8/1/19

Άρθρο του Ερντογάν στους New York Times: Πώς οραματίζομαι το μέλλον της Συρίας

EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT
Σωστή χαρακτηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την απόφαση του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.
Σε άρθρο του στους New York Times, ο Τούρκος πρόεδρος διαμηνύει ωστόσο ότι η αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών θα πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά, με τη συνεργασία των σωστών -όπως αναφέρει- εταίρων, ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της διεθνούς κοινότητας και του συριακού λαού.
«Και η Τουρκία, η χώρα με τον μεγαλύτερο στρατό στους κόλπους του ΝΑΤΟ, είναι η μοναδική που έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει αυτό το έργο», προσθέτει.
Ο Τούρκος πρόεδρος γράφει επίσης ότι η Άγκυρα παραμένει δεσμευμένη στον αγώνα της κατά του Ισλαμικού Κράτους και «άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων» στη Συρία.
«Το δηλώνω ξανά: δεν θα υπάρξει νίκη για τους τρομοκράτες. Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει αυτό που πρέπει για να διασφαλίσει τη δική της ασφάλεια και την ευημερία της διεθνούς κοινότητας», συμπληρώνει.
Όπως εξηγεί, το πρώτο βήμα, μετά από την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, πρέπει να είναι η συγκρότηση μιας δύναμης σταθεροποίησης στην οποία θα μετέχουν μαχητές από όλο το φάσμα της συριακής κοινωνίας.
Ο κ. Ερντογάν υποστηρίζει ότι η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα που μπορεί να συνεργαστεί τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Ρωσία στη Συρία.
Αναφερόμενος στους Κούρδους της Συρίας, κατηγορεί τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ότι στρατολογούσαν παιδιά – στρατιώτες, ενώ δεσμεύεται για επανένωση αυτών των παιδιών με τις οικογένειές τους.
«Η διασφάλιση επαρκούς πολιτικής εκπροσώπησης για όλες τις κοινότητες είναι άλλη μια προτεραιότητα. Υπό την επίβλεψη της Τουρκίας, τα συριακά εδάφη που είναι υπό τον έλεγχο των YPG ή του αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους θα κυβερνώνται από εκλεγμένα λαϊκά συμβούλια», υπογραμμίζει ο κ. Ερντογάν.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

5 σχόλια:

  1. Ὀρθή Ἐπανάληψη
    Ἔχουμε καί ἐμεῖς ἕνα ὅραμα γιά τό πῶς πρέπει νά εἶναι τό μέλλον τῆς Τουρκίας, πού συμφωνεῖ πολύ μέ ὅ,τι λέει ὅτι ὀνειρεύεται ὁ κ. Ἐρντογκάν γιά τήν Συρία!

    Το πρώτο βήμα, μετά από την ήττα
    α) του φανατικοῦ ἀντιχριστιανικοῦ καί ἀνθελληνικοῦ Ισλαμισμοῦ μέσα στήν ἴδια τήν Τουρκία, ἡ ὁποία μέχρι τώρα τόν ἐνίσχυε καίρια κατά περιόδους μέχρι γενοκτονίας μας, και
    β) μετά ἀπό τήν ἤττα πλέον τοῦ ΙΣΙΣ πού τό ἐνίσχυε ἡ Τουρκία μέχρι χθές καί στήν Συρία καί στό Ἰράκ καί μέσα στήν ἴδια τήν Τουρκία,
    πρέπει να είναι η συγκρότηση μιας δύναμης σταθεροποίησης στην οποία θα μετέχουν μαχητές από όλο το φάσμα τῶν σημερινῶν ἐθνῶν καί θρησκευτικῶν τάσεων (Κούρδων, τούρκων, Λαζῶν κλπ, ἀλλά καί ἀλεβιτῶν, τῶν λίγων πλέον χριστιανῶν κλπ), της Μικρασιατικῆς-"τουρκικῆς" κοινωνίας.
    Πρός τοῦτο, ἡ Τουρκία είναι η ...χώρα που μπορεί να συνεργαστεί τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Ρωσία στη Τουρκία τήν ἴδια (ἐμεῖς δέν κάνουμε ὄνειρα κατακτήσεως γειτόνων μας).
    "Η διασφάλιση επαρκούς πολιτικής εκπροσώπησης για όλες τις κοινότητες είναι άλλη μια προτεραιότητα". Υπό την επίβλεψη της ἀνωτέρω δύναμης σταθεροποιησης τα Μικρασιατικά εδάφη που είναι υπό τον έλεγχο των Τούρκων ή του αποκαλούμενου Τουρκικοῦ Κράτους θα κυβερνώνται από εκλεγμένα λαϊκά συμβούλια.

    Αὐτά πού εἶναι καλά κατά τόν κ. Ἐρντογκάν γιά τήν Συρία, γιατί νά μήν εἶναι καλά καί γιά τήν Μικρά Ἀσία;
    Ἀρκεῖ νά τά βροῦν μεταξύ τους οἱ ΗΠΑ καί ἡ Ρωσία, καί ἐμεῖς μποροῦμε νά βοηθήσουμε ὅσο χρειάζεται πράγματι γιά τήν ἀληθινή δημοκρατική πορεία στήν Μικρά Ἀσία, καί όχι κατακτητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν εχουν μπεσα απο εκει θα αρχηση ο 3ππ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε σαλέψει κ.Καβάλα.
    Τι Μικρασίες και τι Σόρους είναι αυτά που τσαμπουνάτε;
    Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να θεραπευθεί από το Περονισμό-λαϊκισμό που έχει περιπέσει ωσάν πανούκλα από πάνω της.
    Πρέπει να καταλάβει ο λαός όποιος δεν δουλεύει δεν τρώει.Όλες οι περικοκλάδες - μπαρούφες που ακούμε ένα σκοπό έχουν : να δικαιολογήσουν την τεμπελιά.
    Ο λαός αν θέλει Κράτος και όλα τα ωφελήματα που απορρέουν απ'αυτό πρέπει να τηρεί τους νόμους.
    Ο Σόρος κάνει τη δουλειά του,αλλά ένας άνθρωπος όσα χρήματα κι αν έχει δεν μπορεί να αλλάξει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για όσους έχουν ακούσει τον Ερντογάν να μιλάει είναι ξεκάθαρα ότι αυτά δεν είναι λόγια - από καρδιάς - δικά του.

    Καλογραμμένο σκονάκι δοσμένο από το Λονδίνο, χαρακτηριστικός ο τρόπος στησίματος της συνέντευξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η διαφορετική θέαση των πραγμάτων ανάμεσα στους Τούρκους και στον υπόλοιπο κόσμο είναι ξεκάθαρη: Οι μεν βλέπουν τους Κούρδους ως τρομοκράτες και οι δε ως έθνος, το οποίο διεξάγει εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Αν πείσει ο Ερντογάν ΗΠΑ και Ρωσία για τις απόψεις του θα έχουμε μια ακόμη διάπραξη γενοκτονίας από τους Τούρκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.