26/1/19

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει το νέο μειονοτικό στην Ελλάδα

Άρθρο του Παντελή Σαββίδη
Δυστυχώς η Συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή και θα επικυρωθεί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από σήμερα η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονικό έθνος εκτός των συνόρων της επικράτειάς της χωρίς να έχει καμιά σχέση με Έλληνες, αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα, και ένα κράτος που συνταγματικά λέγεται Βόρεια Μακεδονία αλλά στην καθημερινότητα θα αποκαλείται Μακεδονία. Αν και αρκετά άλλαξαν στο σύνταγμα της γειτονικής χώρας, υπάρχουν πολλά άλλα που αναπαράγουν το ιδεολόγημα του μακεδονισμού.

Οι αρνητικές συνέπειες θα είναι πολύ σημαντικές. Όλες μαζί συγκροτούν το Νέο Μακεδονικό Ζήτημα το οποίο είναι πολύ χειρότερο από το Μακεδονικό, διότι έχει την υπογραφή της Ελλάδας.
Υποτίθεται πως ένας σοβαρός λόγος για τη «λύση» του προβλήματος ήταν να απελευθερωθεί η ελληνική διπλωματία από βαρίδια και να εστιάσει στον τουρκικό επεκτατισμό και αναθεωρητισμό, αλλά θα αποδειχθεί πως φορτώθηκε ένα ζήτημα πολύ βαρύτερο από αυτό που διαχειριζόταν και βρισκόταν εν υπνώσει. Είναι δύσκολο σε ένα σύντομο σημείωμα να παρατεθούν όλες οι αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν από δω και πέρα. Μερικές, μάλιστα, δεν είναι καν ορατές. Καταγράφω, λόγω χώρου, δύο από αυτές:
Καταρχάς πολύ σύντομα θα εμφανιστούν κινήσεις που θα διεκδικήσουν αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας. Σχετική προεργασία έχει ήδη γίνει στο παρελθόν, η οποία για λόγους τακτικής εστίασε πρώτα στην αναγνώριση γλωσσικής μακεδονικής μειονότητας. Προσέκρουε στην άρνηση της Ελλάδας να αναγνωρίσει τέτοια μειονότητα για εθνικούς λόγους, παρόλο που η χώρα καταδικαζόταν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σήμερα δεν υπάρχει κανένας λόγος που θα μπορούσε να επικαλεστεί ελληνικό δικαστήριο για να αρνηθεί την ύπαρξη ομάδας ανθρώπων που μιλούν μακεδονικά, τα οποία ως γλώσσα αναγνωρίζει η Αθήνα. Σύλλογοι που προάγουν τον μακεδονικό πολιτισμό και σχολεία που διδάσκουν τη μακεδονική γλώσσα θα ξεφυτρώσουν σαν μανιτάρια, κυρίως, στον βορειοελλαδικό χώρο. Και καθώς το παιχνίδι διαμορφώνεται από ψηλά, θα ακολουθήσει το αίτημα αναγνώρισης μακεδονικής μειονότητας.
Η επικρατούσα σήμερα άποψη του ΟΗΕ για τη μειονότητα είναι «αι μη κυρίαρχοι ομάδες, αι οποίαι αν και βασικά επιθυμούν την ίσην μεταχείρισιν, επιδιώκουν διάφορον μέχρις ενός βαθμού μεταχείρησιν, δια να διατηρήσουν τα κύρια χαρακτηριστικά τους με τα οποία και ξεχωρίζουν από την πλειονότητα του πληθυσμού». Τα κύρια αυτά χαρακτηριστικά που προστατεύονται είναι η φυλή, η θρησκεία και η γλώσσα. Συνεπώς η μειονότητα μπορεί να αποτελεί διάκριση όχι μόνο από μια κοινωνία προς συγκεκριμένη ομάδα, αλλά και επιθυμία (διάκρισης) της ίδιας της ομάδας από την κοινωνία στην οποία και διαβιοί.
Η διαχείριση μιας τέτοιας μειονότητας θα αποδειχθεί πιο δυσχερής από τη διαχείριση της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, διότι στην περίπτωση της Θράκης υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας που διέπει την παρουσία και λειτουργία της ενώ στην υπό εξέλιξη καμιά συμφωνία δεν προβλέπει το καθεστώς της.
Ξένοι παράγοντες, με πρώτη την Τουρκία, θα συνδράμουν ώστε το ζήτημα να διογκωθεί. Η προσπάθειά τους δεν θα είναι καθόλου δύσκολη. Υπάρχουν δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας που είναι έτοιμες να βοηθήσουν.
Δεύτερη συνέπεια: Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε από το 1990 ως σήμερα εξαιρετική δυνατότητα να συγκροτήσει σοβαρό κράτος και να διαδραματίσει ειρηνικό, πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια. Για πολλά χρόνια ήταν η μόνη χώρα της χερσονήσου που συμμετείχε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Γενικώς, η Ελλάδα δεν διαθέτει ούτε τις δομές ούτε την πολιτική κουλτούρα για να ξεπεράσει τις βαλκανικές αγκυλώσεις. Είναι μια τελματωμένη κοινωνία. Η ανικανότητα των πολιτικών της επέτεινε αυτή ...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

24 σχόλια:

  1. Η πολυαγαπημένη σου ΕΡΤ όμως Πανηγυρίζει τώρα για το χάσιμο της Μακεδονίας. –
    Θυμάσαι κ Σαββίδη τον ανένδοτο αγώνα σου και αυτόν του ινφογνώμονα υπέρ της ΕΡΤ και κατά Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ?

    Θυμάσαι πώς ο Κουβέλης έριξε την κυβέρνηση για χάρη της ΕΡΤ? ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ να το θυμάστε όλοι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΡΤ δέν εἶναι αὐτή πού ἦταν πρό κλεισίματος, ἀλλά μετά τό ἄνοιγμά της μέ μέρος τοῦ παλαιοτέρου προσωπικοῦ της, καί νέο, πολύ χειρότερη.

      Διαγραφή
    2. Σε όλη την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε εντατικά μαθήματα για 2-3 χρόνια στους απολυμένους της ΕΡΤ. Ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κόμμα του 2,5% όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα τον στηρίζουν.
      Δεν χρειαζόμαστε καθόλου κρατική τηλεόραση, οι ιδιωτικοί σταθμοί καλύπτουν όλα τα γούστα ακόμα και δορυφορικά.

      Διαγραφή
  2. Αυτό που αλλάζει στην πολιτική σκηνή είναι πως αρχίζει η βία προς τους πολιτικούς που κάνουν ζημιά στην Ελλάδα. Από εδώ και πέρα όλοι οι βουλευτές, ακόμα και αν μείνουν εκτός βουλής, ακόμα και αν μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, δεν μπορούν να νοιώθουν ασφάλεια.
    Η βία προς τους πολιτικούς ήταν το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα του Τσίπρα που μιλούσε για κρεμάλες στην βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήδηξε σαν την αλεπού για να γλυτώσει την παγίδα που έστησε ο ίδιος και πιάστηκε και με τα τέσσερα πόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειχε ποτε τεσσερα ποδια ο ΣΥΡΙΖΑ? Δεκανικια μπορει, αλλα οχι ποδια.

      Διαγραφή
  3. Cost of 4 bullets, €32. The cost of selling Macedonia? Only in monetary terms, billions of euros.

    We chose the second. We write to justify our failure as citizens and patriots.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να το καταλάβετε όλοι και ειδικά εσύ κύριε Σαββίδη ότι δεν μπορείτε να έχετε και την πίτα ολόκληρη (Ελληνική Μακεδονία) και το σκύλο χορτάτο (αριστερόστροφη κουμμουνιστική εθνομηδενιστική κυβέρνηση που πιστεύει σε μία ανεξάρτητη Μακεδονία και πιστεύει ότι η αριστερή ιδεολογία είναι υπεράνω του Έθνους).

    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Σαββίδη, κύριε Καλεντεριδη, αλλάξτε την ρητορική της καταστροφολογιας. Με στρατηγικές τέτοιες και εσείς σπρώχνετε το λαό μας στον ιδεολογικό του τάφο. Διαβάστε τις μελέτες σχετικά με την Ελληνική καταγωγή των λαών των Βαλκανίων, της Ευρώπης και της Μεσογείου και μιληστε μας για την επερχομενη αναβίωση του Ελληνισμού και τον επανελληνισμο μας. Μελετήστε παρακαλώ georgesaos.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dear George,

      Erdogan - Greek background
      Rama - Greek backgroumd
      Zaef - Greek background

      But all hate Greece. We have plenty of "Greeks" like that. We don't need more. If we don't wake up and define what we are we will devoured by the darkness of the Balkans.

      Διαγραφή
    2. Κ.Απελλες δεν καταλαβαινω την λογικη που εχει αναπτυχθει στην χωρα μας σε πολλους.Ξυπνησες εσυ καποιο πρωι...ξαφνικα...ρωτωντας τον εαυτο σου ..." ποιος ειμαι ? "...Αμφιβαλωντας αν λεγεσαι Απελλες ...αν εχεις ταυτοτητα...γυναικα...παιδια.
      πατερα....παππου ?? Ξυπνησες ποτε...ετσι ? ! Και σε ακουσαν οι γυρω σου ...να το φωναζεις ...και δεν ειπαν " ο Νικος τοχασε " ??? Δεν ειναι ...παρανοικο ?? Κι ομως...ηρθαν 5 διαταραγμενοι ..και κατι πονηροσκυλα ξενοι ..και μας εβαλαν παρανοικα να ψαχνουμε αν ειμαστε εμεις το πρωι.....Και γελανε κ.Νικο....που δεν λαθεψαν οταν μας αξιολογησαν σαν ....ηλιθιους !!! Διαφωνεις καπου ?? Το αστειο τωρα ολο ειναι ...οτι ο πχ. Κουβανος...Πορτορικανος...Ινδος...Σαξωνας κλπ..ειναι απολυτα σιγουρος το ...πρωι ..οτι ειναι Αμερικανος !!! Δεν ψαχνει σαν χαζος τι ειναι !!!
      Και σε ρωτω το εξης : ποια αντιδραση πρεπει ναχω ...στον καθε Τσιπρα...Κοτζια...Φιλη ...καθηγητη..ξενο εξ εσπεριας ..που μου λεει ξυπνα το πρωι ρωτωντας ποιος εισαι ?? Δεν θαπρεπε να του πω ..." δεν πας στο διαβολο αρχιμαλ....@ κα ....που θα μου πεις εσυ ...ποιος ειμαι !!!!! " ..???? Αυτο δεν πρεπει να πω ??? Μην τρελαθουμε οκ ?? Αν επιμεινει....ξερεις.....του σπας την μουρη....

      Διαγραφή
    3. Dear Dimitri,

      At times we fight real people. Other times we fight ghosts. Cosider yourself as a Pharo. Do you have to explain the obvious? Do you have to explain why you exist? 90% of the sailors will be lost at sea. 10% will find it and let it guide them. I have fought at all levels including the ignorance of the US State Department.
      But the real problem is here, at home.

      Read my conversation with Anastasia in the link below and draw your own conclusions

      http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/01/blog-post_172.html?m=1

      I was born in Greece, but I consiously chose to be Greek as an adult and as such I will die.
      I have faced death as a Greek and he stepped back.

      I live thousands of miles away, but every morning my kids look at the sun and say in Greek;

      "Good morning sun. Don't forget to shine over Greece today".

      Dimitri, Herakleitos said I feel an immortal walking by mortals. Feel the same. We don't belong to a religious cult seeking out customers. To step in front of Plato's Sea of Beauty you must do the work. A lifetime might be enough to get you a glimpse. But the journey is equally beautiful.

      Choose to be a Greek for the right reasons and the Laestrygonians will cease to be relevant.

      Διαγραφή
  6. Τελικα βλεπω τον Σορος να ζητιανευει στο τελος αφου τα παλληκαρια που εχουν γλυκαθει δεν προκειται να σταματησουν με τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 70% δεν θέλουν τη συμφωνία το υπόλοιπο 30% την θέλει , αν το σκεφτεί κανείς είναι τραγικό το νούμερο αν το σκεφτείς κανείς..., ανοίκουν δε κυρίως στην Αριστερά και οι υπόλοιποι στη Νέα Δημοκρατία, απο την άλλη αν αναλογιστώ τον κόσμο που μιλάω προσωπικά και διαδικτυακά νομίζω οτι τα νούμερα είναι ανάποδα!

    Ιδεολογικός αυτισμός ,απατρία , αυταρέσκεια , παρτακισμός, ιδεοληψίες και ελλειψη επαφής με την πραγματικότητα η οποία θα μας χτυπήσει την πόρτα και κανείς δεν θα μπορεί να την αποφύγει, προσωπικά αρχίζω να συνηθίζω στην ιδέα οτι θα πρέπει να πολεμίσω για reconquista* της Ελλάδας ..απο μέσα όμως.

    Ένα μικρό παράδειγμα στο τόσα , ένας γείτονας μου έλληνας και αριστερός που είχε μαγαζί στη γειτονιά μου έλεγε , οτι δεν είναι σωστό να πάει ο υιος του στρατο στο νησι (ανατολικό αιγαίο αλλα δεν θυμαμαι πιο) εκεί μακριά γιατί δεν είναι ο τόπος του εκεί αλλά η Αθήνα ,δεν έχει δουλειά με αυτους εκεί πέρα , τι τον νοιάζει;.


    * Χρησιμοποιώ ισπανικά λόγο του ιστορικού στοιχείου επειδή ήταν μια επιτυχημένη έκβαση γεγονότων τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Conquista serves well as it describes the looting that has already started and will last for a long time

      Διαγραφή
  8. Υπάρχει ο αριστερός εθνομηδενισμός, υπάρχει και ο δεξιός και ο πατριωτικός εθνομηδενισμός με την εθνικιστική έννοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργο...μας μπερδευεις..Γιατι δινεις τοσα ονοματα στην λεξη ....μαλακ@ας ??? Επειδη αυτοι λενε πως ειναι λογιων λογιων μαλακ@ες .??? Τι περιμενες να πει ενας τετοιος ?

      Διαγραφή

  9. Νομίζω είναι στο χέρι των μυστικών υπηρεσιών να εξουδετερώσουν τέτοιους κινδύνους και να απαλείψουν τα υπολείμματα του Σαμουήλι στην περιοχή της Ιστορικής Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρθρο 4, παράγραφος 3.

    " Έκαστο Μέρος δεσμεύεται διά της παρούσης και
    επίσημα δηλώνει ότι τίποτα στο Σύνταγμά του όπως
    ισχύει σήμερα ή θα τροποποιηθεί στο μέλλον, μπορεί
    ή θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι αποτελεί ή θα αποτελέσει ποτέ τη βάση για παρέμβαση στις εσωτερικές
    υποθέσεις του άλλου Μέρους σε οιανδήποτε μορφή και
    για οιονδήποτε λόγο, περιλαμβανομένης της προστασίας του καθεστώτος και των δικαιωμάτων οιωνδήποτε προσώπων δεν είναι πολίτες του."

    Επίσης το άρθρο 5 παρ. 2 :

    "Καμία από τις διατάξεις των κειμένων που παρατίθενται στην ανωτέρω παράγραφο 1 δεν θα ερμηνευθεί ως παρέχουσα οποιοδήποτε δικαίωμα σε οιοδήποτε Μέρος
    για δράση αντίθετη προς τους σκοπούς και τις αρχές του
    Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ή της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι, συμπεριλαμβανομένης της αρχής της εδαφικής ακεραιότητας των Κρατών."

    Τώρα αν κάποιοι στην Φλώρινα θέλουν να λέγονται Μακεδόνες/πολίτες της Β.Μακεδονίας,μάλλον θα πρέπει να παραδώσουν την Ελληνική ιθαγένεια τους και να αποδράμουν ες Βόρειον Μακεδονίαν.

    Αλλά γιατί επιμένουμε να ξεχνάμε τους Ελληνες των Σκοπίων;

    Οσον αφορά την επίδραση της τουρκίας στο ουράνιο τόξο και την υποκίνηση παρ'όλα αυτά μειονοτικού ζητήματος , αυτό είναι θέμα των μυστικών υπηρεσιών...
    Ιδού πεδίον λαμπρόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Σαββίδη πια η γνώμη σας για το Μα@!#κα συνάδελφο σας εκεί στην ΕΡΤ3, που καλωσόρισε την Β.Μακεδονία από την Νότια; Ωραία κουμάσια έχετε εκεί μέσα, να τους χαίρεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλοι στην Ελλάδα κανακεύουνε τους δήθεν ‘ιδεολόγους’, ‘ηθικούς’ αριστερούς. Οι αριστεροί όμως έχουν σαν αφετηρία τους τον αντί-εθνικισμό. Τώρα όλοι ας γευτείτε τα αποτελέσματα των άκρο-αριστερών επιλογών σας.

    Δηλαδή τι νομίζετε ότι αριστερά είναι μόνο η χαιρέκακη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και η διάλυση των πανεπιστημίων? Αριστερά σημαίνει και προδοσία του έθνους το οποίο μισούν τα απομεινάρια των Κομιτατζήδων και μισελλήνων δηλαδή οι αριστερή ηγεσία.

    Αλλά και η υποτιθέμενη δεξιά τόσα χρόνια προσπάθησε και αυτή να μιμείται αριστερές επιλογές (κρατική οικονομία, επιδοτήσεις της πείνας, πανεπιστήμια διαλυμένα, αναρχικοί να τα σπάνε, Εξάρχεια κλπ. όλα αυτό ανδρώθηκαν με ψευδό-δεξιές κυβερνήσεις). Δηλαδή την έχουμε βάψει από χέρι και είμαστε η πιο αξιολύπητη και καταχρεωμένη χώρα της υφηλίου χωρις αίσθηση ότι ανήκουμε στο Ελληνικό έθνος δηλαδή είμαστε ένα τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευθυμα ....Ψαχνοντας για τις καταγωγες..γενικα ..καλο θαταν να παμε στις ...αρχες ολων....πχ στην καταγωγη των ειδων.....του Δαρβινου...Ελεγε οτι εχουμε τον ...πιθηκο προγονο....Κοιτωντας την φωτο του ...Σορος ...μπορει και τις σαυρες....τα ιγκουανα.....Λογω χαμηλου προφιλ στο κρανιο της σαυρας...το μυαλο της βρησκει στο κοκκαλο ..και κανει ...καρουμπαλο....γιαυτο ο τυπος αυτος λεει 100 ανοησιες το λεπτο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dear Dimitri,

      Thank you for asking my opinion. I will not abuse your kindness with a long comment. If you wanted to become a tennis champion you would have to work hard, practice, dedicate your whole life and still no guarantees you would reach the top.

      Being a Greek requieres even more effort and that is the reason people more often than not choose to be something else labeling it progressive. To hide our failure we choose to attack everything Greek and feel pleasure every time we do harm to Greece. But at the end of the day, a piece of shit is just that.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.