11/2/19

Όσο μας κυβερνούν ηττημένα μυαλά, η Ελλάδα θα συνεχίσει να διολισθαίνει προς τον ραγιαδισμό

Σάββας Καλεντερίδης
Η Τουρκία έχει έναν δικό της εθνικό (και μετά τον Ερντογάν θα έλεγε κανείς πλέον αυτοκρατορικό) σχεδιασμό, με βάση τον οποίο στοχεύει να γίνει το επόμενο διάστημα, μέσα στην επόμενη δεκαετία, μία από τις πρώτες δέκα ισχυρότερες οικονομικά χώρες του κόσμου, με αυτοδύναμη εθνική οικονομία και δική της εθνική αμυντική βιομηχανία.
Την ίδια στιγμή, βασικός εθνικός στόχος της είναι να κερδίσει τον τίτλο της προστάτιδας χώρας των μουσουλμάνων όλης της γης, τους οποίους, εκτός του ότι θα είναι «πελάτες» στα προϊόντα και τα οπλικά συστήματα που θα παράγονται στην Τουρκία, εκτός του ότι θα χρησιμοποιούν τις τουρκικές τράπεζες, φιλοδοξεί να εκπροσωπεί και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την αναδόμηση του οποίου ζήτησε ο ίδιος ο Ερντογάν στην τελευταία του ομιλία στη Γενική Συνέλευση στη Νέα Υόρκη.
Αυτό το σχέδιο πρακτικά σημαίνει ότι εκτός από τις μουσουλμανικές χώρες και κοινότητες που φιλοδοξεί να θέσει υπό τον έλεγχο και την επιρροή της η Άγκυρα, θα εντάξει στη σφαίρα επιρροής της και τις γειτονικές της χώρες που αποσπάστηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και δεν έχουν τη δύναμη να ορθώσουν ανάστημα, γιατί τις κυβερνούν ηττημένα μυαλά.
Στο πλαίσιο αυτού του στρατηγικού σχεδιασμού και υπό το πρόσχημα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» έχει εισβάλει στο Β. Ιράκ και παραμένει εκεί επί δεκαετίες, έχει εισβάλει στη Συρία, στις περιοχές Αλ Μπαμπ και Αφρίν, όπου πραγματοποιεί εθνοκάθαρση και γενοκτονία των Κούρδων, έχει εισβάλει στο Ιντλίμπ και έχει δημιουργήσει έξι στρατόπεδα-παρατηρητήρια, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει εισβάλει και στην Κύπρο από το 1974, διεκδικώντας, μέσω της «πολιτικής ισότητας» τον έλεγχο όλου του νησιού.
Επίσης, στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού η Τουρκία έβαλε τα δυνατά της για τη δημιουργία «μακεδονικής εθνότητας» και «μακεδονικού κράτους» στα Σκόπια και τη δημιουργία «εθνικής μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, παίρνοντας εκδίκηση για την πολιτική που άσκησε στο παρελθόν η Ελλάδα στο Κουρδικό.
Οι αναγνώστες μας να είναι σίγουροι ότι όσοι στην Ελλάδα υπέγραψαν και ενέκριναν αυτήν την προδοτική συμφωνία, έριξαν νερό στο μύλο του νεοοθωμανισμού και την πραγμάτωση των εθνικών στόχων της Άγκυρας.
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, εκμεταλλευόμενη τη στρατιά των ηττημένων μυαλών που κυβερνούν επί δεκαετίες αυτήν τη χώρα, η Τουρκία προσπαθεί να τουρκοποιήσει Πομάκους και Ρομά στη Θράκη για να δημιουργήσει «ένα συμπαγές τουρκικό πράγμα», όπως πρόωρα χαρακτήρισε την τριεθνική μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Παντείου, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές. Όταν δημιουργήσει αυτό το «συμπαγές τουρκικό πράγμα», τότε αυτό θα λειτουργήσει ως βασικός πυλώνας για να τραβήξει η Τουρκία μια γραμμή από τον Νέστο ποταμό μέχρι την Κρήτη, χωρίζοντας το Αιγαίο στη μέση, για να συνεχίσει μετά να διεκδικεί τα υπόλοιπα που θα απομείνουν να ελέγχει αυτό το ελληνικό κράτος που διοικείται από ηττημένα μυαλά.
Όλον αυτόν τον στρατηγικό σχεδιασμό, στο σύνολό του αλλά και στο μέρος που αφορά την Κύπρο και την Ελλάδα, η Τουρκία τον στηρίζει στην ισχύ –την οικονομική, πληθυσμιακή, θρησκευτική, πολιτική και φυσικά στρατιωτική ισχύ– που παράγεται και πηγάζει από τη λειτουργία ενός αξιόπιστου κράτους, το οποίο υπηρετούν δημόσιοι υπάλληλοι που ορκίζονται να υπηρετούν την πατρίδα και όχι κόμματα, και ένα πολιτικό σύστημα που δεν υπηρετείται από ηττημένα μυαλά.
Στον αντίποδα έχουμε μια καχεκτική Ελλάδα που την κυβερνούν εκτός από ηττημένα μυαλά, και άτομα που θεωρούν το έθνος, το κράτος και την πατρίδα ως εχθρούς και τα αντιμάχονται, όπως αποδείχτηκε με την υπογραφή και αποδοχή της κατάπτυστης και προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών.
Όπως θα αποδειχτεί το επόμενο διάστημα, η Τουρκία θα προσπαθήσει να υλοποιήσει σταδιακά τον εθνικό της σχεδιασμό που αφορά την Ελλάδα, μέσα από αυτό που ονόμασε ο Χουλουσί Ακάρ «γαλάζια πατρίδα», που αφορά το σφετερισμό και τον έλεγχο των ελληνικών θαλασσών, αυτών που άφησαν επί δεκαετίες ανυπεράσπιστες τα ηττημένα μυαλά, μη επεκτείνοντας τα χωρικά ύδατα της πατρίδας μας στα 12 μίλια. Άφησαν την πόρτα ορθάνοιχτη για να εισβάλουν οι Τούρκοι και να μπορούν σήμερα να μιλούν για «γαλάζια πατρίδα».
Δεν υπάρχει λύση σε όλα αυτά;
Ασφαλώς, με μία προϋπόθεση. Να αποσυρθούν τα ηττημένα μυαλά και οι απάτριδες εθνομηδενιστές από το προσκήνιο και να αντικατασταθούν από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι μέσα από μια πραγματική δημοκρατία θα αποφασίζουν για το αν θέλουν ή όχι οι Σλάβοι να ονομάζονται «Μακεδόνες», για το αν θέλουν η τριεθνική θρησκευτική μειονότητα να γίνει «ένα συμπαγές τουρκικό πράγμα», για το αν θέλουν να μετατραπούν τα νησιά σε αποθήκες ψυχών και ταυτόχρονα σε μουσουλμανικούς θύλακες στην πιο ευαίσθητη από πλευράς εθνικής ασφάλειας και απειλών περιοχή της Ελλάδας, για το αν θέλουν να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις νουθεσίες των πρεσβειών αλλά και τις απειλές της Τουρκίας, και να προχωρήσει η Ελλάδα στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.
Δεν θέλουμε ηγέτες, δεν θέλουμε σωτήρες· θέλουμε να αποφασίζουν οι Έλληνες πολίτες για το μέλλον τους και για το μέλλον αυτής της χώρας, και όχι πολιτικές ολιγαρχίες, βαρόνοι, καταληψίες και ο κάθε τυχάρπαστος που συμμετέχει σε πολιτικές συμμορίες που λυμαίνονται και καταστρέφουν τη χώρα.
Τέλος, σε πρακτικό επίπεδο, ενώ η Τουρκία στηρίζει το δικό της νεοαυτοκρατορικό σχέδιο στην ισχύ, η Ελλάδα, αφού απαλλαγεί από τα ηττημένα μυαλά, πρέπει να ενστερνιστεί ένα εθνικό δόγμα που θα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Την αποτελεσματική στρατιωτική αποτρεπτική ισχύ, τις διεθνείς συμμαχίες και τις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία, όπως η προχθεσινή επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα.
Όσοι πιστεύουν ότι με ταξίδια «παιδικές χαρές» μπορούν να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα, όπως προδιαγράφηκε πιο πάνω, δεν είναι μόνο αφελείς, δεν κοροϊδεύουν απλώς τους Έλληνες πολίτες, είναι επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια και την επιβίωση της Ελλάδας και της Κύπρου.

24 σχόλια:

  1. Οι Τούρκοι έχουν δηλώσει πως επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο είναι για αυτούς casus belli, αιτία πολέμου. Από την δεκαετία του 70, τότε που υπήρχε ισορροπία δυνάμεων, δεν επεκτείναμε τα χωρικά μας ύδατα ούτε κάν στα 10 μίλια, διατηρώντας βέβαια το νόμιμο αυτό δικαίωμα μας.

    Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο? Με τα οικονομικά και δημογραφικά προβλήματα που έχουμε και τους σημερινούς πολιτικούς μας ηγέτες?
    Όταν είναι όλοφάνερο ότι δέν υπάρχουν στην Ελλάδα ικανοί ηγέτες, ούτε σαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ούτε σαν τον Ιωάννη Μεταξά, διαθέσιμες.
    Που είναι η Σπαρτιάτικη εκπαίδευση, η δημοκρατία του Σόλωνα, η Βυζαντινή διπλωματία, ο ηρωϊσμός των αγωνιστών του 1821? Μάς έχει μείνη τίποτα από το ένδοξο παρελθόν μας?

    Βλέπουμε μία σήψη και παρακμή της Ελληνικής κοινωνίας, ηθική διαφθορά, οικονομική κατάπτωση, εθνομηδενιστές στην εξουσία, πολλούς πατριδοκάπηλους και θρησκειοκάπηλους στην αντιπολίτευση.
    Πολλοί νόμοι που ψηφίζονται είναι κακοί ή ανήθικοι.
    Η Χριστιανική διδασκαλία και τα χρηστά ήθη καταπολεμούνται από το κράτος.
    Οι μαθητές υφίστανται αντεθνική και αντιχριστιανική προπαγάνδα στα σχολεία.
    Ο μαζικός εποικισμός της χώρας μας από αλλοδαπούς μουσουλμάνους θεωρείται πρόοδος!

    Υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα? Δέν φαίνεται πουθενά.
    Αυτές τις μέρες οι εθνομηδενιστές εδώρισαν το όνομα της Μακεδονίας στούς αλβανο-σλάβους Σκοπιανούς. Η αντιπολίτευση, κατά πλειοψηφία, αντέδρασε μάλλον υποτονικά, για να μην δυσαρεστήσει τους συμμάχους μας.

    Κινδυνεύουμε, ώς έθνος, από παντού και αδρανούμε.
    Οι Αλβανοί ονειρεύονται την Μεγάλη Αλβανία, οι Σκοπιανοί την "Ενωμένη Μακεδονία", οι Τούρκοι την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ η Ελλάδα είναι υποθηκευμένη στην Τρόϊκα και υφίσταται μία ραγδαία δημογραφική αλλοίωση του Ελληνικού πληθυσμού, ο οποίος αποχριστιανοποιείται.

    Η κατάσταση είναι τραγική, ίσως και μη αναστρέψιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dear Fotis, you are absolutely right. Even the Prespes agreement wasnt enough to wake us up. I agree with Savvas that Greece needs a true leader (nowhere to be found) but above all we need to change our own mentality if we need to survive as a Nation.
      I hate to say it but I don't think we have seen our true bottom and things will get worst before they start to get better.

      Διαγραφή
  2. Ἡ ἀριστερὰ ἦταν πάντα ἐθνοκτονική. Τὴν συμφωνία τῶν Πρεσπῶν τὴν θέλανε, θέλουν τὴν διάλυση τῶν ἐθνῶν, ἀρχίζοντας ἀπὸ τὸ δικό μας.
    Ἡ λεγομένη δεξιὰ ἔχει πέσει θῦμα τῆς μαλακῆς ἰσχύος τῶν μεγάλων ἡγεμονικῶν δυνάμεων καὶ πράττει ἀναλόγως, νομίζοντας ὅτι ἔτσι καὶ αὐτομάτως θὰ ἐξυπηρετηθοῦν τὰ ἐθνικὰ συμφέροντα, ἀμ΄ δέ!
    Γιὰ ἀρχὴ προτείνω ἡ Ἑλλὰς νὰ ἀρχίσῃ νὰ ζῇ μ΄ αὐτὰ ποὺ βγάζει, ἀλλιῶς σ΄ ὅποιον ἁπλώνει χέρι γιὰ νὰ τῆς δώσῃ τὰ πρὸς τὸ ζῇν, γιὰ ὑποτελή του θὰ τὴν ἔχῃ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι αυτοί που κυβερνούν την χώρα μας είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων !!!! Και δεν αναφέρομαι μόνο στο κυβερνητικό σχήμα αλλά για όλο το πολιτικό σκηνικό !!!!!! Από την χώρα μας περνούν πολύ σπάνια αρχηγοί με γνώση για το πως πρέπει να δουλέψουν έτσι ώστε η χώρα μας να πάει μπροστά !!!!
    Πιστεύω ότι όλα αυτά γίνονται διότι όλοι τους το μόνο που επιζητούν είναι ο μισθός και η δόξα !!!!! Γιαυτο όλοι οι άχρηστοι κυνηγούν τέτοιες θέσεις !!!! Αυτά τα σκουπίδια εάν έβλεπαν την φυλακή τότε ίσως να έμπαιναν και ικανοί που θα ήθελαν να βοηθήσουν την χώρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πια δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού αναδύονται οι νυν κυβερνώντες; Ποιος τους αναδεικνύει και τους στέλνει στην εξουσία; Με πια κριτήρια ψήφιζε και ψηφίζει ο Έλληνας; Είμαστε άμοιροι ευθυνών;

      Διαγραφή
  4. Επιτελους ας μιλησουμε αληθινα..προκειται απλα για ηττημενα μυαλα??!απο το η Κυπρος κειτεται μακραν,εως το Νταβος,μεχρι τα ΙΜΙΑ και τη μη φυλαξη της Δυτ ΙΜΙΑ και η δηθεν απειλη για πολεμο με τον Οτσαλαν ελευθερο στα μετοπισθεν,και να φαινεται και η ΜΑΔΡΙΤΗ στο βαθος,και τωρα η ΛΙΜΝΗ....ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΗΤΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ,ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ..ΕΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ,ΤΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τό πρόβλημα ξεκινᾶ
    - Α) ἀπό τήν Οἰκουμενιστική ἀγγλόφιλη διάβρωση μέσα στήν Ἐκκλησία στό ὄνομα τοῦ πανσλαβιστικοῦ κινδύνου ἀπό Βορρᾶ παλαιότερα, καί στήν συνέχεια ἀμερικανόφιλη διάβρωση, μέσα στήν Ἐκκλησία, στό ὄνομα τῆς ἀντιμετωπίσεως τοῦ ὑλισμοῦ,
    σήμερα δε ἀπό κεκτημένα ἀνακλαστικά κατά τῆς προσπάθειας πρωτοκαθεδρίας τῆς Μόσχας, και ἀπό εἰσαγόμενη συμπόρευση με Πάπα και με τουρκικά συμφέροντα πολιτικῶς –
    κι ὅλα αὐτά, μόνο οἱ Οἰκουμενιστές, ὄχι οἱ ἄλλοι Ἱεράρχες.
    - Β) ἀπό τούς δημοσιογράφους τῶν ΜΜΕ ὕστερα καί μέχρι σήμερα,
    προς πλήρη χειραγώγηση τῆς πολιτικῆς μας ζωῆς
    ἀπό 1946-1980 πρός τεχνοκρατία και κομματισμό ἄνευ Ρωμαιοσύνης,
    καί ἀπό 1981 ἕως καί σήμερα πρός κομματισμό και προς ἀντιστροφή τῶν ἀποτελεσμάτων τοῦ ἐμφυλίου πολέμου
    (ἤ συμμοριτοπολέμου μετά τά Δεκεμβριανά τοῦ 1944, ὅπως πειστικά τό θεμελιώνει ἱστορικῶς ὁ τ. Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας Σαρτζετάκης).
    - Γ) ἀπό τά λεγόμενα "πάθη" ὅπως ἡ διχόνοια, ἤτοι ἡ ἔλλειψη πειστικῆς κεντρικῆς ἡγεσίας καί ἑνός ἰσορροπημένου πολιτικοῦ συστήματος παραγωγῆς δικῶν μας ἀξίων πολιτικῶν.

    Ὁ Παπαδόπουλος ἡγήθηκε μιᾶς εἰκονικῆς προσπαθείας ἀνατάξεως, ἀπόλυτα ἐλεγχόμενης ἀπό ΗΠΑ, σέ ὅλο τό τότε στράτευμα στά ἀνώτατα κλιμάκια καί ἄρα σήμερα
    πνίγεται ἤ συκοφαντεῖται καί ἀπό τόν τελευταῖο δημοσιογραφίσκο κάθε ὑπόνοια ἔστω, για δυνατότητα ὑγιοῦς καί διακριτικῆς παρεμβάσεως σέ ἐθνικά θέματα τῆς ἡγεσίας τῶν Ἑλληνικῶν ἐνόπλων Δυνάμεων.
    Ὡστόσο ἐπί πλέον, φαίνεται ὅτι ὑπῆρχε καί κρυφή συμφωνία ἤ ... ἔξωθεν ἐντολή, νά τεθῆ μονίμως ὁ Ἑληνικός στρατός σέ πλήρη καί ἀφύσικη πολιτική καραντίνα, παντοιοτρόπως,
    μετά τό 1974 καί τήν τότε ἐθνική προδοσία.
    Καί αὐτή εἶναι ἡ κυρία αἰτία καί τοῦ σταδιακοῦ ἀφοπλισμοῦ μας, καί τῆς ἐσφαλμένης ἠττοπαθοῦς "πολιτικῆς" τῶν διαφόρων "πολιτικῶν νάνων".

    Στό δικαστικό, οἱ καχυποψίες τῶν ἀριστερῶν κατά τῶν τάχα συντηρητικῶν πάντοτε δικαστῶν, ἔχουν ὁδηγήσει στήν πλήρη ἀντιστροφή: Τάσεις και προπαγάνδες γιά τυφλή πειθαρχία σέ τεχνοκρατικό "εὐρωπαϊσμό" χωρίς καμία ἐθνική ἤ κοινωνική οὐσιαστική δημοκρατική προϋπόθεση, καί διεθνισμός (μέ σχετικά πολύ λίγες ἐξαιρέσεις):
    "Ὁ νομοθέτης ἔχει εὐρεία εὐχέρεια" .......γιά σχεδόν ὅλα!
    μέχρι νά τά κάνῃ μπάχαλο ὅλα, μέ ἀπορρυθμίσεις καί οἰκονομίας καί κοινωνίας καί ἐθνικῶν συμφερόντων!

    Λές καί λειτουργεῖ καλά καί δημοκρατικά κάποιο ἰδεατό πολιτικό σύστημα, ὅλοι οἱ παραλλήλως μέ τήν πολιτική ἡγεσία, ἐν μέρει συναρμόδιοι γιά ἐλάσσονα
    ἀλλά μακροπρόθεσμα πολιτικά θέματα (ἀξίες, ἐθνικό συμφέρον, δημόσιο συμφέρον, ὁριοθέτηση τῶν ἐκτάκτων περιστάσεων), ὑπεύθυνοι γιά νά τηροῦνται οἱ ἀναγκαῖες ἰσορροπίες τοῦ Πολιτεύματος, νίπτουν τάς χείρας τους
    καί ἄρα "φταῖνε" μόνο, ἄλλοτε οἱ πολιτικοί καί ἄλλοτε οἱ πολίτες, ἐσχάτως δέ κατά Τσίπρα, καί ὁ ἴδιος ὁ Λαός!

    Ὅλα τά δεινά μας, δηλαδή, θεμελιώθηκαν καί θεμελιώνονται στήν τεχνητά εἰσαγόμενη περιέλευσή μας σέ ἀνικανότητα νά ἀποκτήσουμε δική μας Ἑλληνική, πραγματική ἡγεσία,
    Νέου Ρωμαίϊκου.

    Καί στήν Ἑλλάδα, ἀλλά καί παντοῦ ὅπου ὑπῆρχε ἡ "Βυζαντινή Αὐτοκρατορία".

    Αὐτή εἶναι ἡ μοναδική βάση, γιά χάραξη ρεαλιστικῆς ἐθνικῆς στρατηγικῆς τοῦ Ἑλληνικοῦ ἔθνους ὡς "γένους Ὀρθοδόξου", κόντρα σέ ἐνδοτισμούς καί Ἱεραρχῶν "μας" καί πολιτικῶν "μας", σέ ἀπάντηση τοῦ νεο-ὀθωμανισμοῦ, πού ἐργαλειοποιεῖ πρός ὄφελός του μἐχρι σήμερα καί ἀνατολη καί δύση, ἀφοῦ δέν βρίσκει ἀντιμέτωπό του, τό δικό μας πολύ ἰσχυρότερο ἀντίβαρο: Τήν Ρωμηοσύνη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γι να φτιαΞΕΙς αμυντικη βιομηχανια θα πρπει να προβλεψεις και πως θα διανεμονται οι μιζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ουδεμια λυση σε προταση...Θυμιζει ...μοιρολογι σε κηδεια..." ετσι τοτε...ετσι οι ευθυνες...δεν εγινε αυτο...το αλλο...το πσραλλο....παει ο συγχωρεμενος κριμα...".
    Ακουστε εδω , αυτο ειναι στην ουσια το προβλημμα της χωρας !! Η απουσια Δημιουργων ...δημιουργιας...μια ενεργητικη σταση ζωης...ενα παθος με πιστη ..με φαντασια...με αυτοπεπιθεση..με τρελη μανια "φτιαχνω"....." παραγω"...εκ του μηδενος...σαν εμφρον ον...!!! Κοντολογις εχουμε γινει ...μαμουρευτα που ψαχνουν κηδεμονα να κανει τα σοβαρα..Κι ετσι προκειπτουν κηδεμονες διαρκως. Αγγλοι...Γαλλοι...Γερμανοι...Αμερικανοι...κι αυριο ...Τουρκοι !! Ζητιανοι στα παντα γιναμε.Σε λεφτα...σε δανεια..σε επιστημες...σε γνωσεις..σε διασκεδαση..σε τροπο ζωης...σε σκεψεις..σε ιδεες ξενες..σε μεθοδους...ακομη και στην γλωσσα που μιλαμε...Η χειροτερη νοοτροπια ...δημοσιου υπαλληλου στον κοσμο..στα παντα...με την εννοια θελω νταντεμα απο αλλον..Γιαυτο βλεπετε μια λατρεια περιγραφων των πολλων στα ιστορικα στοιχεια οσων ..εγιναν χθες...και ποτε ...οσων πρεπει να γινουν γρηγορα...Με το χθες ...κωλοβαρας...με το τωρα πρεπει να δρασεις !! Και τα μωρα...δεν ξερουν τι ..διοτι ποτε δεν ελειψε η νταντα που τα καθαριζε ολα για λογαριασμο τους...Απουσια δημιουργιας....ρισκου..πρωτοβουλιας..μονο μικρα παιδια δεν εχουν ??
    Καλο θαταν να γυρισει η αυτοπεπιθεση κυριοι..!! Να κοπει το μοιρολογι....Δεν εχουμε κηδεια...γιατι αν εχουμε...ειναι η δικη μας !!! Κι εγω δεν το ανεχομαι ...δεν το θελω...δεν θα το δεχτω ποτε....Εσεις ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, γειά σου ρε Δημήτρη Κ.!
      Επιτέλους και ένας που λέει τα πράγματα με το όνομά τους! Επιτέλους!
      Αν είναι να το ζαλίσουμε λίγο ακόμα, πριν τη δράση, ας δούμε στο εξής τούτο: τι είναι αυτό που μας κρατάει δεμένουυς στην κακομοιριά, στο μοιρολόγι, στη μία μπάτσα μετά την άλλη, στην αδιαφορία μας για την πραγματικότητα αυτήν εδώ γύρω μας;

      Διαγραφή
    2. Φίλτατοι Δημήτρη και Καρνεάδη, η τραγική πραγματικότητα είναι πως "Στου κουφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα"!!!
      Δημόκριτος - Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος (Για τους ανόητους, δάσκαλος δεν είναι η λογική αλλά η συμφορά)

      Διαγραφή
    3. Τσιαο Μπαμπη..σε πεθυμησα...
      Αυτος του Δημοκριτου ο λογος ειναι ο κυριος λογος που ο Θεος φιλε επελεξε ναρθουν μεγαλες συμφορες στην χωρα.....και θαρθουν πολλες...αφου ειναι ο μονος δασκαλος φαινεται εδω..Δεν φταιει ο Θεος ασφαλως...αφου το προικισε το ον..με το διαμαντι της δημιουργιας....τον Νου...Το ον δεν θελει το κοσμημα..την προληψη του Νου...θελει φαι μονο..θελει χορους...θελει ...θελει...ολα εκτος Νου...Ομως πρεπει να μαθει...Πως χωρις νου ?? Με συμφορα....Μπαμπυ μιλω σοβαρα....θαναι μεγαλη..τοση που θα γεμισουν ...τιγκα οι εκκλησιες...κι αυτη την φορα..δεν θα πανε με αυτοκινητο..ουτε με τα ..συνολακια τα νεα...

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου!!!
      Η δική μου προφητεία λέει: "Θα ξαναξημερώσει υπέρλαμπρος ο ήλιος, όταν εξαφανιστούν οι αρουραίοι"
      Οι αρουραίοι τώρα, θα εξαφανιστούν από τους πεινασμένους. Χωρίς ανείπωτη πείνα μυαλό δεν μπαίνει αδελφέ μου στο τόπο τούτο...

      Διαγραφή
    5. Μπαμπυ φοβερο...οι αρουραιοι..Γιαυτο σε πεθυμησα...εχεις την αισθηση των στιγμων...με φλεγμα...συν σοφια.Μπαμ μπαμ ...με ..καθαρισες..Λατρευω το χιουμορ σου.

      Διαγραφή
  8. Οι πολιτικές επιστήμες για ποιο λόγο υπάρχουν αφού όταν τελειώσεις σπουδές πας Φούρναρης, μπάρμαν, σερβιτόρος... Κ. Α. Ενώ δημοσιογράφος φτάνεις μέχρι και υπουργός . Πόσοι έχουν γνώσεις, φαίνεται στη πορεία της πατρίδα μας. Αλήθεια πόσοι είναι, στη βουλή? Τι ρόλο βαράνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κουίζ (κουβέντα να γίνεται), Βήμα 1:
    Αποκλειστικά και μόνο αυτοί που μας κυβερνούν έχουν ηττημένα μυαλά;
    Είναι αυτοί που τους ψηφίζουν γενναιόφρονες τολμητίες που δεν έχουν αντάξιούς τους πολιτικούς;
    Αν απαντήσετε και στις δύο ερωτήσεις θετικά, τότε, ακόμα και αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, απλώς αναπαράγετε την αντίληψη εκείνη που ευθύνεται ακριβώς για τη διαιωνιζόμενη κακοδαιμονία μας.
    (Αφιερώστε λίγο χρόνο.)

    Κουίζ (κουβέντα να γίνεται), Βήμα 2:
    Αν το γνωρίζατε ή (έστω) το συνειδητοποιήσατε τώρα, ποιο είναι το όνομα αυτής της αντίληψης;
    (Αφιερώσετε περισσότερο χρόνο.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Β...απαντω..: το ονομα ειναι Υλισμος χυδαιος...( εκτροπη απ την Αρετη)
      Στο Α :...1).. οχι....ηττημενα μυαλα εχει το 90% ....
      2) ..οχι το 90 % δεν εχει ανδρεια...και αρετες..Ειδικα την Αρετη ..πονηρα την αλλαξε σε...Μαγκια...ταχα Εξυπναδα...και Μαγκια = ολος ο ποινικος κωδικας..Τουτεστιν απο Αρετη πηγε σε εξυπνο Κακοποιο...
      Συμπερασμα : ο Εναρετος ειναι μη ..εξυπνος ...δηλ. Βλαξ....
      Συμπερασμα Β.:: ..οταν ακους εξυπνους ανθρωπους να κλαινε πως τους αδικησαν αλλοι ..να ξερεις οτι η ανδρεια ...εφυγε...Γιατι και η μετανοια ειναι ανδρεια..κι ουτε αυτη ηλθε....

      Διαγραφή
  10. Ἡ διαχωριστική γραμμή δέν εἶναι
    μεταξύ δεξιᾶς καί ἀριστερᾶς,
    μεταξύ "συντηρήσεως" καί "ἀλλαγῆς",
    μεταξύ τῶν "νοικοκυραίων" καί τῶν "κατσαπλιάδων",
    μεταξύ κόσμου τοῦ ἐμπορίου καί κόσμου τοῦ κρατισμοῦ,
    μεταξύ τῶν τεχνοκρατικῶν λύσεων καί τοῦ κόσμου τοῦ τεχνολογικοῦ "ἀναλφαβητισμοῦ",
    μεταξύ τῶν δικτύων ἐξουσίας καί τῶν "ἀντι-δικτύων ἀμφισβήτησης" καί ἀνατροπῆς,
    μεταξύ ὀπισθοδρομήσεως καί "προόδου",
    μεταξύ "ἀνοικτῆς κοινωνίας" καί κλειστοφοβικῆς κοινωνίας,
    μεταξύ διεθνισμοῦ καί ἐπαρχιωτισμοῦ,
    μεταξύ ἐλευθερίας δράσεων καί καταπιέσεως πρωτοβουλιῶν.

    Ἡ διαχωριστική γραμμή εἶναι,
    μεταξύ ζωντανῶν πού σκέπτονται ἀληθινά καί μέ ἀναφορά στήν φύση τοῦ ανθρώπου καί τῶν ὄντων, μέχρι τήν αἰωνιότητα κατά τό δυνατόν,
    δηλαδή τῶν πατριωτῶν,

    καί τῶν ἁπλῶς παρευρισκομένων πού σκέπτονται νεκρά, μέ χαλασμένα τά μυαλά τους, μόνον ἤ κυρίως τό "φάγωμεν-πίωμεν, αὕριο γάρ ἀποθνήσκωμεν".

    Ἀκολουθώντας τούς πρώτους, ὑπάρχουμε καί ἀγωνιζόμαστε.
    Ἀκολουθώντας τούς δεύτερους, πεθαίνουμε ὡς ἔθνος, ὡς λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η χώρα μας έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα γιατί η Πέμπτη φάλαγγα κυβερνά αυτό ειμαι το μόνο σίγουρο είναι όμως σίγουρο ότι η Πέμπτη φάλαγγα κυβερνά με την ανοχή τουλάχιστον πολλών από εμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη η φαλαγγα υπαρχει 190 χρονια...Δεν της δινει κανεις σημασια ..διοτι κρυβεται σε θαμνους.Οι απλοι ανθρωποι στηριζουν τα παντα στις ...αισθησεις τους..Τα παντα.Ο νους ειναι σαν σκεψη ..δυσκολος.Οι αισθησεις ειναι απτες.Ετσι ολα γινονται αισθητηριακα...Βλεπω..τρωω..ακουω...πιανω ...κλπ. Ελα ομως που ολα αυτα πανε στον εγκεφαλο για επεξεργασια .!! Αλλιως τι τους θελαμε τους .αισθητηρες ??Απ το σημειο αυτο και μετα να πεις οτι οι ...αισθησεις ειναι αυθυπαρκτες χωρις νου...κι αυτο εχει γινει εδω ....εισαι τρελος.Εγινε λοιπον η ζωη ...των αισθησεων ..το κεντρο και ο στοχος ζωης..Οχι ο νους.Το ποσο παραλογο ειναι αυτο φαινεται απ τα αποτελεσματα...το χαος...σε ολα..τις γκαφες...τα απιστευτα λαθη...την ελειψη μετρου στα παντα...Η φαλαγγα τα ξερει αυτα.Και εκανε κατι απλο...παιδικο ισως...κρυβεται !! Πονταρει ολα στον κοσμο των ..αισθησεων μας.!! Δεν με ..βλεπουν...δεν με ακουνε...δεν θα πιστεψουν ποτε οτι ...υπαρχω.!!!!Τα στηριζουν ολα τα κοροιδα στις αισθησεις ...κι οχι στους συνειρμους !!Ακομη κι αν υπαρξουν καποιοι σκεπτομενοι ..οι πολλοι θα τους φανε ...ζωντανους με επιχειρηματα φαινομενικα λογικα ..πχ ..φερε αποδειξεις ορατες ( !)..γραπτες...βιντεο ...κλπ...Παλι αποδειξεις ...αισθησεων !!! Οχι του Νου .....Κι επειδη δεν ειναι δυνατον νασαι παρων ...στις παρανομιες...δεν σε καλουν διαβολε...οταν τις κανουν...τις σχεδιαζουν...κλπ...γινεται το απιστευτο ...να μην τις εχεις ..Κι επειδη ο νους πηγε βολτα...απουσιαζει...δεν θα πει ποτε κανεις.." λες ?? Ας το εξετασουμε λογικα αυτο.." Θα πει ευκολα ..." δεν υπαρχει αυτο " !!!! Γιατι δεν ...το βλεπω .!!!Αυτο ομως υπαρχει...αλλα παιζει κρυφτο !!Κι ετσι η φαλαγγα προελαυνει....Μιλαμε για λιγες εκατονταδες ατομα...πισω απο θαμνους φτιαγμενους απο ομορφες λεξεις κουφιες.. σαγηνευτικες...και πλανες.Και οι λεξεις ειναι ..ηχος..αισθησεις παλι εχουμε...Μας διαβασαν καλα ....

      Διαγραφή
    2. Ενας αρχηγος φιλοδοξος να κυβερνησει ..απ το ιδιο νησι φιλοδοξων...λεγεται εχει συγγενη και κολητη...μια απ το ιδιο νησι ..υπαλληλο του Σορος...μεσω των γνωστων του ιδρυματων ( ανιατων)...Λοξη φαλαγγα ??

      Διαγραφή
    3. Μπαμπυ αρχηγε...δεν βουλεσαι αγορευειν ??

      Διαγραφή
  12. Μου αρέσει το άρθρο σαν σύνολο.
    Το θεωρώ εύστοχο και απόλυτα σωστό.
    Πιστεύω ακόμη ,ότι αυτά τα "ηττημένα μυαλά" έβαλλαν τις βάσεις της ήττας από το ΄79 και μετά.
    Γιά να μην πούμε από το ΄67 και μετά.
    Σε όλη αυτήν δε την ηττοπαθή διαδρομή θα πρέπει να λάβουμε υπ'όψιν και την "αμέριστη" υποστήριξη των ΗΠΑ των οποίων οι προσπάθειες έστω και πασχίζουσες να κρατήσουν ίσες αποστάσεις, μάλλον κατέληξαν σε ετεροβαρή αποτελέσματα.
    Τέλος,το ευρώ μαζί με την μόνιμη ισχυρογνωμοσύνη που μας διακρίνει όταν είναι να συνενοηθούμε μεταξύ μας, είναι απλά η χαριστική βολή.
    Αυτά δε,τουλάχιστον κατά τα φαινόμενα.
    Γιατί τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν.
    Επίσης,κάποια δεδομένα φαίνεται ότι αλλάζουν:
    Οι τούρκοι δεν δείχνουν σημεία συνεργασίας με τις ΗΠΑ-Ισραήλ.
    Δεν ξέρω αν δείχνουν σημεία απόλυτης συνεργασίας και με την Ρωσία,τη Συρία ή το Ιράν.
    Αυτά ίσως νάναι θέματα που μπορεί να αλλάξουν το ύφος της Ελληνικής πολιτικής.
    Ομως ,πάλι κατά τα φαινόμενα, η ηττοπάθεια φαίνεται να έχει περάσει κάθε σημείο αναστρεψιμότητας.
    Και αυτό ωφείλεται κυρίως,στο ότι ποτέ δεν πιστέψαμε στον εαυτό μας,αλλά πάντα δίναμε πολύ σημασία στους συμμάχους μας,ξεχνώντας ότι σύμμαχοι είναι αυτοί που μας βοηθούν όταν εμείς έχουμε κάποιους στόχους.
    Και εμείς,δεν φαίνεται να έχουμε στόχους, παρά μόνο το να υπηρετούμε τους στόχους των άλλων.
    Α! και έχουμε κι'έναν ακόμη:
    "Ολοι οι άνθρωποι του κόσμου είμαστε αδέλφια."
    Αρα δεν μας ενδιαφέρουν πράγματα όπως Μακεδονία,Πατρίδα,Ελληνική γλώσσα,Ελληνική ιστορία,Κείμενα Ελλήνων κλασικών,χωρικά ύδατα,ΑΟΖ, Ασφάλεια Ν.Α.Μεσογείου,εξόρυξη υδρογονανθράκων,βιομηχανία, πόσω μάλλον πολεμική τοιαύτη,δεν μας ενδιαφέρουν εν γένη οι αντιπαραθέσεις με τους άλλους,οπότε δεν θέλουμε συγκρούσεις με κανέναν,ούτε και με τους νεοοθωμανούς.
    Ιδίως με αυτούς.
    Κι'όλα αυτά,κατάστασις μη αναστρέψιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και διά του λόγου το αληθές: Πως αυτοί οι τύποι(αμερικανοί) παρεισφρύουν στο Πεντάγωνο και δημιουργούν συνθήκες ήττας είναι φοβερό
      https://www.history-point.gr/kypros-1974-martyria-prodosias-quot-attilas-quot-simata-kai-sovietiki-quot-eisvoli-quot?pop=2

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.