9/1/19

FT : Το τουρκικό ποδόσφαιρο, τα χρέη μαμούθ και η… προεκλογική ρύθμιση

Μέτρα ελάφρυνσης για χρέη μαμούθ, ύψους $1,85 δισ. εξασφάλισαν οι τρεις μεγάλες ομάδες της Κωνσταντινούπολης και η Τραμπζονσπόρ. Οι πιέσεις για μεταγραφές, η κακή οικονομική διαχείριση και το πλήγμα από τη βουτιά της λίρας. Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.


Oι μετοχές τουρκικών ποδοσφαιρικών ομάδων πραγματοποίησαν άλμα τη Δευτέρα μετά την είδηση πως θα τους προσφερθεί η δυνατότητα να αναδιαρθρώσουν το τεράστιο χρέος τους.
Οι «τρεις μεγάλοι» της Κωνσταντινούπολης, η Γαλατασαράι, η Φενερμπαχτσέκαι η Μπεσίκτας, μαζί με την ομάδα του Εύξεινου Πόντου, την Τραμπζονσπόρ, έλαβαν σημαντική ώθηση στις τιμές των μετοχών τους μόλις έγινε γνωστό πως τουρκικές τράπεζες είχαν συμφωνήσει να ελαφρύνουν χρέη που ξεπερνούν το $1,85 δισ. (10 δισ. τουρκικές λίρες).
«Τα οικονομικά των ομάδων μας δεν είναι πλέον βιώσιμα» δήλωσε o Γιλντιρίμ Ντεμιρερέν, πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, σε συνέντευξη του στο φιλοκυβερνητικό αθλητικό κανάλι A Spor το βράδυ της Δευτέρας. «Το χρέος τους δεν θα σταματήσει να αυξάνεται. Οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπνεύσουν».

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.