1/1/19

Αμερικανική ανταρσία στη Συρία

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ που βρίσκονται ανατολικά του Ευφράτη είναι σε ανταρσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από τους τοπικούς συνεργάτες των δυνάμεων των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία και πιο συγκεκριμένα στην Ιεράπολη (Minbej), Αμερικανοί  στρατιωτικοί φέρονται όχι μόνο να παρείχαν όπλα και εξοπλισμό που ταξινομούνται ευαίσθητα σε μαχητές του YPG χωρίς να περιμένουν τη γνωμοδότηση της ιεραρχίας τους, αλλά δήλωσαν δημοσίως ότι αντιτίθενται σε οποιαδήποτε απόσυρση που διέταξε η Ουάσινγκτον.

Μερικοί Αμερικανοί  στρατιωτικοί αρνήθηκαν να «παραδοθούν στους κομμουνιστές και Ρώσους» ξεχνώντας μάλλον ότι οι περισσότεροι Κούρδοι και μη-Κούρδοι του YPG που χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται είναι  ανοιχτά υπέρ των θεωριών της άκρα-αριστεράς.

Στην Ουάσινγκτον, ολόκληρο το βαθύ κράτος διαμαρτύρεται ενάντια στην απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματα από τη Συρία. 
Παράνομες αντίθετες διαταγές που υπεγράφησαν από τον Μάττις μεταβιβάστηκαν στην Centcom. Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων στη Συρία δεν κρύβει τις προτιμήσεις του για τους δημοκράτες και τον θαυμασμό του για τη Χίλαρι Κλίντον. Αυτή η στάση είναι αντίθετη με το πνεύμα και τον κώδικα της αμερικανικής στρατιωτικής πειθαρχίας.

Όλες οι ενδείξεις είναι ότι οι αντίπαλοι του Τραμπ σαμποτάρουν και παρεμβαίνουν στην απόφαση του Τραμπ να τερματίσει τον πόλεμο στη Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή την ανταρσία που δημιουργήθηκε από τους εχθρους του στα υψηλότερα επίπεδα του ομοσπονδιακού κράτους και να ανακοινώσει μια "επιβράδυνση" της απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία "μέχρι να ηττηθεί η τρομοκρατία".

Στο έδαφος, οι ανιχνευτές του συριακού στρατού που παρακολουθούν την αμερικανική βάση στο Al-Tanf επιβεβαιώνουν την παρουσία και ακόμη και την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων που εδραιώνονται σε αυτό το πολιορκημένο στρατόπεδο.

Στην Ιεράπολη (Manbij), οι δυνάμεις των ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται στο κέντρο της κομητείας και κανένα από τα 23 στρατόπεδα που έχουν διασκορπιστεί ανατολικά του Ευφράτη δεν έχει ξεκινήσει μια καθαρά στρατιωτική αποχώρηση, επειδή οι συνοδείες που κατευθύνθηκαν προς την Τουρκία και το Ιράκ μετέφεραν μόνο προσωπικό με πολιτικά ρούχα και μη μαρκαρισμένα κουτιά με εξοπλισμό.

Είναι μια ανταρσία. Μια πρεπιέρα στην πρόσφατη ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ αντιμετώπισε μια εσωτερική Σφενδόνη αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που οι αντίπαλοί του έπαιξαν με το ηθικό των στρατευμάτων για να προκαλέσουν πραγματική ανταρσία.  
Φαίνεται ότι τα φιλοισραηλινά λόμπι δεν θέλουν να σταματήσουν τη σύγκρουση στη Συρία υπό τις σημερινές συνθήκες, που θεωρούνται ως πολύ δυσμενείς για το Ισραήλ.

Ο βίαιος ανταγωνισμός που σκίζει την πολιτική τάξη των ΗΠΑ αρχίζει να εξαπλώνεται μέσα στις ένοπλες δυνάμεις.

Τα παράσιτα του βαθέως κράτους ήταν πάντα σε θέση να εκμεταλλευτούν τις διαιρέσεις, αν όχι να τις δημιουργήσουν. 

Ο πόλεμος στη Συρία έγινε ο πόλεμος του Τραμπ ενάντια στους εχθρούς του.



3 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.