραφή για την "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" και η καταχώριση υπό τον τίτλο "Γλώσσα" είναι «μακεδονική" (mk: Macedonian")».

Ο κ. Νίμιτς προσθέτει πως «σε ανεπίσημη βάση, εάν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο Google / Translate, το οποίο χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο, η "μακεδονική" είναι μία από τις γλώσσες που αναφέρονται. Φυσικά αυτό είναι εντελώς ανεπίσημο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Καθημερινή


12 σχόλια:

  1. Αντιστρέφοντας το επιχείρημα ότι είναι "Βαθιές και πιθανώς επικίνδυνες συνέπειες αν απορριφθούν οι Πρέσπες", θα μπορούσαμε να απαντήσουμε πως πολύ ποιό επικίνδυνες συνέπειες για την Ελλάδα θα υπάρξουν με την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

    Η συμφωνία δεν είναι απλώς κακή, είναι πάρα πολύ κακή και άδικη για την Ελλάδα.
    Δέν κρατούνται ούτε τα ελάχιστα προσχήματα, ώστε να μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει την ψήφιση της, είτε χάριν της συμμαχίας που έχουμε, είτε λόγω της αδυναμίας μας ως μικρό κράτος απέναντι στις επιθυμίες σας.

    Αντί να επιδιώξεται να μην βάλει η Ελλάδα βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, επιβάλλατε μία λεόντια συμφωνία εις βάρος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποιος πρεπει να πει στον Νιμιτς οτι οι συνεπειες θα ειναι βαθειες και επικινδυνες για ολους αυτους που προωθουν, στηριζουν και πιθανως θα ψηφισουν τη συμφωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πού είσαι Τάσο μας να δώσεις ένα διάγγελμα με δάκρυα στα μάτια για το Έθνος και να κατατροπώσεις τους ξένους?
    Τώρα έχουμε κατσαπλίαδες εθνομηδενιστές ρεβιζιονιστές που μισούν το Έθνος. Δηλαδή τους αλήτες της 1ης φοράς αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε ρε κουμάσι Νίμιτς, εσένα είχαμε έννοια τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλό νομίζω, διαδῶστε το! https://www.youtube.com/watch?v=ziJJBsZTt4Y (ὄχι στόν Νίμιτς, αὐτός δἐν θέλει νά καταλάβη, καί ἄλλωστε πληρώθηκε γιά νά μήν καταλάβῃ τίποτα περί τοῦ ποιά εἶναι ἡ ἀληθινή - ἡ μία καί μοναδική - Μακεδονία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαμπάρι δεν πήρατε - όταν ψηφίζατε Σύριζα ουσιαστικά ψηφίζατε βέρους σκοπιανούς δηλαδή μελλοντικούς 'Μακεδόνες'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε ουυυυυυστ από δω κοπρόσκυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σεισμός! : Δέν ὑπῆρξε ποτέ ἐπίσημα καν ΠΓΔΜ, ὄχι ..."...Μακεδονία"!
    https://www.youtube.com/watch?v=37dm1UNFqUY&t=4s - Ο Κρις Σπύρου καταρρίπτει την Συμφωνία των Πρεσπών «Μαϊμού η Μακεδονία τῶν Σκοπίων !!!!!
    Κρίς Σπύρου: Από τον ΟΗΕ, δέν αναγνωρίσθηκαν τά Σκόπια μέ τό ὄνομα "ΠΓΔΜ", ἀλλά μόνο ὡς ἀνεξάρτητο κράτος, ἕνα κράτος ὅμως χωρίς ὄνομα!
    Θά πιέσουμε περισσότερο καί ἀπό τό 1993 (καί θά ἐπιτύχουμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο καντηλαναφτης στα νεκροταφεια...μια πινεζα που κανει την μαγιονεζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ταϊγέτη.

    Ἠλίθιε γέρων,τὶς συνέπειες θὰ τὶς δῆτε σύντομα.
    Εἶναι νὰ μὴν πάρει φόρα ὁ Ἕλληνας ὅταν ἀδικηθῆ.
    θὰ φεύγετε φωνάζοντας,"τρεχᾶτε ποδαράκια μου νὰ μή σᾶς χ...σἠ ὁ κ...ὀς μου".



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.