21/1/19

Συγγραφείς και ιδεολογικοί μηχανισμοί

Ο κ. Χρήστος Χωμενίδης είναι καταξιωμένος συγγραφέας. Ολα τα βιβλία του –από το πρώτο («Το Σοφό Παιδί», 1993) μέχρι και το τελευταίο («Ο Φοίνικας» 2018)– είναι ευπώλητα. 
Μια πρόσφατη διαμάχη του με την εφημερίδα «Αυγή» αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί, όπως σημείωσε ο ίδιος, όσα γράφτηκαν γι’ αυτόν «είναι εξόχως διαφωτιστικά σχετικά με την αντίληψη και εντέλει την ουσία της κυβερνώσας παράταξης».
Αφορμή ήταν ένα άρθρο της συγγραφέως κ. Λίλα Χαμπίμπη («Αιδώς, Αργείοι», «Αυγή» 3.1.2019) που ψέγει τον κ. Χωμενίδη για την ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Οχι γι’ αυτά που είπε, αλλά για το γεγονός καθαυτό. Θεωρεί «προκλητική παρουσία στους χώρους της Δεξιάς των μέχρι χθες αριστερών (νομίζαμε) διανοουμένων με τον γνωστό απόγονο ένδοξων προγόνων να βγάζει λόγο σε συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αποποιούμενος, αν όχι την αριστερή του ένταξη, τουλάχιστον τη συνέχειά της (...) η συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση συνεπιφέρει, τυχόν, και κάποια πλεονεκτήματα αρχίζοντας από τη δεδομένη και απτή δημοσιότητα μέχρι τυχόν άλλα τα οποία ακόμα δεν έχουν αναδειχθεί στην επιφάνεια».

Για τη συνέχεια Kathimerini

1 σχόλιο:

  1. Ο Χωμενίδης εξακολουθεί να έχει αντιπατριωτική τοποθέτηση και να αναφέρεται σε "αναφαίρετο δικαίωμα" (sic!) των σκοπιανών να αυτοπροσδιορίζονται σαν Μακεδόνες... Ας τον χαίρεται η Ν.Δ. μαζί με τον εθνομηδενιστή Τατσόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.