8/1/19

Οι ένοχοι της δημογραφικής γενοκτονίας των Ελλήνων

Κωνσταντίνος Κόλμερ
 
Υπάρχουν τριών ειδών γενοκτονίες: η συστηματική εξόντωση γένους ή φυλής (πχ. οι κάτοικοι της Ναμίμπια επί γερμανικής αυτοκρατορίας), η αφομοίωση μιας φυλής από μία άλλη (πολιτισμική εξόντωση των Αβορίγινων στην Αυστραλία) και η δημογραφική, όταν ο πληθυσμός της χώρας γηράσκει, οι γεννήσεις είναι λιγότερες των θανάτων και ο συντελεστής εξαρτήσεως της γενεάς, κάτω των 16 και άνω των 65 ετών, υπερβαίνει τη μονάδα. Δηλαδή, σε κάθε εργαζόμενο αντιστοιχεί πλέον του ενός εξηρτημένο άτομο. Στην Ελλάδα σήμερα της θηριώδους ανεργίας, ο συντελεστής εξαρτήσεως είναι άνω του 2 και στη Γερμανία μόνον 0,86.
Συμφώνως προς μία μελέτη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), «υπάρχει κίνδυνος να μείνει ο μισός ελληνικός πληθυσμός σε 50 χρόνια». Δηλαδή το 2068 (Βλ.σχ.«Καθημερινή» και το συμπέρασμα ότι «βαίνουμε προς εξαφάνιση»). Το ΕΚΚΕ αποδίδει τα αίτια της υπογεννητικότητος στην υψηλότερη προσδόκιμη ζωή των νεοελλήνων, στη μείωση του παιδικού πληθυσμού, στην αύξηση της μεταναστεύσεως του γηγενούς πληθυσμού, στην επιδοματική πολιτική του κράτους και στην καθυστέρηση της μητρότητος. Η απόκτηση του πρώτου παιδιού από τη μέση Ελληνίδα μητέρα μετατοπίσθη, από την ηλικία των 24 ετών το 1990 στα 32 έτη το 2017.
Δηλαδή, κατά το ΕΚΚΕ εάν οι Έλληνες πεθαίναν ενωρίτερα, εάν στον παιδικό πληθυσμό προστίθεντο οι 300.000 εκτρώσεις ετησίως, εάν το κράτος ενίσχυε και τις εύπορες πολύτεκνες οικογένειες και οι μητέρες αράδιαζαν τα παιδιά μετά το δεύτερο και σε νεαρότερη ηλικία, το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας θα επιλύετο. Πολύ αμφιβάλλουμε.

Αν εφηρμόζετο μία τέτοια δημογραφική πολιτική, θα μετατίθετο το πρόβλημα για μια γενεά και θα επανήρχετο χειρότερο μετά την πλήρη προλεταριοποίηση του πληθυσμού, ιδίως υπό την πίεση της λαθρομεταναστεύσεως που παραλείπει να αναφέρει το ΕΚΚΕ.

Ποιος φταίει για την υπογεννητικότητα

Εν τούτοις, δεν είναι η αύξηση της προσδοκίμου ζωής των Ελλήνων που φταίει. Οι γιαγιάδες και παππούδες συντηρούν τη μέση ελληνική οικογένεια και ανατρέφουν τα εγγόνια, υπό συνθήκας υποαπασχολήσεως των γονέων κατά την τελευταία δεκαετία της «ευρωανεργίας». Η μέση Ελληνίδα επιθυμεί τουλάχιστον δύο παιδιά στη γόνιμη ηλικία, αρκεί να μην ζει ως τρωγλοδύτης στις αστυφιλικές πόλεις και να έχει πού να αφήσει τα παιδιά της–όχι σε παιδικούς σταθμούς «μερικής απασχόλησης». Στις ανεπτυγμένες οικονομικώς χώρες, όσο πιο μορφωμένη είναι η γυναίκα τόσο εντονότερο το ένστικτο της μητρότητος.

Κοντολογίς, για την υπογεννητικότητα ευθύνονται οι κοντόφθαλμοι πολιτικοί με την υπερσυγκέντρωση του πληθυσμού σε δύο ελληνικές πόλεις, η λανθασμένη ιεράρχηση των κοινωνικών δαπανών, η παρατεταμένη κρίση του ευρώ και όχι η Ελληνίδα μητέρα*. Εάν δεν υπήρχε η τι-μωρητική επιβολή τριών Μνημονίων των ευρωπαϊκών «θεσμών» (ΔΝΤ συν σπείρα 17 μισθάρνων οικονομιστών του παρανόμου Eurogroup) με την τεραστία ανεργία, την αδόκητο μετανάστευση 500.000 νέων Ελλήνων στην Εσπερία και το κλείσιμο 300.000 επιχειρήσεων, η ραγδαία μείωση του πληθυσμού θα απεφεύγετο.

Εάν οι κυβερνήσεις της Μεταπολιτεύσεως περιόριζαν τη φορομπηχτική τους μανία, την καρκινικής μορφής γραφειοκρατία και την απαράδεκτη αρνησιδικία, η εισαγωγή ιδιωτικού και ξένου κεφαλαίου στη χώρα θα είχε συνεπιφέρει κοινωνική ευημερία, όπως περίπου τις δύο προηγούμενες δεκαέτίες. Τότε οι γεννήσεις υπερέβαιναν τους θανάτους κατά 25.000 ετησίως και ο εγχώριος πληθυσμός ήταν σταθερός στα 10 εκατομμύρια περίπου, χωρίς λαθρομετανάστες, «Τρόικες» και ευρωπαϊκά ταμεία.

* Κωνσταντίνος Κόλμερ, Ευρωγενοκτονία, Εκδόσεις Λιβάνη, 2017, σελ.180.

5 σχόλια:

  1. Όλα παίζουν ρόλο στο μεγαλύτερο ,σημαντικότερο και πιο επικίνδυνο πρόβλημα της χώρας και του γένους. Ο καθένας έχει τις απόψεις του για τον πιο σημαντικό παράγοντα. Αν όμως δούμε από πότε ξεκίνησε η δημογραφική κατάρρευση ( δεκαετία 80 και δώθε) τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι η οικονομική κρίση έβαλε απλά την ταφόπλακα. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι τα θέλουμε όλα εύκολα και ξεκούραστα: έτσι λέει ο τεχνολογικός δυτικός (α)πολιτισμός.Γίναμε ¨ευρωπαίοι" σύντροφοι, οι άντρες κοιτάνε πως θα βγάλουν λεφτά,είναι "γιάπηδες" και "κουλ" και άμα λάχει κάνουμε ξεπέτες,και αλλάζουμε τα γκομενάκια σαν τα πουκάμισα. Οι δε γυναίκες γίνανε πιο αδίσταχτες στην κοινωνική και οικονομική ανέλιξη και από τους άντρες,πιο επιθετικές στη σεξουαλική ζωή( η λέξη πορνεία είναι μικρή για να τις χαρακτηρίσει-ευτυχώς όχι όλες) η οικογένεια είναι το τελευταίο πράγμα που σκέπτονται, άσε που τα παιδιά είναι κούραση, δεν τις αφήνουν να ζήσουν τη ζωούλα τους, να πιούνε τα καφεδάκια τους ,να πάνε τις διακοπούλες και να περάσουν ζάχαρη χωρίς έννοιες και πολλές σκοτούρες. Κύριοι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας έχει πολλά αίτια αλλά το πιο σπουδαίο είναι ότι σαν γενιά, με συγχωρείτε, αλλά "ξεμπουρδελιαστήκαμε"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγε....Στεφανε..ετσι και χειροτερα ειναι....Ο Κολμερ αστοχει 80%......
      Ολο αυτο το σουργελο που λεγεται δυτικο μοντελο ειναι η αιτια...Αντε βγαλτο απ το μυαλο τωρα...Δεν βγαινει...τρυπωσε.( βγαινει....αλλα μονο με εναν τροπο...Κι αυτον διαλλεξε ο Δημιουργος.... θα κανει το μοντελο....χαρτοπολεμο...)

      Διαγραφή
  2. Κατά παρέκλισιν συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Επιτρέψατέ μου να προσθέσω έναν ακόμη λόγο της παρουσης, όχι πλέον επικειμένης, καταστροφής. Ο λαός ακολουθεί προβαλλόμενα πρότυπα και δυστυχώς τα πρότυπα αυτά προβαλλονται από τα Μέσα Μαζικής Εξαπατήσεως. Η επιβίωσις των ΜΜΕ βασίζεται στην διαφήμιση συνεπώς προβάλλουν αποκλειστικώς καταναλωτικά αγαθά και κακώς εννοουμένη ευζωία, ήτοι πολυτελείς διακοπές, "σελεμπριτις" και λοιπά υποπροϊόντα. Το δε οικονομικό σύστημα του νεοφιλελευθερισμού βασίζεται στην κατανάλωση, ως επί το πλείστον περιορισμένης χρησιμότητος αγαθών. Προ αμνημονεύτων χρόνων ως φοιτητής οικονομικών εξεπλάγην όταν μου ελέχθη ότι απαράβατατος όρος της επιβιώσεως μίας οικονομίας είναι η διαρκής ανάπτυξις. Η ανάπτυξις όμως είναι δυνατή είτε μέσω της αριθμητικής αυξήσεως του πληθυσμού, είτε μέσω της αυξήσεως του διαθεσίμου εισοδήματος. Η πρώτη όμως είναι βραδεία ενώ το προαπαιτούμενο της αναπτύξεως είναι άμεσο. Το μίγμα αυτό έχει καταστεί εκρηκτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Imagine if I wake up tomorrow and decide to kill 200,000 puppies and kitties newly born. I would be possibly called the monster of the century and rightly so.
    Last time I checked that was the number of abortions in Greece. All medically covered. In the meantime, if a couple has problems conceiving, their insurance does not cover any treatment.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το βασικό σημείο ειναι τα νεογνά (newly born), ενώ τα έμβρυα δεν έχουν ακόμη γεννηθεί. Η σχετική συζητησις είναι τεραστία και δεν πρόκειται να επιλυθεί εδώ. Προτείνει ο αγγλόφωνος σχολιαστής την απαγόρευση των εκτρώσεων; Όσον αφορά την εξωσωματική γονιμοποίηση πιθανως ο εν λόγω σχολιαστής δεν γνωρίζει το "πάρτυ" που έγινε εξόδοις του ΕΣΥ παλαιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.