9/1/19

Ο Τσαβούσογλου και ο γαμπρός του Ερντογάν, Άλμπαϊράκ, εμπλέκονται σε δικαστική υπόθεση στις ΗΠΑ

Bijan Rafiekian (left) and Michael Flynn
                                                              Bijan Rafiekian (left) and Michael Flynn
Ειδικού Συνεργάτη
Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει «το λιοντάρι» στον αμερικανικό αετό και ασχημονεί κατά του Αμερικανού Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Μπόλτον έχει συγχρόνως τα νώτα του αφύλακτα.
Πίσω στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Ποινικό Δικαστήριο της Ανατολικής Περιφέρειας της Βιρτζίνια εκκρεμεί ένα κατηγορητήριο εναντίον των BIJAN RAFIEKIAN και KAMIL EKIM ALPTEKIN. Ο πρώτος είναι Ιρανοαμερικανός επιχειρηματίας και συνεταίρος του διωχθέντος ως πράκτορα της Τουρκίας MICHAEL FLYNN. Ο δεύτερος είναι ένας Τουρκοολλανδός επιχειρηματίας, κάτοικος Τουρκίας.
Αμφότεροι κατηγορούνται από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές για συνωμοσία για δράση ως πράκτορες ξένης κυβέρνησης και για ψευδείς δηλώσεις.
Οι RAFIEKIAN και ALPTEKIN σχεδίασαν και προσπάθησαν να επηρεάσουν Αμερικανούς πολιτικούς και την αμερικανική κοινή γνώμη σχετικά με την έκδοση του Fethullah Gülen, ο οποίος κατηγορείται από τον Τούρκο Πρόεδρο ως ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.
Οι κατηγορούμενοι επιδίωκαν να απαξιώσουν και να εξευτελίσουν τον Fethullah Gülen στα μάτια των πολιτικών στις ΗΠΑ και του κοινού, καθώς και να διασφαλίσουν την έκδοσή του στην Τουρκία.
Τα παραπάνω μέχρι εδώ είναι γνωστά. Αυτό που διαφοροποιεί όμως τα πράγματα είναι ότι στο κατηγορητήριο αυτό υπάρχουν αποδείξεις για την ευθεία εμπλοκή και συμμετοχή Τούρκων υπουργών, αλλά και αυτού ακόμη του Ταγίπ Ερντογάν.
Ειδικότερα, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ημερομηνία 29 Ιουλίου 2016 που ο ALPTEKIN απέστειλε στον RAFIEKIAN αναφέρεται πως ο πρώτος συναντήθηκε με ένα Τούρκο υπουργό, ο οποίος ενδιαφέρεται και θα θέλει να συναντήσει τον δεύτερο. Ο ALPTEKIN συνιστά μάλιστα στον RAFIEKIAN να κρατήσει εμπιστευτικό ό,τι του λέει, όπως του συνέστησε ο υπουργός.
Ακολούθως, στις 30 Ιουλίου 2016 ο RAFIEKIAN απέστειλε μέιλ στον ALPTEKIN και του είπε ότι με τον MICHAEL FLYNN έχουν συζητήσει για μια «Εκστρατεία Αλήθειας» σχετικά με την αποκάλυψη του Fethullah Gülen.
Αφού πρώτα στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 ο ALPTEKIN μετέφερε 200.000 δολάρια στην εταιρεία του RAFIEKIAN, στις 19 του ίδιου μήνα συναντήθηκαν με δύο Τούρκους υπουργούς (εκτιμάται ότι πρόκειται για τους κ.κ. Τσαβούσογλου και Αλμπαϋράκ) και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην έκδοση του Fethullah Gülen και στις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης να πείσουν την αμερικανική κυβέρνηση για την επίμαχη έκδοση.
Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, με αποδείξεις πλέον ότι η παράνομη προσπάθεια για την έκδοση του Fethullah Gülen εντός των ορίων της αμερικανικής επικράτειας αγγίζει την τουρκική διοίκηση και τον ίδιον τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικά δημοσιεύματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.