29/1/19

Μια πατρίδα χάνεται πίσω από τις γραμμές - Νεκρώσιμος ακολουθία της Κυπριακής Δημοκρατίας η έκθεση Γκουτιέρες

  Ανδρειανή Οδυσσέως    
Μα πώς αλήθεια τα έχουμε καταφέρει τόσο χάλια; Πιο χάλια δεν γίνεται! Από πού ξεκινήσαμε και πού φτάσαμε… Να διαβάζεις τη διαβόητη έκθεση από τον πολλά, κάποτε, υποσχόμενο κ. Γκουτέρες και να ηχεί ως η νεκρώσιμος ακολουθία των αγώνων αυτού του λαού και του κράτους μας του ίδιου. Να διαβάζεις και να ψηλαφείς αποαναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας πίσω από τις γραμμές. Το κυπριακό πρόβλημα, η πλέον παρατεταμένη κατοχή που ξεκίνησε τον 20ό και διέρχεται τον 21ο αιώνα, εδραιώνεται από τον ίδιο τον ΟΗΕ ως θέμα εμπιστοσύνης και αποδοχής δομών του ψευδοκράτους, απαίτησης για παραχάραξη της Ιστορίας μας από εμάς τους ίδιους και αποδοχής πέραν πάσης αμφιβολίας της εκχώρησης δικαιωμάτων στον φυσικό πλούτο αυτής της Δημοκρατίας στους εισβολείς πριν την όποια συμφωνία για «διευθέτηση» του εθνικού μας προβλήματος. Γιατί η λύση έπαψε να υφίσταται εδώ και καιρό. Όπως φαίνεται να έχει πάψει να υφίσταται και η υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία υποβιβάστηκε σε «Κυβέρνηση της Κύπρου».  Η τραγική αυτή πραγματικότητα δεν είναι παρά η μοιραία απόρροια των διαχρονικά ασύγγνωστων λαθών μας. Αυτές οι διατυπώσεις, που η νέα ιλαροτραγωδία των νομικών του τόπου πέτυχε να την εξαφανίσει από τις προτεραιότητες εκείνων που διαχειρίζονται την επικαιρότητα, δεν είναι αυθυπόστατες. Συνιστούν προοίμιο για τις προτεραιότητες των Η.Ε. στους διαβόητους «όρους αναφοράς» και στις επερχόμενες συνομιλίες. Κι εμείς αρνούμαστε να επανατοποθετήσουμε το πρόβλημά μας. Το καταφέραμε και τούτο, να κάνουμε τα όποια κοιτάσματα φυσικού αερίου, από δικό μας όπλο, δαμόκλειο σπάθη που επικρέμαται από πάνω μας. Γιατί ο Γ.Γ. τα έχει ήδη εντάξει ως σημαντική παράμετρο και των όρων αναφοράς και των συνομιλιών και στην ουσία μάς ζητά να αναγνωρίσουμε το ψευδοκράτος με συνεργιστικές δράσεις. Ο κ. Γκουτέρες αναφέρει τις παράνομες NAVTEX, τη σοβαρή εμπλοκή στη γεώτρηση της ΕΝΙ σαν απλά «συνωστισμό» στην περιοχή γύρω από την Κύπρο. Για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου ούτε λόγος. Για τις απειλές και ρητορική μίσους από Ερντογάν επιλέγει σιγήν ιχθύος. Μόνον η γεώτρηση της EXXONMobil τον ενοχλεί ως «πηγή χαμηλής έντασης». Θα μας πει και πως παραβιάζουμε και το διεθνές δίκαιο σε λίγο. Και η Κυβέρνηση επιμένει να μην αντιδρά, μέσα στο ευρύτερο κλίμα «νωθρότητας» που τη διακατέχει (βλέπε «φάκελος χαλλούμι»).
 
Το εργαλείο του ΟΗΕ για διατύπωση του πραγματικού μας προβλήματος έχει πάψει προ πολλού να είναι ο καταστατικός του χάρτης και οι αρχές του δικαίου. Έχουν αντικατασταθεί από «έρευνες κοινής γνώμης» για τη σφυγμομέτρηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων. Έλεος! Τα ΗΕ με όλη τους τη δόξα μας ανακοινώνουν πως γι’ αυτά το Κυπριακό που τους έφερε εδώ το 1964, με την καθόλα αδικαιολόγητη ανταρσία των Τουρκοκυπρίων, δεν είναι παρά πρόβλημα εμπιστοσύνης.Και εκπονούν έρευνες και χαράζουν πολιτικές για κοινωνικές επαφές και χαζοχαρούμενα συναπαντήματα. Και δεν αισχύνονται να τονίζουν πως οι Τουρκοκύπριοι τα οργανώνουν όλα καλύτερα και πιο… μαζικά! Και γιατί να μην τα κάνουν αφού μέσα από αυτά τούς εξισώνουμε με το νόμιμο κράτος; Δεν έχουμε πια ίσες αποστάσεις, έχουμε υιοθέτηση των τουρκικών επιδιώξεων.  Αλλά δεν μένει μόνο εδώ. Η… ευφάνταστη πολιτική της πλευράς μας και η στρατηγική των συνεργατών της κατάφεραν το αδιανόητο. Μας επιρρίπτονται ευθύνες για «αντιφατικές και διχαστικές αφηγήσεις για το παρελθόν» ως σοβαρό εμπόδιο για ειρηνική συνύπαρξη. Έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει;
 
Η Γραμματεία του ΟΗΕ μάς κατηγορεί ευθέως επειδή δεν αρνούμαστε την ιστορική μας αλήθεια! Κι ενώ ούτε νύξη δεν γίνεται για τα ξεσχισμένα βιβλία και τους διωγμούς εκπαιδευτικών στην Καρπασία, έρχεται με απίστευτο θράσος να απαιτήσει κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα και ανταλλαγές φοιτητών με τα ψευδοπανεπιστήμια. Μα, κύριε Γκουτέρες μου, ως πάλαι ποτέ Ευρωπαίος αξιωματούχος θα έπρεπε να γνωρίζεις πως στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια ανταλλάσσουμε φοιτητές και δεχόμαστε ακαδημαϊκές μονάδες όταν αυτά είναι ενταγμένα στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Χώρο. Εκτός πια και αν ανερυθρίαστα μάς ζητάς να δώσουμε οντότητα και έμμεση αναγνώριση στο αποσχιστικό μόρφωμα μέσα από τα ίδιά μας τα πανεπιστήμια. Αλλά ούτε και οι Τουρκοκύπριοι, δυστυχώς, ενδιαφέρονται για λύση και έντιμο συμβιβασμό. Ενδιαφέρονται μόνο να μπουν ηγήτορες στο παιγνίδι του όποιου φυσικού πλούτου. Και αυτό δυστυχώς τους το προσφέρει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ. Μας καλεί να δώσουμε έννομη οντότητα στο παράνομο μόρφωμα. Και η Κυβέρνηση με την εκκωφαντική σιωπή της επιμένει απλώς να ξεπλένει την κατοχή.
Φιλελεύθερος

2 σχόλια:

  1. Aς τα βλέπουμε όλοι όσοι πιστεύουμε στην Δύση και προστρέχουμε σε αυτήν να μας προστατέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επρεπε απο την αρχη να δεχτουμε την διχοτομιση κι οχι να παιζουμε περνοντας τα χρονια που βαινουν υπερ των Τουρκων. θα ηταν η Νοτια Κυπρος μια ανεξαρτητη χωρα και τωρα δεν θα μπορουσε η καθε Αδελφη Γκουτιερες να λεει οτι δηποτε... Μια ζωη λαθη Κι Αρχηπουλημενος Αξιωμανης Μακαριος Εθναρχης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.