15/1/19

Ο Ερντογάν μεταβαίνει στη Μόσχα - Δείτε γιατί τελικά ο Πούτιν του έδωσε το πολυπόθητο ραντεβού

Τελικώς το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Ερντογάν να επισκεφθεί τη Μόσχα, για να έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Τις προηγούμενες ημέρες, όταν είχαν ενταθεί οι συνομιλίες της Ρωσίας με τους Κούρδους, για την παράδοση των περιοχών από τις οποίες θα αποχωρούσαν τα στρατεύματα των ΗΠΑ, στο στρατό της Συρίας, το ρωσικό ΥΠΕΞ είχε αποφύγει να δώσει ημερομηνία για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη Μόσχα.
Τώρα, που οι συνομιλίες με τους Κούρδους έχουν επιβραδυνθεί για να μην πούμε ότι έχουν παγώσει, λόγω της απόφασης Τραμπ να τους προστατέψει από τον τουρκικό στρατό, που ήταν έτοιμος να εισβάλει στη Συρία, το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ως ημερομηνία της επίσκεψης τις 23 Ιανουαρίου 2018.
Ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι η άδεια χρήσης του εναέριου χώρους της Συρίας -τον έλεγχο έχει η Ρωσία μετά από διακρατική συμφωνία- για την περίπτωση που ο στρατός της Τουρκίας εισβάλει στο έδαφος της Συρίας για να διαλύσει τις πολιτοφυλακές και το στρατό των Κούρδων.
Επίσης, πρόκειται να συζητηθεί το ζήτημα της προμήθειας των S-400 καθώς και το ζήτημα της επόμενης ημέρας στη Συρία.
Σ.Κ.

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.