19/2/19

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Η πιο μεγάλη απάτη που έχει συμβεί στην Ελλάδα


Παναγιώτης Μπαλακτάρης
δικηγόρος
Η ψήφος δεν είναι παιχνίδι. Πολλάκις έχει ειπωθεί ότι ισοδυναμεί με σφαίρα, όμως ο παραλληλισμός είναι λάθος. Με την ψήφο του κάποιος μπορεί να βλάψει περισσότερους από ό,τι θα μπορούσε με μια μόνο σφαίρα. Επομένως, η ψήφος έχει τεράστια σημασία σε ένα δημοκρατικό καθεστώς.
Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα της ευθύνης. Σε άλλου είδους καθεστώτα η ευθύνη των πολιτών είναι είτε περιορισμένη είτε αμελητέα. Σε περιβάλλον ολοκληρωτικών καθεστώτων, για παράδειγμα ναζιστικών, κομμουνιστικών, φασιστικών κ.λπ. όπου όλες οι εξουσίες βαρύνουν τον «ηγέτη», οι πολίτες δεν έχουν ρόλο, πλην του να τον επικροτούν. Ειδάλλως κινδυνεύει η ζωή τους. Σε περιβάλλον αυταρχικών καθεστώτων, π.χ. Τουρκία, Βενεζουέλα κ.λπ., οι πολίτες έχουν περιθώριο δράσεων, αλλά με μέτρο, διότι αν ξεπεράσουν το όριο κι εκεί κινδυνεύει η ζωή τους. Πάντως η ελευθερία τους σίγουρα. Το δημοκρατικό πολίτευμα είναι το μοναδικό που παρέχει ελευθερία στους πολίτες αν κι εκείνοι ανταποκρίνονται στις πολιτικές τους ευθύνες. Αν, δηλαδή, προσέρχονται στις κάλπες και αν ψηφίζουν ενημερωμένοι για την κατάσταση της χώρας τους. Η ελευθερία πηγάζει από την ευθύνη και η ευθύνη στερεώνει την ελευθερία. Έτσι, αποκρούονται περιπτώσεις οχλοκρατίας, αναρχίας ή συγκρότησης ολιγαρχικών σχηματισμών.
Οι ψηφοφόροι οφείλουν καταρχάς να συμμετέχουν. Η αποχή σε μια Δημοκρατία είναι χειρότερη από έγκλημα∙ είναι λάθος. Αν δεν συμμετέχεις, δεν έχεις λόγο για το πολιτικό γίγνεσθαι. Αν αρνείσαι να ψηφίσεις, δεν είσαι δημοκράτης. Η Δημοκρατία πάντα αφορούσε στην επιλογή ανάμεσα σε υπάρχουσες λύσεις.
 Το ελληνικό εκλογικό σώμα ιδίως από τις εκλογές του 2009 και εντεύθεν συρόταν στις κάλπες ζαλισμένο. Δεν γνώριζε με λεπτομέρειες (ίσως ούτε τώρα γνωρίζει) τις ακριβείς συνθήκες της χρεοκοπίας, δεν προέβλεπε την κατάληξη των ψευδών υποσχέσεων, δεν του επέτρεπαν να σκεφτεί καθαρά. Η πλειοδοσία «ελπίδας» θόλωνε την ευθυκρισία των πολιτών. Η απόγνωσή τους επενδύθηκε σε λάθος ανθρώπους.
Από την άλλη μεριά, ελάχιστοι ήταν οι πολιτικοί που είπαν την αλήθεια. Που εξομολογήθηκαν ότι χρεοκοπήσαμε και ότι θα απαιτηθούν θυσίες μεγάλες. Ο νικητής των ολοκληρωτισμών Ουίνστον Τσώρτσιλ στην πρώτη του ομιλία ως Πρωθυπουργού στη Βουλή των Κοινοτήτων (13 Μαΐου 1940) έταξε στον βρετανικό λαό «αίμα, κόπο, δάκρυα και ιδρώτα». Και τήρησε την υπόσχεσή του. Στη χώρα μας πριν και μετά τη χρεοκοπία οι νηφάλιες πολιτικές φωνές χάνονταν στον αχό της τεχνητά προκληθείσης οργής.
Σοκαρισμένοι οι πολίτες από την κρίση και βαδίζοντες με το θυμικό επέλεγαν το ένα κακό μετά το άλλο. Η κρίση τους είχε εξουδετερωθεί από τις δημοσιογραφικές και άλλες υπερβολές και ανακρίβειες. Στην πραγματικότητα άγονταν με μελετημένο τρόπο στο κακό που δεν έπρεπε να συμβεί.
Επειδή όμως η Ιστορία δεν συγχωρεί, το κακό ήρθε. Στις 25 Ιανουαρίου 2015 συνέβη η μαζικότερη πολιτική αυτοκτονία στη νεώτερη Ελλάδα. Οι πολίτες ανέδειξαν πρώτο ένα κόμμα που φημιζόταν για τις εθνομηδενιστικές του θέσεις, τις οποίες μάλιστα υπερηφάνως διαφήμιζε στο πρόγραμμά του και με τις δράσεις του. Και όλα αυτά για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και το σκίσιμο των Μνημονίων, τα οποία ουδέποτε φυσικά έλαβαν χώρα. Επιδίωκαν οι ψηφοφόροι την εκποίηση της Μακεδονίας; Όχι. Επιθυμούσαν τις προωθημένες συνομιλίες με την Αλβανία για αλλαγή συνόρων; Όχι. Τότε, γιατί επέλεξαν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Διότι προέκριναν ως σημαντικότερο το οικονομικό πρόβλημα, χωρίς να συνυπολογίσουν το ενδεχόμενο εθνικών υποχωρήσεων στα εθνικά ζητήματα.
Ποιος απάντησε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απερίφραστα για τον αποκλειστικό σκοπό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Ο κυβερνητικός βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης. Έκανε την εξής ανάρτηση στο τουίτερ του: «Η ενασχόληση με τα λεγόμενα εθνικά θέματα είναι για την Αριστερά παρεμπίπτουσα και διευκολυντική για την κυρίως ατζέντα, η οποία είναι κατά βάσιν ταξική. Το πρόταγμα της Αριστεράς δεν είναι το εθνικό, αλλά το κοινωνικό.».
Ύστερα από αυτή τη δήλωση δεν χρειάζονται αναλύσεις. Όπως το έθεσε ο συγκλονιστικός συγγραφέας Νάνος Βαλαωρίτης: «Αυτό που ζούμε είναι μια μεγάλη απάτη που δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα, ούτε στην Χούντα.» Και συνέχισε: «Εδώ, με αυτή την κυβέρνηση η οποία έχει μια χροιά ψευτοαριστερή, δηλαδή, ακολουθεί γραμμή σταλινική και δεν βλέπω πώς θα την ξεφορτωθούμε γιατί αυτοί προσπαθούν να βρουν όλα τα δυνατά κόλπα για να υπερισχύσουν και σ’ αυτές τις εκλογές…
» Το πιο αισιόδοξο είναι πρώτα να αλλάξει η Κυβέρνηση, να φύγει ο Σύριζα απ’ την εξουσία και να έρθει μια άλλη Κυβέρνηση.».
Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας. Να φύγει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το κακό που μας βρήκε.

12 σχόλια:

  1. Να φύγει το κακό, και να έλθει το καλό.

    Τεκμηριωμένη πολιτική ανάλυση και με βάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .. και το υποτιμητικό σχόλιο σου από τον άδειο πάτο ανύπαρκτων επιχειρημάτων ...

      Διαγραφή
    2. Αν μπορείς να το καταλάβεις, αλλά εγώ δεν επιχειρηματολογώ.

      Γράφω την άποψη μου για το άρθρο. Σκωπτικά.

      Διαγραφή
  2. "Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας. Να φύγει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το κακό που μας βρήκε."
    Εξαιρετικό κύριε Μπαλακτάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η Δημοκρατια εχει γινει πλεον πολυ εξειδικευμενο πολιτευμα ..απαιτει εκλογικο σωμα το οποιο τουλαχιστον να εχει καποιου επιπεδου ιστορικης γνωσης/παιδειας σε συνδιασμο με τουλαχιστον αδρες γνωσεις οικονομικων,εστω να ξερεις καλα τους οικονομικους ορισμους.Οταν υπαρχει ακομα μεγαλος αριθμος πολιτων που αναπολει/πιστευει στις μερες ΠΑΣΟΚ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΟΒ/ΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. This is how SYRIZA describes itself:

    https://www.pronews.gr/opinion-makers/752196_o-syriza-me-dika-toys-logia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Γιατί Η Αριστερά Ενδιαφέρεται Σφόδρα για Εθνικά Θέματα


    Το ενδιαφέρον της Ελληνικής αριστεράς για τα εθνικά μας θέματα ήταν πάντα ΥΠΑΡΚΤΟ και ΑΛΗΘΙΝΟ. ΠΧ το ΚΚΕ πάντα έδειχνε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μία ποιοτική ευαισθησία για την Μακεδονία.

    Τα εθνικά μας θέματα λοιπόν δίνουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, στους αριστερούς μας, να αποδείξουν έμπρακτα το αριστερό τους πρόσημο. Να εκδηλώσουν την αριστεροσύνη τους στην διεθνή σκηνή, όταν όλος ο κόσμος τους βλέπει και να πετύχουν με έναν σμπάρο πέντε (5) τριγώνια:

    1. Nα αποδείξουν την αντί-φασιστική τους κοσμοθεωρία
    2. Να πάρουν εύσημα και βαρύγδουπα βραβεία από ξένους γιατί ευθυγραμμίζονται με αλλότρια συμφέροντα
    3. Να πάρουν κάποιες υποχωρήσεις σε κοινωνικά θέματα όπως οι κατώτατες συντάξεις
    4. Να πάρουν υποστήριξη από ξένους ώστε να διατηρηθούν, με τις ευλογίες τους, στην εξουσία δηλαδή στο σβέρκο των Ελλήνων πατριωτών (βλ. φασίστες).
    5. Να πλήξουν τους Ελληνες πατριώτες (βλ. φασίστες) των άλλων πολιτικών ιδεολογιών. Δηλαδή να δώσουν σκληρά μαθήματα στους Έλληνες ναζιστές-φασίστες- χρυσαυγήτες

    Η αριστερά στα εθνικά θέματα προσπαθεί να κάνει όσο περισσότερες εθνικές υποχωρήσεις ώστε να μπορεί να τις χωνέψει ο Ελληνικός λαός.

    Το Χάρβαρντ ανακήρυξε τον Τσίπρα ως τον χειρότερο διαπραγματευτή στον κόσμο.
    Αλλά το Χάρβαρντ έκανε λάθος γιατί ο σκοπός του Τσίπρα δεν είναι να διαπραγματευτεί για το εθνικό συμφέρον.
    FYI (για εσάς τους αφελείς του Χάρβαρντ): Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται για την σωτηρία της αριστερής του ιδεολογίας. Δηλαδή γαμεί και δέρνει ο Τσίπρας στις διαπραγματεύσεις. Γιατί οι Εθνικές υποχωρήσεις του Τσίπρα αποδεικνύουν περίτρανα στους αναρχο-φσασίστες σκληροπυρηνικούς οπαδούς του το αριστερό του πρόσημο.

    Για αυτό και η αριστερά θα παίρνει πάντα εύσημα από ξένους και μούτζες από Ελληνες πατριώτες.

    Τωρα καμαρώνουν οι αριστεροί (βλ. ΕΡΤ) σαν γύφτικά σκεπάρνια για τα βραβεία του Τσίπρα αδιαφορώντας για την λαϊκή οργή. Με τον φασίστα το λαό τα ασχολούνται τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Παγίδα της Κάλπης
    Η αλλιώς η λογική του λιγότερο κακού με ολίγον αρχέγονη σοφία
    „το μη χείρον βέλτιστον„...
    Και ποιό είναι πράγματι το χειρότερο;
    Τουλάχιστον αυτοί είναι φανερά με τον εχθρό!
    Μήπως τελικά „είναι όλοι τους μια παρέα“;...
    Το κόλπο παλιό και αποτελεσματικό,
    απλά κάθε φορά αλλάζει το ερώτημα – παγίδα:
    „Ο Μητσοτάκης πιστεύω ότι θα πάρει την αυτοδυναμία.
    Φυσικά και θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία για τρίτη φορά στη ζωή μου.
    Και θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία γιατί έχουμε εμφύλιο και… “
    Ε, αφού το είπε και ο Πάγκαλος, προδοσία μυρίζει πάλι...
    Όχι κύριοι, δε θα πάρουμε!...
    Καμία αυτοδυναμία σε μη πατριωτικό πρόγραμμα!
    Δηλαδή εάν δεν έχει αυτοδυναμία τι θα γίνει;
    Τι είναι το χειρότερο, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ η ακυβερνησία;
    Υπάρχουν πατριώτες που δε θα προτιμήσουν το τελευταίο;
    Η μήπως παίζει τελικά να τα βρουν κάποιοι/όλοι, για το καλό μας;...
    Κανένα συγχωροχάρτι σε κανέναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατάταξη κομμάτων του συνταγματικού μας τόξου με βάση το Μακεδονικό:
    1. ΚΚΕ (αξιοι πρωταθλητές )
    2. Σύριζα (χρήσιμοι ηλίθιοι)
    3. Ποτάμι (εύρωστοι οικονομικά )
    4. ΑΝΕΛ (Λόγω βλακείας)
    5. ΚΙΝΑΛ (πιο ΠΑΣΟΚ πεθαίνεις)
    6. ΝΔ (χρήσιμοι επιτήδειοι)
    7. Εφιάλτης (υποβιβάζεται)


    Διαλέξτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Έλληνες θα καταλάβουν το κακό που ψήφισαν για την Χώρα όταν οσονούπω εισβάλουν οι χειρότεροι εχθροί της Ελλάδος, οι Σλαβομακεδόνες και ζητούν περιουσίες και λοιπά τρομερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απορώ για ένα πράγμα, ενώ οι πλειονότητα των Ελλήνων είναι κατά αυτών, η αξιωματικη αντιπολιτευση είναι σχεδόν απών !!!!
    Ποιος λοιπόν θα σταματήσει τους ανθελληνες συριζαιους πριν γίνει το πολύ κακό, το ανεπανόρθωτο ; όλοι καλά τα λέμε, αλλά λείπουν τα παλικάρια !!!!!!!!!!!!
    Καλημέρα μας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλα κρασα καλη η προπαγανδα για τον κουλη αλλα δε θα παρουμε αποχη ακυβερνησια αν θελετε μπας και ερθη καθαρση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.