7/1/19

Φλωρεντία: Δεκαπεντάχρονη Ελληνίδα συνελήφθη γιατί έγραψε με μαρκαδόρο το όνομά της στην Ponte Vecchio - Πρόστιμο 160 ευρώ

Οι αρχές την έπιασαν επ'αυτοφώρο και επέβαλαν στην οικογένειά της πρόστιμο 160 ευρώ

Μια μικρή Ελληνίδα επισκέπτρια της Φλωρεντίας είχε μπλεξίματα με τις αρχές της πόλης, καθώς δεν σεβάστηκε ένα από τα διασημότερα μνημεία της, την Ponte Vecchio.
Η δεκάχρονη κοπέλα βρισκόταν στην Φλωρεντία με την οικογένειά της σε ταξίδι αναψυχής κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων. Όταν επισκέφθηκαν την Ponte Vecchio, την Παλαιά Γέφυρα που είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης και χρονολογείται από τον 10ο αιώνα, η μικρή θέλησε να... αφήσει το αποτύπωμά της και χρησιμοποιώντας έναν μαύρο μαρκαδόρο, έγραψε το όνομά της στον τοίχο. 
Εκείνη την στιγμή όμως η πράξη της έγινε αντιληπτή από την αστυνομική περίπολο της γέφυρας και το κορίτσι συνελήφθη. Τελικά το επεισόδιο έληξε με μια προειδοποίηση για βανδαλισμό ιστορικού μνημείου και πρόστιμο 160 ευρώ.

Όπως αναφέρει η wikipedia, το Ponte Vecchio ("Παλαιό Γεφύρι")είναι ένα μεσαιωνικό πέτρινο κλειστό μονότοξο γεφύρι πάνω από τον Ποταμό Άρνο, στην Φλωρεντία, Ιταλία, γνωστό για την ύπαρξη μαγαζιών χτισμένων κατά μήκος του, όπως συνηθιζόταν τότε. Αρχικά, τα μαγαζιά αυτά ήταν κρεοπωλεία, στις μέρες μας όμως οι κάτοχοι τους είναι κοσμηματοπώληδες, έμποροι έργων τέχνης και πωλητές αναμνηστικών.
Πρώτο Θέμα

8 σχόλια:

  1. Βλέπετε, δεν το έκανε παιδί από την Γερμανία, ή την Σουηδία, ή την ίδια την Ιταλία. Το έκανε παιδί από την Ελλάδα, διότι το θεωρεί άκακο και φυσικό να λερώνει τα μνημεία. Έτσι έχει μάθει στο τόπο του (μας).

    Δεν θέλω να γίνομαι απόλυτος, αλλά πολύ φοβούμαι ότι έτσι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nativist, since Papandreou, I have not seen a bench in any park that lasted intact more a couple of days. I have been in third world countries where the parks are kept clean and vandalism free. Despites poverty, the sense of communal still exists. In our case, we are probably becoming the most selfish, individualist society in the world.

      The common good that defined us and set us apart from other cultures is gone.

      As far as the little girl, her parents should be proud to know Roubikonas will be waiting for her at the airport to congratulate her for the blow to the system.

      Διαγραφή
    2. Καλα της εκαναν !! Επρεπε να την βαλουν και φυλακη. Η Ιταλια δεν ειναι Ελλαδα με τους αναρχικους της που καταστρεφουν οτι βρισκουν μπροστα τους. Ισως αυτο να της γινει μαθημα να μην εξελιχθει και αυτη σε μια αναρχικη !!!!

      Διαγραφή
    3. Αλέξανδρε κάνε λίγο κράτει !κινδυνεύεις να σε πουν αδιόρθωτο μακάκα όταν ζητάς να κλειστεί φυλακή ένα δεκάχρονο παιδί .Δεν σου πέρασε από το σάπιο φασιστοεγκέφαλο σου ότι ίσως φταίνε οι γονείς του παιδιού ? Ισως φταίνε και οι δικοί σου γιά τις ανθρωπιστικές ιδέες που σου ενέπνευσαν ! Ελεος πιά με την ξενολαγνία και σίγουρα η Ελλάδα δεν είναι Ιταλία ,ούτε μαφία έχει ούτε καράβια με εκατοντάδες ανθρώπους στέλνει στον πάτω της θάλασσας .Τόσο , μίσος πιά γιά την Ελλάδα ? Ρε μπας κι είσαι τουρκόσπορος ή ευεργετημένος λαθρό (Αλβανό κλπ )

      Διαγραφή
  2. Οχι 160 1600 επρεπε να του βαλουν προστιμο και να το διαδωσουν για να σφιξουν μερικοι που αφηνουν τα πιτσιρικια να αλωνιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε ο γιος ενός φίλου μου στο Ηράκλειο της Κρήτης πήγε κι έγραψε κάποιο σύνθημα σε τοίχο στη γειτονιά του. Ο φίλος μου τον πήρε χαμπάρι κι η τιμωρία ήταν απλή: πήγαν μαζί σε χρωματοπωλείο, αγόρασε τα απαραίτητα (κόβοντάς του τα λεφτά απ' το χαρτζηλίκι του) κι έβαλε τον μικρό μαγκάκο να βάψη τον τοίχο. Δεν ξέρω αν του έβαλε και κανέναν ακόμη περιορισμό, το σίγουρο είναι πως συνθήματα δεν ξανάγραψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξάγουμε νεοελληνικό πολιτισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1000000 πρόστιμο, δις ισόβια χωρίς αναστολή, να της κόψουν και τα 2 χέρια. Παρεμπιπτόντως, και στο εξωτερικό γράφουν σε παγκάκια, τοίχους κλπ. Επίσης, προς τον αρθρογράφο, 15χρονη ή 10χρονη τελικά; Δεν είναι κακό να ρίχνουμε καμιά ματιά πριν ανεβάσουμε ένα άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.