16/1/19

Η Ελλάς υπεράνω όλων Κώστα Ζουράρι

Του είπα ότι εάν στηρίξει την κυβέρνηση στην πρώτη ψηφοφορία (ψήφος εμπιστοσύνης) θα είναι σαν να στηρίζει και την Συμφωνία των Πρεσπών επειδή υπάρχουν ήδη αυτοί που θα υπερψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών και έτσι αυτή θα κυρωθεί. Επομένως ο μόνος τρόπος να μην περάσει αυτή η Συμφωνία είναι να μην συγκεντρώσει η κυβέρνηση τις 151 θετικές ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία.
Τα επιχειρήματα του Κώστα Ζουράρι για την θετική ψήφο εμπιστοσύνης που προτίθεται να δώσει στην κυβέρνηση είναι τα πιό κάτω:
1) Δεν μπορεί να ρίξει Αριστερή κυβέρνηση επειδή είναι αριστερός. Συγκεκριμένα μου είπε “είμαι προκατακλυσμιαίος αριστερός τεσσάρων γενεών”.
2) Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει να περάσει μεγάλα νομοσχέδια επομένως θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της.
3) Η μητέρα του και ο πατέρας του ταλαιπωρήθηκαν ως κουμουνιστές και στην μνήμη τους δεν μπορεί να ρίξει κυβέρνηση της Αριστεράς.
4) Διαχωρίζει τις δύο ψηφοφορίες και δεν μπορεί να καταψηφίσει την μία επειδή διαφωνεί με την άλλη.
Πρόσθεσε βέβαια ότι θα παλέψει με κάθε τρόπο ώστε να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, όμως τα πιό πάνω τέσσερα σημεία δεν μπορεί να τα ξεπεράσει.
Εγώ του θύμισα την φράση του Σωκράτους στον Κρίτωνα του Πλάτωνα και συγκεκριμένα στο 51β «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσιν». Επομένως του είπα, «ο ελληνικός πολιτισμός, μας δείχνει τον δρόμο και αυτός είναι να έχουμε την πατρίδα μας πάνω από όλα. Δεν θα βάλουμε, ούτε τον πατέρα μας, ούτε την μητέρα μας, ούτε την πολιτική ιδεολογία μας πάνω από την πατρίδα». Έτσι το πρώτο και το τρίτο επιχείρημά του, ακυρώνονται. Σχετικά με το δεύτερο επιχείρημά του, του είπα ότι η κυβέρνηση αυτή ουσιαστικά έχει τελειώσει, μάλιστα ακούστηκε η πιθανότητα προκήρυξης εκλογών τον Μάρτιο του 2019, σε δύο μήνες από τώρα. Ποιά είναι αυτά τα «μεγάλα νομοσχέδια που έχει να περάσει αυτή η κυβέρνηση;». Τίποτα μεγάλο δεν έχει να περάσει. Σχετικά με το τέταρτο επιχείρημά του, του είπα ότι οι δύο αυτές ψηφοφορίες συνδέονται και ουσιαστικά γίνονται μία και καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλ. στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας.
Του τόνισα ότι: «Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ. Και ο Παύλος Μελάς είχε πει ότι “η Μακεδονία είναι οι πνεύμονες όλης της Ελλάδος και άνευ αυτών η λοιπή Ελλάς δεν δύναται να ζήσει”. Ακρωτηριάζεται η Ελλάς. Και εσύ Κώστα είχες πει πολύ σωστά ότι όταν δίνουμε όνομα δίνουμε έδαφος». Τότε μου είπε ότι υπερβάλω και δεν μπορεί ένα ανίσχυρο κράτος να βλάψει ένα ισχυρό, επίσης θεωρεί ότι πιθανότερο είναι να διαλυθούν τα Σκόπια παρά να βλάψουν εμάς. Του είπα ότι “ίσως να μπορέσουν να μας βλάψουν μετά από πολλές δεκαετίες” και μου είπε ότι “δεν κινδυνεύει από τίποτα η Ελλάδα”.
Μετά από επανάληψη των επιχειρημάτων ένθεν κακείθεν και μη έχοντας να μου αντιτείνει κάτι πειστικότερο, μου επαναλάμβανε την φράση “ου με πείσεις καν με πείσης”.
Στη συνέχεια του είπα ότι «δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτή η μεγάλη ζημία στον ελληνισμό θα επέλθει και με θετική ψήφο του Ζουράρι. Του Ζουράρι της “Πατριδογνωσίας”, του Ζουράρι που είναι ποτισμένος μέχρι το μεδούλι με τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Του Ζουράρι που πάντα κατανοούσε ότι οι έννοιες “Ελλάς” και “Ελευθερία” συνδέουν την ματαιότητα με το αιώνιο, φράση του αείμνηστου Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Η έννοια της Ελλάδος σχετίζεται με την αιωνιότητα, με το επέκεινα και ως εκ τούτου η Ελλάς πρέπει να διαφυλαχθεί. Ζούμε ιστορικές στιγμές και έχετε όλοι σας ευθύνη εκεί στη βουλή. Μάλιστα περισσότερη ευθύνη έχουν όσοι έχουν μεγάλη ιστορία όπως εσύ Κώστα».
Μου ξαναεπανέλαβε ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και τα επιχειρήματά του συνεχίζουν να είναι αυτά που μου προανέφερε.
Τέλος χαιρετηθήκαμε, του ευχήθηκα περαστικά από μία ταλαιπωρία που βιώνει με το πόδι του και δώσαμε ραντεβού να τα πούμε από κοντά με την πρώτη ευκαιρία. Του έδωσα την ευχή να τον φωτίσει η Παναγία ώστε να πράξει το σωστό και να μην είναι ένας από αυτούς που θα επιτρέψουν την καταστροφή της Ελλάδος.
Κάπου εκεί τελείωσε η συνομιλία μου με τον Κώστα Ζουράρι και μένει να δούμε τι θα πράξει στην αυριανή ψηφοφορία της βουλής. Θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Σωκράτη που υπερασπίστηκε την πατρίδα του, μέχρι τέλους; Όπως είναι γνωστό, στον Σωκράτη έγινε η πρόταση να διαφύγει από την φυλακή (τα είχε κανονίσει όλα ο Κρίτων δωροδοκώντας τον δεσμοφύλακα) και με αυτό τον τρόπο να γλιτώσει τον θάνατο στον οποίο είχε καταδικαστεί. Ωστόσο ο μέγας αυτός φιλόσοφος προτίμησε να πεθάνει. Και έμεινε στην αιωνιότητα. Όλοι κρινόμαστε από τα έργα μας και μπορεί η ζωή μας να είναι πεπερασμένη και σύντομη, όμως οι ιδέες για τις οποίες αγωνιζόμαστε είναι αιώνιες. Όπως αιώνια είναι και η τιμή προς αυτούς που έπραξαν το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα και αιώνιο το ανάθεμα σε αυτούς που την έβλαψαν.
*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο Πισοδέρι στις 17 Ιουνίου 2018 τη στιγμή κατά την οποία στις Πρέσπες παραδίδονταν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ήταν αυτός που βιντεοσκόπησε με το κινητό του τον αιμόφυρτο διαδηλωτή ο οποίος τυλιγμένος με την αιματοβαμμένη σημαία των Μακεδονικών Συνταγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγινε viral και ευαισθητοποίησε την Ελληνική και Διεθνή κοινή γνώμη. Έχει δημιουργήσει ομάδα στο Facebook με τίτλο «Πισοδέρι 2018 Επιτροπή Αγώνα».

9 σχόλια:

  1. Πρότυπος εφηρμοσμένος φιλοσοφικός βίος ΚαρεκλοΚένταυρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι εκπληκτικο αυτο που ειπε ...για τις γενιες της αριστερας..τις οικογενειακες και την "υποχρεωση" του σ αυτες...Δεν φανταζομουν ποτε τα εξης : 1) οτι η ...Αριστερα ειναι ...οσιοτερη 5.000 ετων ιστοριας...πανω απ την υπερτατη υποχρεωση στην πατριδα....2) οτι τελικα η αριστερα ειναι οπως ειναι ...μια στην ουσια βαρια ψυχικη νοσος κι οχι μια ιδεολογια...οπως λεει.Ειναι απιστευτο το κακο που εκανε στις ψυχες ανθρωπων μια κλικα Ιουδαιων δηθεν φιλοσοφων ...των δημιουργων αυτης της νοσου της καλοσερβιρισμενης με δανεια ελκυστικα απ την αρχαια Ελληνικη ιστορια....και τον Χριστιανισμο...και με στοχο Ιουδαικο....Πονταρισε ολα τα λεφτα του στις ανθρωπινες ευαισθησιες..και στον οικτο...που εχουμε ολοι μεσα μας....διαστρεφοντας τον στοχο μας....Υψωσε μια καρικατουρα πανω απ την ιστορια....πανω απ την πατριδα...πανω απ την θρησκεια....πανω απο οτι πετα και βαδιζει...κανοντας απιστευτη βλαβη στις ψυχες μας....Πρωτη φορα ακουω οτι η υποχρεωση σε τρεις γενιες ...ειναι μεγαλυτερη απ την υποχρεωση σε χιλιες γενιες που περασαν πριν....!!! Τοση διαστροφη....ακομη και στα ψυχρα μαθηματικα....πως ο μικρος σριθμος ειναι μεγαλυτερος ....του ...μεγαλου αριθμου !!!! Ο ανθρωπος ειναι αρρωστος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dimitri, I am glad you wrote first so I don't have to repeat it. My thoughts exactly.
      If my son were in this guy's position and were about to betray Greece, I would personally kill him and kill myself for failing to share my love to our country with my children. The most precious legacy a true Greek can leave to his children is the consious love for Greece.
      As far as loyalty to communism, I dare the idiot who said it to point me to communist society.

      Διαγραφή
    2. Είναι πράγματι άρρωστος Δημήτρη, ακόμα κι αν επρόκειτο για πραγματική αριστερά! Πολύ δε περισσότερο που ο Αλέξης χωρίς τσίπα και οι συν αυτώ ανήκουν στο χάος! ο άνθρωπος αυτός είναι άρρωστος!!Αμφιβάλλω αν έχει σχέση με την πραγματικότητα και την καθημερινότητα, με την ίδια την ζωή!! Κρίμα στα αρχαία που μιλάει, που τι κρίμα, μόνον φιγούρα είναι γι αυτόν και όχι σοφία...άρρωστος είναι και βαριά μάλιστα!!!

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Infognomon the other day passed a list of the emails of all congressmen so we could write to them.

    I sent 2 emails. One with subject line Do Not Sell Our Country and the 2nd one; US Embassy. 16% opened the 1st one and 87% the 2nd one. 6% returned due to firewalls or problems with the email.
    Zouraris still claims he votes for the memory of his communist grand father????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και η λύση είναι: Εφ'όσον ψηφιστει η επικύρωση της συνθήκης των Πρεσπών,κατάλυση-κατάληψη της Βουλής των Ελλήνων.Φυλάκιση διά βίου όσων εκ της Ελληνικής Βουλής ανέχτηκαν την υποδούλωση του Ελληνικού κράτους και εξέφρασαν απλά και μόνο την άποψη περί μειώσεως της Εθνικής κυριαρχίας,πόσω μάλλον την ανέχτηκαν δηλ. όλων.Σύλληψη και φυλάκιση όλων των δήθεν πατριωτών στρατηγών που όχι μόνο ανέχτηκαν τα των πολιτικών ,αλλά εξέφρασαν επιχειρήματα υπέρ της όποιας προδοτικής πρακτικής αυτών.
    Σύλληψη των υπαλλήλων της αμερικανικής,βρετανικής,ρωσικής,τουρκικής,γερμανικής πρεσβείας και του προξενείου Κομοτηνής με ταυτόγχρονη περικύκλωση των αντίστοιχων κτιρίων και αποκλεισμός τους,με την κατηγορία επέμβασης στα εσωτερικά ξένου κράτους, υπεύθυνων της χρεωκοπίας και αποτελούντων απειλή γιά την ακεραιότητα της χώρας.Απέλαση των συλληφθέντων.
    Σύλληψη των μελών του Ουρανίου τόξου ως σφετεριστών της ανεκτικότητας του Ελληνικού άρα και Μακεδονικού έθνους,ως παραχαρακτών της Ελληνικής και Μακεδονικής ιστορίας και ως σοβαρής απειλής γιά την εδαφική ακεραιότητά του Ελληνικού κράτους και καταδίκη τους σε θάνατο.
    Περικύκλωση της Αμερικανικής βάσης στη Σούδα και λύσης του συμβολαίου επινοικίασής της.
    Εξοπλισμός των μειονοτήτων σε Β.Ηπειρο και Μοναστήρι(εφ'όσον υπάρχουν ακόμη Ελληνες εκεί) με σκοπό την επίσημη αυτονομία ή και ανεξαρτησία της Β.Ηπείρου και της ενάρξεως αυτονομιστικού ή και αγώνα ανεξαρτησίας των Ελλήνων -εφ'όσον υπάρχουν ακόμη Ελληνες εκεί-στην Β.Μακεδονία.
    Σύμμαχοί μας μόνο οι λαοί και τα κράτη που υποστηρίζουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας,της Β.Ηπείρου,του Αιγαίου και της Κύπρου.
    Με τους υπόλοιπους,δεν έχουμε απολύτως τίποτα κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.