3/1/19

«Έμφυλες Ταυτότητες» : κάτι έχει πάει πολύ στραβά

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρχηγοί του γυναικείου τμήματος των προσκόπων έχασαν την θέση τους επειδή αμφισβήτησαν την νέα πολιτική της οργάνωσης που θα επιτρέπει σε τρανς που δεν έχουν κάνει εγχείριση να μοιράζονται τις ίδιες σκηνές και ντουζ με τα κορίτσια.
Tα τελευταία χρόνια ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός νέων παιδιών δηλώνουν δυσφορία με το φύλο τους. Ενώ στις ΗΠΑ οι τρανς ενήλικες μόλις που αγγίζουν το 0,6% του γενικού πληθυσμού, σε μια έρευνα που διενεργήθηκε σε σχολεία της Μινεσότα ,σε δείγμα 81.000 εφήβων, το ποσοστό που δηλώνουν τρανσέξουαλ αγγίζει το 3%. Το τρανς κίνημα θα μας πει, με κάθε σιγουριά, ότι αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της μεγαλύτερης ελευθερίας και ανεκτικότητας που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Μήπως όμως όλο αυτό το φαινόμενο έχει να κάνει με τη μιμητική φύση των εφήβων σε συνδυασμό με το γεγονός πως θεωρίες τύπου «είσαι ό,τι φύλο δηλώσεις» έχουν γίνει η απόλυτη μόδα στις χώρες της Δύσης;
Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου Brown, το 87% των παιδιών που δηλώνουν τρανς, είτε επηρεάστηκαν από ιστοσελίδες στο ίντερνετ, είτε βρέθηκαν σε παρέες που και άλλα παιδιά δήλωναν το ίδιο. Φυσικά, οι τρανς ακτιβιστές έπαθαν αμόκ με αυτά τα ευρήματα και λόγω των αντιδράσεων το πανεπιστήμιο κατέβασε από το σάιτ του την έρευνα και διέκοψε τη χρηματοδότησή της . Όταν η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αρχίσει μια παρόμοια μελέτη που θα εξετάζει τους λόγους πίσω από την εντυπωσιακή αύξηση των εφήβων που δηλώνουν τρανς, οι ακτιβιστές χαρακτήρισαν ακόμη και την ιδέα για μια τέτοια μελέτη «προσβλητική και ρατσιστική».

Για τη συνέχεια  eleytheriagora

Και πολύ αργήσατε κ. Δημητρά…
του Μιχάλη Γκουντή

Επιτέλους! Μπήκαμε ως σελίδα και εμείς στο στόχαστρο του Εθνικού λογοκριτή μας κ. Παναγιώτη Δημητρά! Με μηνυτήρια αναφορά του προς το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας με την πρόφαση ότι ο κ. Τηλέμαχος Χορμοβίτης, του οποίου άρθρα φιλοξενούνται στη σελίδα μας συχνά, καθώς και οι συντάκτες της σελίδας, ενεπλάκησαν σε «τρανσοφοβική ρητορική» στο άρθρο του κ. Χορμοβίτη «Έμφυλες Ταυτότητες»: κάτι έχει πάει πολύ στραβά», ο κ. Δημητράς ισχυρίζεται ότι:
«Κυρίως στις τελευταίες δύο παραγράφους, τα αναφερόμενα συνιστούν μέσω διαδικτύου υποκίνηση, πρόκληση, διέγερση, προτροπή σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση την ταυτότητα φύλου».

Για τη συνέχεια   eleytheriagora 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.