3/1/19

Η βάσανος της πολιτικής ορθότητας

Με την πολυπολιτιστική «πολιτική ορθότητα» έχουν γίνει προβληματικές και οι ευχές των ημερών των εορτών. Το «Καλά Χριστούγεννα» και το «Holidays» εκλαμβάνονται σαν προσβλητικά για μέλη αλλόθρησκων κοινοτήτων

Είναι απόλυτα καταπιεστική η σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Κι αυτό λόγω της αδυσώπητης πίεσης που επιβάλλει η πολιτική ορθότητα. Με εντελώς παράλογο τρόπο οι οπαδοί της επιχειρούν να επιβάλουν συμπεριφορές συχνά ακατανόητες και πάντοτε σχεδόν αντιδεοντολογικές.
Προ ημερών φίλος μου, που διδάσκει σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, μοιράστηκε μαζί μου τα αδιέξοδα που συναντά. Σε κείμενά του είναι απαγορευμένο να αναφέρεται σε αρσενικό ή θηλυκό γένος. Οφείλει πάντα να σχολιάζει το «άτομο» ή το «πρόσωπο». Η εξειδίκευση γένους (ο, η) μπορεί να επισύρει μηνύσεις και γενικευμένες αντιδράσεις.
Γράφοντας για τον θάνατο του Αρχιμήδη, αναφέρθηκε σε «άξεστο» και «αγράμματο» στρατιωτικό που τον δολοφόνησε. Για να εισπράξει έντονη γραπτή αντίδραση εν ενεργεία αξιωματικού, πως «δεν είναι επιτρεπτό» να χρησιμοποιούνται τέτοιοι χαρακτηρισμοί για μέλη ενόπλων δυνάμεων.

Με την πολυπολιτιστική «πολιτική ορθότητα» έχουν γίνει προβληματικές και οι ευχές των ημερών των εορτών. Το «Καλά Χριστούγεννα» και το «Holidays» εκλαμβάνονται σαν προσβλητικά για μέλη αλλόθρησκων κοινοτήτων. Ακόμα, και ιδίως, σε χριστιανικές χώρες. Στις ΗΠΑ επιλέγεται το ουδέτερο «Seasons greetings», που δεν ενοχλεί κανένα!
Στην Κομητεία Montgomery του Meryland είχε απαγορευθεί προ ετών ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου διότι ενοχλούσε κάποιους μουσουλμάνους κατοίκους. Κι αυτά, παρά ξεκάθαρες δηλώσεις ηγετών αραβικών χωρών, όπως της Αιγύπτου λ.χ., πως οι μετανάστες οφείλουν να σέβονται αξίες, παραδόσεις και νόμους χωρών υποδοχής. Κι όχι να επιχειρούν να επιβάλουν τους δικούς τους.
Αυτός ο οιονεί ζουρλομανδύας που επιχειρείται να απλωθεί πάνω από τις δυτικές κοινωνίες δεν μπορεί από τα πράγματα να μείνει χωρίς αντίδραση.
Οι επόμενες ευρωεκλογές αποτελούν τον στίβο όπου θα δοθεί η πραγματική μάχη για την παλινόρθωση των δυτικών δημοκρατικών αξιών της ανεκτικής δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης και του σεβασμού των παραδοσιακών ευρωπαϊκών κοινωνικών αξιών.

Ανδρέας Ανδριανόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Πάνε πάνω από δέκα χρόνια, που ο πολιτικώς ορθός λόγος μάς επιβάλλει να μην χρησιμοποιούμε ούτε την λέξη Χριστούγεννα, αλλά ο κόσμος τής Δύσης υπομένει καρτερικά, σαν αρνί που πάει στην σφαγή. Εδώ υπάρχει ένα σχετικό άρθρο σχεδόν 11 ετών και θυμήθηκα ότι τότε ήταν πάλι οι σχετικές συστάσεις και απαγορεύσεις στο φόρτε τους. Ασφαλώς, από τότε τα πράγματα χειροτέρεψαν, αφού δεν υπήρξε αντίσταση, αλλά φαίνεται ότι έγιναν πια συνήθεια και δεν γίνεται πολύς λόγος γι αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.