29/1/19

Τιμητική Πρόσκληση στην Εκδήλωση «ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ», στο κτίριο της Αδούλωτης Κερύνειας στη Λευκωσία



ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

     ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: 

«ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ  ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ»
«Περίοδος Ιουλίου –Δεκεμβρίου 1974» 

ΤΡΙΤΗ,  29, Ιανουαρίου, 2019, ΩΡΑ 7.30μμ

Αίθουσα εκδηλώσεων του Σωματειου Αδούλωτη Κερύνεια 

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Κλέαρχος  Κυριακίδης,
            ερευνητήςκαθηγητής Νομικής, στο Πανεπιστήμιο UCLAN Κύπρου.

 Π.Α.Τηλ. 99439019, 99377628

Περιεχόμενο της  και σκοπός της  παρουσίασης:

Η Κυπριακή Δημοκρατία είχε εξυπαρχής χαρακτηρίσει το Κυπριακό όπως διαμορφώθηκε τον Ιούλιο –Αύγουστο του 1974, Διεθνές θέμα εξωτερικής στρατιωτικής εισβολής , κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  Ως τέτοιο Πρόβλημα, τέθηκε η προσπάθεια επίλυσής του υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Ήταν η περίοδος που οι δικοί μας διαχειριστές τότε του Κυπριακού,(αιχμή του δόρατος ο μόνιμος, τότε, αντιπρόσωπός μας στον ΟΗΕ ΖΗΝΩΝ ΡΩΣΣΙΔΗΣ), αξιοποιώντας την ομπρέλλα του Καταστατικού Χάρτη του  ΟΗΕ, κόντρα στα ίδια συμφέροντα που μας πολεμούν και σήμερα,  κατάφεραν και κράτησαν το Κυπριακό, μέσω του ΟΗΕ, στο Διεθνές προσκήνιο, στη σωστή του βάση και διάσταση.  Όλα τα Κράτη μέλη ήταν πλήρως ενήμερα επι της ουσίας και η υποστήριξη ήταν καθολική, ακόμη και απο το μουσουλμανικό κόσμο, κάτι που διατυπώνετο ξεκάθαρα στην έγκριση Ψηφισμάτων της Ολομέλειας και του Συμβουλίου Ασφαλείας.  Χρόνο με το χρόνο η υποστήριξη κλιμακωνώταν μέχρι και της τελευταίας θετικής πράξης το 1983 και 1984 με τα ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας. Διεκδικήσαμε τότε, εμείς, τη  Διεθνή υποστήριξη πάνω στη σωστή βάση του Κυπριακού και την πήραμε παρά τις παρεμβάσεις μεγάλων ξένων συμφερόντων  υπέρ των Τουρκικών θέσεων. Η Αδούλωτη Κερύνεια πιστεύει στην προοπτική αξιοποίησης της «ομπρέλλας» του Καταστατικού Χάρτη  του ΟΗΕ και στόχος της έρευνας και συγγραφής του βιβλίου είναι να προβληθεί αυτό μας το πιστεύω,  με την πεποίθηση ότι, ακόμη και σήμερα, μετά από τόσες υποχωρήσεις και παλινδρομήσεις είναι δυνατόν να επανατοποθετηθεί σωστά το Κυπριακό και να ανοίξουν προοπτικές ανατροπής των κατοχικών δεδομένων. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ. ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 29.01.2019 , στην  Αδούλωτη Κερύνεια στη Λευκωσία , στις 7.30μμ να προβληματιστούμε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.