8/1/19

Κερδίζει το παιχνίδι των S-400 η Τουρκία; Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ για τεχνικά θέματα στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλωσε ότι μετά την επιμονή της Τουρκίας να προμηθευθεί το σύστημα S400, οι ΗΠΑ στέλνουν μια Επιτροπή σητν Τουρκία, η οποία εξηγήσει στους Τούρκους αρμοδίους τα προβλήματα και τους κινδύνους που συνσιτά για τα αεροσκάφη F-35 η λειτουργία του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Batuhan Yaşar, της εφημερίδας Türkiye, ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, που συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε και στην πρόταση των ΗΠΑ να πωλήσουν στην Τουρκία το σύστημα Patriot, έναντι 3,5 δις δολαρίων. Συγκεκριμένα ο Ντεμίρ είπε: 

“Τώρα είμαστε σε συζητήσεις για το θέμα αυτό. Συζητούμε το θέμα τις τιμής, της τεχνολογίας, της ημερομηνίας παράδοσης και άλλες λεπτομέρειες.".
Όσον αφορά τα τεχνικά προβλήματα από την λειτουργία των S400 στο ίδιο επιχειρησιακό περιβάλλον με τα F-35, όπως το αθέατο των αεροσκαφών αυτών από τα ραντάρ, ο Ντεμίρ είπε:
“Μας λένε συνεχώς ότι θα προκύψει πρόβλημα, επειδή τα F-35 δεν εντοπίζονται από τα ραντάρ. Εμείς από την πλευρά μας τους λέμε ότι έχουμε λάβει ορισμένα μέτρα. Μέχρι σήμεραδ εν ήλθε κάποια επιτροπή τεχνικών για να συζητήσουμε το θέμα. Τώρα μας είπαν ότι θα στείλουν μια τέτοια επιτροπή από τις ΗΠΑ.".
Ο Ισμαήλ Ντεμίρ αναφέρθηκε και στο θέμα του λογισμικού των S400. Συγκεκριμένα είπε: "Από την πρώτη στιγμή είπαμε στους Ρώσους ότι το λογισμικό αναγνώιρσης φιλίου - εχθρικού αεροσκάφους στους S400 θα είναι εγχώριο, δικό μας. Αυτό το θέσαμε ως όρο και έτσι προχωράμε. Οι Ρώσοι το δέχτηκαν".

Το εγχώριο αντιπυραυλικό σύστημα θα είναι έτοιμο το 2021-22 και το μαχητικό το 2023
Ο Ντεμίρ έκανε αναφορά και στο τουρκικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας HİSAR-A, το οποίο, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα τεθεί σε λειτουργία το 2021-22. Επίσης, αναφέρθηκε και στο τουρκικό μαχητικό, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2013.
Τέλος, αναφέρθηκε και στα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία ολοκληρώνονται το 2019:
∂ Εθνική Φρεγάτα MİLGEM 4. Η φρεγάτα TCG KINALIADA θα παραδοθεί στο ΤΠΝ
∂ Θα παραδοθεί το πρώτο υποβρύχιο νέου τύπου, το PİRİ REİS, στο ΤΠΝ
∂ Θα υπογραφεί συμφωνία για την κατασκευή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους AKINCI, το οποίο θα είναι ένα από τα τρια καλύτερα του κόσμου.
∂ Τα πρώτα δύο F-35 θα παραδοθούν στην 7η Πτέρυγα Μάχης, στη Μαλάτεια. Η συντήρηση των κινητήρων των F-35 θα γίνεται στο Εσκίσεχιρ, την πρώτη βάση εκτός ΗΠΑ που θα κάνει κάτι τέτοιο.
∂ Θα παραδοθούν στις ΤΕΔ 700 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων.
∂ Θα εκπαιδευτούν στην Ακαδημία Αμυντικής Βιομηχανίας σε θέματα ασφάλειας και κυβερνοπολέμου 1000 φοιτητές και 250 ειδικοί.

3 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα με τρομερό ανθρώπινο δυναμικό (δυνατά μυαλά) ικανό να κατασκευάσει οποιοδήποτε πρωτότυπο υπερσύγχρονο οπλικό σύστημα που να μην έχει σχέση με κανένα άλλο παγκοσμίως, μαραίνεται και σβήνει .

    Την ίδια ώρα η τουρκία που από όσα όπλα παράγει δεν έχει ούτε ένα δικό της πρωτότυπο όπλο αλλά αντίγραφα άλλων, ανθεί και παράγει αλλά και εξάγει όπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ελλάδα αν δεν υπάρχει μηζα δεν προχωράει τίποτα, πρώτα πρέπει να φάνε τα κομματοσκυλα . Το εμπορειο και εισαγωγεε οπλων κονομανε υπουργοί,τσοχανζοπουλοι κλπ υπουργοί και κομματικοί εισπραχτορες,ενω αν η Ελλάδα αρχίζει και κατασκευάζει οπλα ,πως θαυπάρχουν κόμματα,κκαταστρέφονται οι δημοκράτες ,θα πτοχευσουν , γι'αυτό αγωνίζονται με τόση λύσσα,, Τά ελληνικά μυαλά μπορουν να κατασκευάσουν αστρονομικά οπλα που όμοια τους δεν θα υπάρχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. S400 την μια βδομαδα τα παιρνουν την αλλη δεν τα παιρνουν. Δεν βαρεθηκατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.