5/1/19

Μία ερώτηση προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη (και το σύνολο της ελληνικής πολιτικής τάξης)

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Αγαπητέ κύριε Ναύαρχε,
Μεταξύ πολλών άλλων λίαν ενδιαφερόντων που δηλώσατε τελευταία, είπατε ότι θα είμαστε μόνοι μας σε ενδεχόμενη σύρραξη με την Τουρκία.
Περίεργο. Εγώ ακούω τόσα χρόνια ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά, ότι τα πάει μια χαρά, έχει γίνει χώρα «πρώτης γραμμής». (Ομολογουμένως ποτέ δεν κατάλαβα τον ενθουσιασμό ορισμένων με την «πρώτη γραμμή». Εξ όσων εγώ γνωρίζω, ουδείς σχεδόν από τους φαντάρους «πρώτης γραμμής» επιζεί).
Πως λοιπόν «αναβαθμίστηκε»; Με το να μείνει «μόνη» της απέναντι στην Τουρκία; Αν η Ελλάδα είναι να μείνει “μόνη της”, όπως είπατε, για ποιόν ακριβώς λόγο παρέδωσε (και η Κύπρος από κοντά) τα πάντα στους “εταίρους, συμμάχους και φίλους”, δηλαδή τους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ;
Διερωτώμαι γιατί πολλαπλασιάζουμε τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην ελληνική επικράτεια. Για να είμαστε μόνοι μας σε περίπτωση σύρραξης;
Διερωτώμαι επίσης τι ρόλο θα παίξουν αυτές οι εγκαταστάσεις  σε περίπτωση πολέμου. Θυμάμαι  ότι, το πρώτο πράγμα που έκανε ο αείμνηστος Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, όταν βρέθηκε όντως αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο πολέμου, το 1987, ήταν να σταματήσει προσωρινά την λειτουργία αυτών των βάσεων, για να μην σαμποτάρουν την ελληνική άμυνα.Θυμάμαι επίσης ότι τον Αύγουστο του 1974, στην πιο κρίσιμη στιγμή, οι ΗΠΑ σταμάτησαν την παροχή ανταλλακτικών στην ελληνική Αεροπορία.
Ωραίοι σύμμαχοι, φίλοι, εταίροι!
Πώς θα χρησιμοποιήσουν οι Αμερικανοί όλες αυτές τις βάσεις που αφειδώς τους παραχωρούμε, σε περίπτωση που ευοδωθεί η επαναπροσέγγισή τους με την Τουρκία; Μήπως θα τρέχουμε και δεν θα φθάνουμε, έχοντας μόνοι μας υπονομεύσει την εθνική μας άμυνα;
Υπάρχει σε όλη την ιστορία μας ένα, ή έστω μισό περιστατικό, που οι ανωτέρω “σύμμαχοι” να υποστήριξαν την Ελλάδα κατά της Τουρκίας και όχι την Τουρκία κατά της Ελλάδας; Αν το γνωρίζετε, πείτε το και σε μας, διότι ο ελληνικός λαός το αγνοεί.
Αφού θα είμαστε μόνοι μας σε ενδεχόμενο πόλεμο (αν δηλαδή αποφύγουμε και το ενδεχόμενο οι «σύμμαχοι» να τα βρούνε με την άλλη πλευρά), προς τι όλα αυτά τα πλήθη συμμαχικών αξιωματικών, που έχουν το ελευθέρας ακόμα και στην καρδιά της ελληνικής άμυνας, όπως το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα και άλλες κρίσιμες εγκαταστάσεις σε όλη την επικράτεια;
Ελπίζω να μην χρησιμοποιήσουν ποτέ εναντίον μας τη βιωματική και λεπτομερή γνώση που έτσι αποκτούν για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και το σύστημα άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Πως όμως μπορεί κάποιος να είναι βέβαιος ότι δεν θα το πράξουν, όπως άλλωστε το έπραξαν στο παρελθόν, αν το επιβάλλουν τα συμφέροντά τους;
Αν είναι να μείνουμε μόνοι μας σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία, προς τι έχουμε παραδώσει στους “συμμάχους” το σύνολο του ελληνικού και κυπριακού εναέριου και θαλάσσιου χώρου να κάνουν ότι θέλουν; Δεν θα έπρεπε, το λιγότερο, να εξασφαλίσουμε σε αντάλλαγμα τη συνδρομή τους, σε περίπτωση σύρραξης; (Κατά τη γνώμη μας, ούτε και αυτό θα ήταν επαρκές, θα έπρεπε να ζητήσουμε και την διακοπή της συνεχιζόμενης, δια οικονομικών μέσων, καταστροφής της πατρίδας μας. Τι είδους σύμμαχοι είναι αυτοί, που καταστρέφουν συστηματικά τη χώρα μας;)
Ο πρώην Αν. Υπουργός Άμυνας, ο κ. Ήσυχος, υποστήριξε σε μια ομιλία του ότι έχουμε υπογράψει σχεδόν 50 (!!!) τον αριθμό αμυντικές συμφωνίες με το Ισραήλ, των οποίων το περιεχόμενο αγνοεί μάλιστα ακόμα και η Βουλή των Ελλήνων! Να υπογράψουμε αν νομίζετε και 150 συμφωνίες με το Ισραήλ, δεν θα πρέπει όμως να γνωρίζει η εθνική αντιπροσωπεία τι περιλαμβάνουν; Δεν θα πρέπει να ζητήσουμε και να λάβουμε, σε αντάλλαγμα όσων παρέχουμε, κάτι κι εμείς. Τους τα δίνουμε όλα, θάμαστε και μόνοι μας στο τέλος!
Ποια είναι η «αρχή», το «δόγμα» της ελληνικής διπλωματίας και της αμυντικής μας πολιτικής, έναντι των «συμμάχων» και «εταίρων»; «Πάρτα όλα και μη δίνεις τίποτα»;
Κατηγορούμε για «ισλαμοφασίστα» τον «σουλτάνο Ερντογάν», στη χώρα του όμως, η Βουλή δίνει έγκριση για να πάει στο εξωτερικό κι ένας λόχος. Εδώ ποιος αποφασίζει να εμπλέξει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας και της Ρωσίας στην Αν. Μεσόγειο;
Εάν όντως υπάρχει πιθανότητα σύρραξης με την Τουρκία, έστω και μικρή, γιατί συμφώνησε π.χ. η κυπριακή Εθνική Φρουρά, που διοικείται ουσιαστικά από το ΓΕΕΘΑ, να επιστρέψει στη Ρωσία τα επιθετικά ελικόπτερα MI-35, τα μόνα που διαθέτει η Κύπρος; Είναι λογικό, ενόψει πιθανότητας πολέμου, να… αφοπλιζόμαστε μονομερώς;
Ο γράφων δεν είναι εναντίον των καλών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε θέλει το άσχημο ιστορικό παρελθόν να προβάλλεται διαρκώς στο παρόν και στο μέλλον. ‘Άλλο όμως αυτό και άλλο να λησμονούμε παντελώς και να μην παίρνουμε καθόλου υπόψιν την ιστορία μας.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά γύρω από αυτό το θέμα. Φανταζόμαστε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας Έλληνας ή Ελληνοκύπριος πολίτης, πολύ περισσότερο αξιωματικός, που να έχει λησμονήσει το πως οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους χρησιμοποίησαν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις το 1974. Ούτε το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πίσω από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, την καταστροφή του μισού κυπριακού ελληνισμού και όλα τα άλλα που ακολούθησαν και τα οποία η διεθνής, όχι η ελληνική βιβλιογραφία, χαρακτήρισε το ένα από τα τέσσερα μεγάλα εγκλήματα του Κίσσινγκερ.
Αρχιτέκτων του εγκλήματος, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, διατηρεί και σήμερα δεσπόζουσα επιρροή στις ΗΠΑ και διεθνώς και είναι μάλιστα ένας από τους ανθρώπους που οι συμβουλές και γνώμες του μετράνε στον Πρόεδρο Τραμπ.
Δεν λέω ασφαλώς να κηρύξουμε τον πόλεμο στους Αμερικανούς, αλλά μήπως χρειάζεται και μία κάποια προσοχή και επιφύλαξη από την κυβέρνηση και την πολιτικο-στρατιωτική ηγεσία, αυτούς στους οποίους ο ελληνικός λαός ανέθεσε το ύψιστο καθήκον διατήρησης της ασφάλειάς του;
Έχει πάντως ενδιαφέρον και κάτι άλλο. Μια χαρά τα πήγε ο Ερντογάν και η Τουρκία που αντιστάθηκε στους “συμμάχους” και μάλιστα μιμήθηκε τις δικές μας πολιτικές με τη Ρωσία, που εγκαινίασαν Λευκωσία και Αθήνα, για να εγκαταλείψουν άδοξα στην πρώτη πίεση (S300, αγωγοί κλπ).
Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε μια μέρα «παράφρονα» τον Τούρκο Πρόεδρο, γιατί αντιμιλάει στον Τραμπ και τον Νετανιάχου. Δεν διαλύθηκε όμως η «παράφρων» Τουρκία που «αντιμιλάει», παρά και τα πραξικοπήματα, παρά και τους οικονομικούς πολέμους. Η δική μας χώρα, που κάθεται σούζα στους εταίρους και συμμάχους και λέει «Ναι σε όλα», είναι που διαλύθηκε!.
Ας ελπίσουμε η οικονομική και κοινωνική καταστροφή, και η απώλεια κυριαρχίας που υπέστημεν, ως αποτέλεσμα της υποτέλειας των πολιτικών ελίτ μας, να μη συμπληρωθεί και με καμιά ακόμα σοβαρότερη γεωπολιτική καταστροφή.

24 σχόλια:

  1. εαν οι θεωρηθεντες συμμαχοι μας αφησουν μονους, παλι καλα.Το παρελθον απεδειξε οτι οχι μονον δεν μας συνεδραμαν , αλλα τουναντιον ητανε και απεναντι μας.Ο στρατωτικος κ Αποστολακης απλα μας προσγειωσε στην πραγματικοτητα.Οτι δηλ να μην περιμενουμε βοηθεια απο πουθενα.Αυτο ειναι θετικο, διοτι θα αναγκαστουμε ολοι να νιωσουμε συντομα τις κλαγγες του πολεμου και τι εστι πολεμος.Ισως μεσα σε ολο αυτο το χαος αναδειχθει ενας πολεμαρχος που θα αλλαξει τον ρουν της ιστοριας, αυτης που εχουν ηδη ετοιμασει οι ..φιλοι μας.
    Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η προδοσια.Βλεπε κυπρος 1974.
    Οι Ελληνες ηταν ανεκαθεν πολεμικος λαος ,οταν και οπου επρεπε.Ισως ηλθε η ωρα να γνωρισουν και την αλλη πλευρα του Ελληνα.Αγνωστο τι θα επελθει.Οπως ας πουμε η ανεξερευνητη σκοτεινη πλευρα της σεληνης.
    Οταν ελθει η ωρα , και κανει ο καθε Ελληνας αυτο που θα τον οδηγησει το ελληνικο ενστικτο, τοτε θα αναβιωσει ο Ελληνισμος.Ο Γιγαντας ελληνισμος που κειται αλυσσοδεμενος χειροποδαρα, και φιμωμενος.Τα δεσμα θα σπασουν και τοτε απαντεσ θα βιωσουν μια νεα ταξη πραγματων, οπως ομως θα την καθορισει ο Ελλην και η Πυρρα.
    Αξιοι αντιπαλοι.Μας κανανε να πιστεψουμε οτι ειμεθα ολοι ασθενεις και οι μονοι που μπορουν να μας βοηθησουν ειναι αυτοι,Μια χουφτα κατσαπλιαδες που δεν ειχαν ουτε σωβρακο στον πισινο των, και δεν ηξεραν οχι μονον να γραφουν, αλλα ουτε και να μιλανε.
    Τι συζηταμε?Οι Αρμενιοι απεδειξαν οτι η Νεμεσις υφισταται, εξουδετερωνοντας ολους τους αρχιεγκληματιες τουρκους.Να λοιπον η ευκαιρια.
    Πειτε ποιοι ειναι λοιπον οι εχθροι και η Νεμεσις θα αναλαβει τα υπολοιπα.Οσο για κισσιγκερ και σορος και ολο το συνοθυλευμα, βρηκανε και κανουνε.Μολις εφαρμοστει η καταλληλη νουθεσια , θα συνερθουν.
    Δυσκολος ο αντιπαλος.Αυτη ειναι ομως η μοιρα της Ελλαδος.Εαν συνειδητοποιησουμε οτι ειμεθα το μηλο της εριδος θα καταλαβουμε διατι οι θεες θετουν τοιουτο διλλημα στον Παρι.
    Ολα γινονται συμφωνα με σχεδιο.Μιλαμε για μυαλα σπανιου ανθρωπινου ειδους.
    Η μαχη θα γινει, και θα κριθει η επιβιωση μας.Θα μας οδηγησει το ενστικτο.Μεχρι τωρα ας υποκριθωμεν οτι χαιρομεθα δια τα καθρεφτακια που εδωσαν σε μας τους ιθαγενεις.Ειναι ευκαιρεια να δουμε την φατσα μας, εαν τελικα ομοιαζουμε με τους αρχαιους ελληνες ιθαγενεις,οποτε και να αποκτησωμεν το γνωθι σ αυτον.Οσοι δεν αισθανονται ελληνες να το πουν, Δεν ειναι εντροπη.Οχι ομως και να μας κανουνε κουμαντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο το άρθρο του Κυρίου Κωνσταντακόπουλου. Υπέροχη και η απάντηση σου.

      Ωστόσο, θα μας οδηγήσει το Ελληνικό ένστικτο είναι λόγια προς ψυχική ανάταση της μάζας την κρίσιμη στιγμή.

      Μην ξεχνάς ότι υπήρχε ο Δίας, υπήρχε σχεδιασμός, υπήρχε η Θέτιδα που επηρέασε τις εξελίξεις, υπήρχε η Ήρα και πάνω από όλα υπήρχε ένας Οδυσσέας που επηρέαζε ως και καθόριζε τις κινήσεις των ηγετών, έως και που υποχρέωσε το αγύριστο κεφάλι τον Αχιλλέα το πότε θα πάνε στην μάχη.

      Ο Ερντογάν είναι ηγέτης προς μελέτη, πώς μια μικρή ομάδα με όραμα αλλάζει έναν τεράστιο κραταιό μηχανισμό στην χώρα του.

      Το Ισραήλ είναι χώρα προς μελέτη, πως μια μικρή χώρα διαπρέπει. Ξέρεις, στα μεγάλα σαλόνια είναι της μόδας να λένε "αμάν πια με τόσο πληθυσμό στον πλανήτη". Αυτό μου είπε και κάποιος πολύ ψηλά μέσα στον ΟΗΕ. Πανομοιότυπη φράση μου είπε και κάποιος που διαπρέπει στην Λιβύη, στο Ιράκ, στο Κουρδιστάν, στη Συρία και αυτομάτως όπου καταστρέφεται χώρα μόλις από την επομένη της καταστροφής της. Απλά ο τελευταίος μου είπε και το εξής (γιατί στον ΟΗΕ είναι εκτελεστικά παράσιτα και όχι ιθύνων νους) "άλλωστε ξέρεις δεν μετράει η ποσότητα, μετράει η ποιότητα: δες τους Ισραηλινούς στην Μέση Ανατολή".

      Αυτό ισχύει και στην περίπτωση μας, χρειάζεται στρατηγική από τους λίγους και καλούς.

      Διαγραφή
  2. Ναί κε Κωνσταντακόπουλε, ἀλλά ἄν κάτι τοῦ πάῃ ζερβά, ὁ μέν Ἐρτντογκάν δέν θά ξέρει ποῦ νά πάῃ, καί τό πολύ, ἄν προλάβῃ, θά καταλήξῃ στήν Ρωσία, ὅπου θά εἶναι ἀσφαλής ὅσο ὑπάρχει ὁ Πούτιν,
    ἀλλά ὁ κ.Τσίπρας, ἄν κάτι τοῦ πάει ἀληθινά ζερβά, θά παραθερίζει διά βίου ἄνετα ὅπου τοῦ ὑποδείξουν Γερμανοί, Γάλλοι και Ἀμερικάνοι, χωρίς νά ἐξαρτᾶται ἀπό τό ἄν θά ζῆ ἡ Ἄγγελα Μέρκελ ἡ Μεγάλη, ἤ ὁ Μακρόν ὁ Μικρός, ἤ ὁ Τράμπ ὁ Λεοντόκαρδος.
    Τά ἄλλα, πού ἀπασχολοῦν τούς ἀναλυτές καί τά ἐθνικά συμφέροντα, καί τίς τυχόν ἐθνικές καταστροφές, τά ἀφίνει ὁ κ. Τσίπρας στήν ὑπεύθυνη καί μόνη εὐθυνόμενη στρατωτική ἡγεσία, ἀρκεῖ αὐτή νά μήν εξέρχεται τῶν ὁρίων τῶν στρατοπέδων της - .... τί στό καλό, γιά δημοκρατία δέν μιλᾶμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην ερωτηση του συντακτη γιατι τα δινουν ολα ,η απαντηση προφανως ειναι να μην τους εχουν απενατι τους οπως τις αλλες φορες που πολυ σωστα αναλυθηκε.
    Αλλα και τι σεβασμο να εχουν σε ενα κρατος που οι ηγεσιες με την απληστια τους δεν φροντισαν ουτε το ελαχιστο, την ενδηναμωση της αμυνας; Αλλα μονο τους ατομικους τους λογαριασμους ανα την υφηλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα το έλεγα και το λέω, μήπως ρε Έλληνες πρέπει να κοιτάξουμε και λίγο από την άλλη πλευρά !! Λέω, μήπως! !! Μήπως και μας πάρουν λίγο στα σοβαρά !!!! Αλλά για να το κάνεις θέλει να έχεις. ...... γόνατα !! Ποιός από τους δικούς μας έχει απ αυτά που έχουν οι άνδρες !!!! Όλοι το παίζουν παλικάρια αλλά είναι ένα μάτσο χάλια !! Κουράγιο Έλληνες που θα πάει κάποιος θα βρεθεί !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμπληρώνω: Τό πλέον παράδοξο τῆς οἰκονομικο-πολιτικῆς "παγκοσμιοποιήσεως" εἶναι τό ὅτι,
    οἱ μέν πολιτικές ἡγεσίες τῶν ..."διακυβερνήσεων", συμμορφούμενες πρός τάς ἐντολάς (ὄχι ἁπλῶς ὑποδείξεις), εὑρίσκονται στό ἀδυσώπητο "ἔλεος" τῶν παγκοσμιοποιητῶν, καί κατά κανόνα τήν γλιτώνουν μέ εὐμένεια ἀκόμη καί ἀπό κατηγορίες γιά πολεμικές ἐπιχειρήσεις χωρίς λόγο (βλ Μπλαίρ), ἀλλά ὄχι πάντα (βλ. εἰσβολή στό Κουβέϊτ τοῦ παραπλανηθέντος ἀπό τίς ΗΠΑ Σαντάμ Χουσεΐν), ἤ, παρά τήν συμμόρφωσή τους, ἐπειδή ἔχουν ἱκανότητες καί σοβαρό μέρος τῆς ἐθνικῆς τους συνειδήσεως, τιμωροῦνται αὐστηρά μετά τήν ὅποια συμμόρφωσή τους (βλ. Μιλόσεβιτς, καί ...Σαμαρά σύμφωνα μέ τήν τρελλή ἐξίσωση παραθρησκευτικῆς αἱρέσεως μεταξύ Μιλόσεβιτς καί... Σαμαρά!),
    ἀλλά, οἱ στρατιωτικές ἠγεσίες, λόγῳ τῆς μερικῆς ἀλλά προχωρημένης γεωπολιτικῆς παγκοσμιοποιήσεως,
    ἀναδεικνύονται ὡς οἱ μόνες ὑπεύθυνες καί εὐθυνόμενες γιά τυχόν ἐθνικές καταστροφές, παρά τό ὅτι αὐτές σχεδιάζονται καί οἐπιβάλλονται ἔξωθεν συνήθως!

    Οἱ στρατιωτικές ἡγεσίες, γιά νά μήν πληρώσουν τέτοιο τίμημα, μαζί μάλιστα μέ μεγάλο μέρος τοῦ στρατεύματος, ἔχουν μόνο ἕναν τρόπο, αὐτόν τοῦ Σίσυ, πού ἄν δέν εἶχε κάνει αὐτό πού ἔκανε σώζοντας καί τήν Αἴγυπτο καί τή διεθνή εἰρήνη στήν γύρω περιοχή, ὅσο μποροῦσε, θά πλήρωνε τήν νύφη μαζί μέ μεγάλο μέρος τοῦ στρατεύματος, γιά τήν μή ἐνέργεια καταστολῆς σέ βάρος τοῦ λαοῦ τῆς Αἰγύπτου καί γιά λογαριασμό τῶν ἀδελφῶν μουσουλμάνων!
    (σέ ἄλλα μέρη, ζητεῖται ὅπως φαίνεται, σύμφωνα μέ τόν οἰκονομικο-πολιτικό, ἀλλά συνάμα καί στρατιωτικό σχεδιασμό τῆς βαθείας μέν, μερικῆς δέ, "παγκοσμιοποιήσεως", ἀπό τόν στρατό καί δή ἀπό τήν ἡγεσία του, ἡ ἐκ προο ιμίων ἀποδοχή τῆς ἤττας σέ πόλεμο, καί ὄχι σέ ἐμφύλιο πόλεμο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φοβερό άρθρο! Συγχαρητήρια στον κ. Κωνσταντακόπουλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια υπηρεσια πρεπει να γινει ..." καταπολεμισης εθνικων φεμματων...παπαριων...και ασυνδετων μαλακ@ιων "...Ολα τα μελη πρεπει ναχουν ενα ροπαλο 1,5 μετρων με καρφια οικοδομης.Ανευ δικης....μολις ακουστει η παπαρια ...παει σπιτι του ..παπαρα...και λεει.." ελα εδω φιλε...χθες ειπες αυτο...σημερα.ειπες αλλο...πσρε 5 λεπτα.χρονο και συνδεσε τις αντιφατικες παπαριες σου λογικα...αν δεν τις τσιριαξεις...αρμονικα σε μια συμφωνια ...θα.παρεις 300 ροπαλιες....εξι σπασμενα ..κοκκαλα....κι ενα μελομακαρονο με ποντικοφαρμακο..ειτε εισαι δεξιος...ειτε αριστερος ..ειτε τα ...αυτα μας τα δυο ...
    Διαφωνει καποιος.??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ¨Ολα αυτά που γράφει ο αρθρογράφος και οι σχολιαστές είναι σωστά, οι ΗΠΑ δεν βρέθηκαν στο πλευρό μας ποτέ και ειδκά στον κυπριακό. Επίσης ο κ. Αποστολάκης θεωρείται φιλοαμερικανός. Ωστοσο θα ήταν ποτέ δυνατον ο Α/ΓΕΕΘΑ να πει οτι βασιζόμαστε σε ξένη δύναμη απεναντι στοην Τουρκία; Τι θα άκουγε, και δικαιως; Δεύτερον: να βασιστούμε επιτελους στις δικές μας δυνάμεις. Αλλά να το πιστευουμε και να το εφαρμόζουμε σε όλη την έκταση των ενεργειων μας. Συμβαινει; Απάντηση: Οχι. Τέλοςακόμα και αν χάναμε μπορουμε να ανταπεξέλθουμε αν με θέληση και σοβαρότητα αντιμετωπισουμε το πρόβλημα. Αυτα λείπουν. Ο Ασαντ πολέμησε αρκετά πριν πεισθούν (και υποχρεωθούν) οι Ρωσοι να τον στηρίξουν. Τελος το 1897 χάσαμε. Αλλά ήρθε το 1910. Και μετά το 1912.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Αλλά ήρθε το 1910. Και μετά το 1912<

      Kαι το 1941-44 μάς υποδούλωσαν, αλλά είχαμε το κουράγιο να κάνομε Αντίσταση. Σήμερα έχομε παραδοθεί, αυτοεγκαταληφθεί. Άλλαξε ο λαός; Φταίνε οι ηγεσίες; Δεν ξέρω.
      Όσο για τις ΗΠΑ...

      Διαγραφή
  9. Τώρα,μάλιστα.
    Αν και δεν πιστεύω λοιπόν,ότι οι αμερικανοί είναι ο απόλυτος εχθρός του Ελληνισμού,αλλά μάλλον ο Ελληνισμός που του αρέσει να αυτοδιαιρείται και να "παίζει" πόλεμο κατά των πολλών εαυτών του,είναι αυτός ο ίδιος ο απόλυτος εχθρός του εαυτού,ωστόσο οι αμερικανοί εκμεταλλεύονται ή μάλλον συμπαρασύρονται σε αυτό το παίγνιο.
    Και το κύριο μας πρόβλημα κε Κωνσταντακόπουλε είναι το εξής:
    Το πότε θα πάψουμε να εμφυλιοπολεμούμε;
    Και το άλλο μεγαλύτερο ερώτημα είναι: Κι'αν πάψουμε ποτέ,τότε τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. We all know what we need to improve our country's defense. Let's get from whoever is willing to sell it to us, like Turkey and in the meantime try to build a national defense industry.
    As far as the Americans, they have always failed to see the world from our angle. History, culture, values, all important to us, are anathema to them.

    As far as the new US bases, we should ask the Admiral why all of them aim at our back in the event of a war with Turkey? Isn't he a bid concerned of their distribution? Or is he also a fan of Kissinger's plan; an Israel controlling Bosporus, Thessaloniki, Aegean, Eastern Med and Suez?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Νικο Απελλες γραφεις πολυ καλα...λες λογικα πραγματα...σκεπτεσαι ελευθερα και τεχνικα συχνα ...και κυριως δεν μας αρρωσταινεις με κομματικη ιλαρα..που πια απ την επαναληψη ετων μονοτονα μας φερνει εμμετο....και σιχαμαρα. Μπραβο κυριε...για το στυλ...

      Διαγραφή
  11. Μετά το 1897 το μάθημα το πήραμε,και οργανωθήκαμε και εξοπλιστήκαμε.Από το 1974 τί καταλάβαμε αγαπητέ σαν λαός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι συνήθεις προπαγανδιστικές ασυναρτησίες του Μοσχοβίτη ΔΚ.
    Φυσικά και είμαστε μόνοι μας όλοι μόνοι είμαστε. Εμείς τρέξαμε να βοηθήσουμε άλλους όταν ήταν σε πόλεμο? ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιγο την ...Γερμανια πολεμησαμε..και λιγο την Κορεα...Τιποτε δηλαδη...Η Τουρκια....σκιστηκε ..βοηθωντας την.. Δυση...κι η ...Ιταλια ...και.η Γαλλια ...και η ..Ολλανδια....και η Δανια....και η Αυστρια....κλπ.κλπ...Πως ζηταμε λοιπον...βοηθεια ?? Ειναι ντροπη.... Αυτοι οι ...Ρωσοι φταινε.για ολα ...οπως και οι Κινεζοι....Ολοι λενε.για την Δυση ...οτι κανει μια.χαρα την δουλεια της.και την ζηλευουν γιαυτο.Το κακο ειναι.οτι κανεις δεν στεκεται ενα.λεπτο .να ρωτησει .." τι δουλεια κανουν "!!! Κι εκει ακους κατι.εξωραισμενες.παπαριες ..ιδεολογικης ενοχης...του.τυπου .." ναι ενταξει....αλλα δεν φταιει ο λαος τους ο απλος ...αλλα ο Μανωλης ...που κυβερνα...εναν λαο ...αθωο...ανημπορο....σακατη...ειδικων.αναγκων...αναπηρο...κλπ.."...

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή πολεμήσαμε πρίν από 70 χρόνια – Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις.

      Δυστυχώς δεν είναι τι έχεις κάνει στην ιστορία πρίν από δεκαετίες. Εκείνο που μετρά είναι τι έχεις κάνει τελευταία - Ούτε καν την Κύπρο μπορέσαμε να βοηθήσουμε.

      Τα Σκόπια μας κουνάνε το δάκτυλο και εμείς κάνουμε τις πάπιες και τους καλούς φίλους των ‘Μακεδόνων’. Ψηφίζουμε αριστερούς εθνομηδενιστές λελέδες. Όταν την ίδια ώρα Αλβανοί δολοφονούν Ελληνες η δημοκρατική αριστερή κυβέρνησή μας κατηγορεί το θύμα δηλαδή τον συμπατριώτη μας.
      Κανείς δεν μας παίρνει στα σοβαρά πλέον- Η Τουρκία πολεμά σήμερα – τώρα. Εσύ αν ήσουν Αμερικάνος (ή Ρώσος) θα υπολόγιζες την Ελλάδα ως διεθνή παίκτη που πρέπει να τον υπολογίζεις?

      Διαγραφή
    3. Οχι βεβαια...ειδικα αν εχεις στρατηγους που λενε λογια...και καμμια πραξη τους ...δεν στοιχειωθετει ουτε λεξη...οπως και ιδια φαρα πολιτικων ψευτων.Η μανα τους πρωτα γεννησε το ψεμμα και μετα αυτους...Ψευτομανες δηλ....Σε οτι αφορα τους ....συμμαχους(!!!)....κι εδω ....ψεμμα ειναι....τερατωδες...παιζουν εκτος απο το ...γνωστο....και με την βελονα του ...χρονου βοηθειας...Αν εισαι στα 5 σεκοντ πριν....η 10....η γενικα στα ...3 .....( τους)....Το παραμυθι ομως ειναι οτι πολλοι πιστευουν στο παραμυθι της Χαλιμας...το μετονομαζουν σε πολιτικη αποψη...για να μην φανε ..ξυλο.Βρηκα μια αρκουδα να τρωει μια μερα ενα ποντικι...Την ρωτησα γιατι .Μου ειπε .." κοιτα να δεις...ειναι η πολιτικη μου αποψη ...για την οικονομια ".Ετσι καταλαβα οτι ...οτι υπαρχει στην φυση ..ειναι πολιτικη αποψη δικαιολογημενη.Μπορει πχ.νασαι βδελα...και απο πολιτικη αποψη νασαι ο Αγιος Αθανασιος.Ετσι ειναι οι ...συμμαχοι...εχουν αποψεις.Πρεπει να σωσεις πχ.τα Σκοπια ...για ναχει η Ουασιγκτον λιακαδα.Αν τα ...πσρουν οι ..Ρωσοι....θα πεσει μεταιωριτης σε μια ..πσροδο της Ουασιγκτον και οι Πορτορικανοι που ζουν εκει θα εχουν θεμα υπνου.

      Διαγραφή
    4. Alexander was "Godified" for one and only reason among the Greeks; he removed the fear and the actual danger of being enslaved by the Persians.

      Recent politicians fail to see the despotic East still exists and we do not want to be swallowed by it. Arm us to the teeth Admiral so we can perform our duty as Greek Citizens. Give us the chance to stand and fight. We do not care if the weapons are Russian or US made. It would had been great if they were made in Greece, but that is another chapter in this sad story you call defending Greece.

      We now we cannot look up for leadership, not in the legal system, not in the politicians and worse in the armed forces. THERE IS ONLY ONE DIRECTION WE COULD LOOK AND THAT IS WITHIN OURSELVES.

      Διαγραφή
  13. Για να είσαι εντάξει με όλους αυτούς που καθορίζουν το όλο σύστημα, και φέρνει αρκετά διαφορετικά σχέδια από όλα τα κόμματα και μη, άρα το σύστημα συγκρούεται εν το έσω, πρώτων ράβω γούνα να μου κάνει, και να την βλέπουν οι γύρω που πρέπει να ζηλεύουν για να βάλουν και αυτοί, άρα υπόδειγμα στους άλλους!πάμε τώρα, οταν δεν ξέρεις που περπατάς μπορεί και να σκοντάφτεις άρα πρέπει να ξέρεις που περπατάς!πρέπει να ανασυνταχθεί για να ελεγχθεί πολλά διαβάζουμε για το τίποτα. Όσο αφορά τον χώρο που αφήνει η πατρίδα μας στους ενδιαφερόμενους πρέπει να παρει, δίνω παίρνω φίλος δεν υπάρχει τα διαβάζουμε και όσοι παίρνουν αποφάσεις ξέρουν τι έχουν τραβήξει τα κουφάρια των προγόνων μας, ο σχεδιασμός προς Ευρώπη θα φέρει αναταράξεις γιατί πολύ αγωγοί ακούγονται και πρέπει να είναι αυστηροί οι εντολοδοχοι ασ κρατήσουν και τίποτα για τούτον τον ευλογημένο τόπο! (Αποψη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εύλογα τα ερωτήματα του κυρίου Κωνσταντακοπουλου. Εντελώς απογοητευτικος ο αρχηγός γενικότερα στη στάση του πάντως ασχέτως με το κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και η προδοσία λέγεται πολιτική άποψη.Το θέμα είναι γιατί κάποιος επιλέγει τον προδότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγκλονιστική η μακροσκελής ερώτηση προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη. Με ανυπομονησία αναμένω την απάντηση, καθώς και εγώ, όπως υποθέτω και η πλειονοψηφία των Ελλήνων, διερωτώμαι τι είδους εξωτερική πολιτική εφαρμόζουμε, όταν επιλέγουμε αδιαμαρτήρητα, το ρόλο των μόνιμων θυμάτων διεθνώς, και μάλιστα σε όλους τους τομείς. Μπορεί να είναι παρ άφρων ο Ερντογκάν, όπως ισχυρίζονται αυτοί που μας κυβερνούν. Αλλά....γιατί να μην χτυπήσει την Ελλάδα, για να πάρει τελικά και μερικά νησιά, αφού η επίθεση δεν αναμένεται να έχει επιπτώσεις; Και, ίσως, το χειρότερο είναι ότι σε πείσμα της εθνικά ταπεινωτικής αυτής πολιτικής μας, εμείς θριαμβολογούμε:
    *Τα "καταφέραμε" να βγούμε από τα μνημόνια, και.....πανηγυρίζουμε, αν και η οικονομία μας έχει καταστραφεί για δεκαετίες, και η πατρίδα μας προσφέρεται ολόκληρη για ξεπούλημα. Οι ξένοι αναγνωρίζουν τη μοναδικότητα της έκτασης φτωχοποίησης και εκμετάλλευσης, που υπέστη η Ελλάδα σε περίοδο ειρήνης, από τους "εταίρους", αλλά η ηγεσία μας, ταπεινά, τους....ευχαριστεί!
    *Το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων "πηγαίνει κατά διαβόλου", αλλά η ηγεσία μας απτόητη δηλώνει αφ'υψηλού "ας τολμήσουν (οι εχθροί μας), και...θα τους κατατροπώσουμε"! Και, αναφορικά με τα δώρα ανύπαρκτων στοιχείων, όπως η μακεδονική γλώσσα και η εθνική συνείδηση, που κάναμε στα Σκόπια, η ηγεσία μας μάς καθησυχάζει ότι "είναι για το καλό μας", παρότι το 80% και πλέον του λαού μας αντιτίθεται. Αυτό, λοιπόν, το 80% και πλέον, δεν καταλαβαίνει "το καλό του" διότι αποτελείται από φασίστες, ακροδεξιούς, χιτλερικούς κλπ.
    * Σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή σήμερα άκουσα ότι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο. Και συνειδητοποίησα ότι επιτρέπεται, ακόμη, να ακούγεται στην Ελλάδα ο εθνικός της ύμνος, σε αντίθεση με το "Μακεδονία ξακουστή", που έχει απαγορευτεί, "επειδή ενθαρρύνει μίσος εναντίον των γειτόνων" !

    Αλλά, τι μας συμβαίνει, επιτέλους; Αν δεν ξεκαθαρίσουμε, τώρα, τη θέση μας, που φαίνεται ακατανόητη, αιωρούμενη και χωρίς πυξίδα, έχουμε χαθεί. Οι απόγονοί μας, δούλοι μελλοντικοί στην Ευρώπη, θα προσπαθούν να εξηγήσουν για ποιους λόγους μας μπάτσιζαν από το ένα μάγουλο και εμείς χαμογελώντας προσφέραμε και το άλλο, αλλά δεν θα έχουν απάντηση.

    Βεβαίως, με τις απλές διαπιστώσεις της οικτρής μας κατάστασης και τα γραψίματα, μέσα από τα οποία ασυνείδητα επιδιώκουμε εκτόνωση, δεν υπάρχει λύση. Χρειάζεται δράση., και μάλιστα άμεσα. Ή θα τολμήσουμε, ή θα εξαφανιστούμε από το πρόσωπο της Γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.