6/2/19

Ο Ερντογάν Εξαπέλυσε Τζιχαντιστές της Αλ-Κάιντα τον Ιούλιο του 2016

Η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κινητοποίησε τζιχαντιστές της Αλ-Κάιντα κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. –του Abdullah Bozkurt στο Nordic Monitor



Τζιχαντιστές μαχητές εξαπολύθηκαν στους δρόμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης και ηγήθηκαν της δολοφονίας ανύποπτων και άοπλων μαθητών στρατιωτικών σχολών που στάλθηκαν τη νύχτα στην Κωνσταντινούπολη με λεωφορεία για να συμμετάσχουν σε άσκηση. Μία παρόμοια δολοπλοκία στήθηκε και στην Άγκυρα όταν στρατεύματα έλαβαν θέσεις για να αποκρούσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Κάποιοι από τους στρατιώτες σκοτώθηκαν αφού είχαν παραδώσει τα όπλα τους, όταν αντιμετώπισαν πολίτες που είχαν οπλιστεί από την αστυνομία και κινητοποιηθεί για να συγκρουστούν με τους στρατιώτες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έγιναν νεκροψίες στους θανόντες, ούτε βαλλιστικές εξετάσεις, ούτε λήφθηκε βιολογικό δείγμα από τα χέρια των πιθανών δολοφόνων. Για να τα καλύψει όλα αυτά ο Ερντογάν εξέδωσε διάταγμα που προσέφερε συνολικά αμνηστία στους πολίτες που ήταν αναμιγμένοι στις δολοφονίες. Ως αποτέλεσμα, καμία έρευνα δεν έγινε για τους τζιχαντιστές κακοποιούς που είχαν ξαμοληθεί τη νύχτα της 15ης Ιουλίου.
Για τη συνέχεια ConOps

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.