8/2/19

Τσίπρας σε τουρκικό κανάλι: Μοιάζουμε πολύ οι δύο λαοί, ο παππούς μου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στο τουρκικό κανάλι TGRT News, κατά την παραμονή του στην Τουρκία - «Είναι μια καλή ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», είπε
Συνέντευξη σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία. 
Ο κύριος Τσίπρας μίλησε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και πιο προσωπικά, για τον παππού του που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και για το πόσο μοιάζουν οι δύο λαοί, ο ελληνικός και ο τουρκικός.
Το βράδυ της Πέμπτης μεταδόθηκε από το τουρκικό δίκτυο TGRT News ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης, που ολόκληρη θα μεταδοθεί την Κυριακή. «Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επισκέφθηκα την Χάλκη, όπου συνάντησα πολλούς Τούρκους που ήταν πολύ φιλικοί μαζί μου. Πιστεύω πως αυτό είναι το μήνυμα που στείλαμε διεθνώς, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί χωρίς φόβο και μίσος. Νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, πρέπει να κάνουμε νέα βήματα. Είναι σημαντικό βήμα για να ζούμε μαζί και θα γίνει ένα σύμβολο των στενών και φιλικών σχέσεων του τουρκικού και του ελληνικού λαού. 
«Αν ανοίξει η Θεολογική Σχολή, που πρέπει να ανοίξει, θα έχουμε κάνει νέα βήματα. Αυτό θα είναι ένα νέο βήμα για να ζούμε μαζί. Θα είναι σύμβολο για να ζουν μαζί οι δυο λαοί» υπογράμμισε. 
«Νομίζω πως σε αυτή την περιοχή έχουμε κοινή κουλτούρα, μουσική, ήχους, κουζίνα και γεύσεις. Για παράδειγμα, ο παππούς μου έχει γεννηθεί εδώ, στην Κωνσταντινούπολη. Εννοώ πως έχουμε πολλές ομοιότητες. Έχουμε διαφορετικές γλώσσες, αλλά έχουμε κοινό πολιτισμό. Ετσι πρέπει να ζούμε ειρηνικά και φιλικά μεταξύ μας», είπε ο πρωθυπουργός.

 Τσίπρας σε τουρκικό κανάλι: Μοιάζουμε πολύ οι δύο λαοί, ο παππούς μου γεννήθηκε στην Κων/πολη
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την Τουρκία. «Η Τουρκία φιλοξενεί τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες. Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια που παρέχει η Τουρκία στους πρόσφυγες, σε επίπεδο στέγασης και τροφής. Και στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερο από 70.000 πρόσφυγες. Κυρίως η κατάσταση σε πέντε νησιά μας στο Αιγαίο είναι κρίσιμη. Γι’ αυτό σε επίπεδο ΕΕ κάνω πολλές προσπάθειες» σημείωσε.
Προσπαθώ, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, σε επίπεδο ΕΕ από τους ομολόγους μου να βρω στήριξη για το θέμα αυτό, και για μας, αλλά και για την Τουρκία.
Πρώτο Θέμα

13 σχόλια:

  1. η αποστολη του νεοταξιστη πολιτικαντη να γινουν ολα πολτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν Τουρκος μοιαζει σε ολα...και στα χαρατσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Its a pitty his granfather left Istanbul. All would had been different if he had stay there.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η γνωση της ιστοριας ...των νεων πολιτικων στην χωρα μας....Η Τουρκια εχει καμμια εικοσαρια ...λαους...Ο Τσιπρας βλεπει εναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λάου-λάου το πάει για την ενδιάμεση περιοχή...
    Κιτσικικός θα είναι.
    Μπορεί όμως, να παίζει τον ρόλο του διαπραγματευτή, ενώ οι αμερικανοί πιέζουν.
    Αφήνουν δηλ. οι αμερικανοί μέσω Ελλάδος λίγο χώρο στην τουρκία να εκτονώνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δέν ἐκπροσωπεῖ παρά τόν ἐαυτό του. Λίγη ὑπομονή ἀκόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Nikolaos Kavasilas,

      "...λίγη υπομονή ακόμη..."

      Τι εννοείς; Λίγη υπομονή για τι ακριβώς;

      Μήπως "...κάν'τε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός...";
      Μήπως "...κάν'τε υπομονή κι ο Κούλης θα γίνει πρωθυπουργός...";

      ...μη μας αφήνεις με απορίες.

      Διαγραφή
  7. Δέν φταίει μόνο ὁ Ἀλέξης Τσίπρας, ἀλλά καί οἱ γονεῖς του πού ἀνέθρεψαν τέτοιον ἄνθρωπο. Διότι, ἀφελής δέν εἶναι ὁ ἐκουσίως ἐκπεσῶν τῆς Ἑλληνικῆς του ταυτότητας, Ἀλέξης Τσίπρας:
    Προδίδει μέ ἀπίστευτη πόρωση καί χαμογελὠντας τούς νεκρούς τῆς γενοκτονίας μας στήν Μικρά Ἀσία, ἑνάμισυ ἑκατομμύριο Ἕλληνες-Ρωμηούς....καί χαίρεται ἀθλιότατα, δηλώνοντας οὐσιαστικά "τουρκοειδής", καί ἐνθυμούμενος κυρίως τά Μικρασιατικά φαγητά πού ἔτρωγε μικρός, καί πού δέν ξέρει κάν ὅτι τά περισσότερα δέν εἶναι τουρκικά.

    Γιατί; Διότι προσδοκᾶ ἀτομικές δόξες καί κέρδη άπό τήν συμπόρευσή του μέ τίς μπίζνες τῶν ξένων ἑταιρειῶν,
    γιά τίς ὁποῖες καί μόνον στήνεται τό σκηνικό μιᾶς εἰκονικῆς καί μιντιακῆς "Ἑλληνοτουρκικῆς" φιλίας,
    μέ ἀληθινή ρεαλιστική προοπτική της, ὅμως,
    τήν οἰκονομική καί λοιπή ὑποδούλωση τῆς Ἑλλάδος μέ τόν γρήγορο ἐκτουρκισμό καί ἐκραγιαδισμό τῶν Ἑλλήνων,
    κατά τίς ἐπιδιώξεις Φίλη-Γαβρόγλου καί τῶν ἐν "Τουρκίᾳ" φίλων τους "Οἰκουμενιστῶν"....
    Ξυπνᾶτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εννοεί τους δύο λαούς Τούρκους κ αλβανούς cipras είναι αρβανιτικο όνομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Παντελιδης,

      "...cipras είναι αρβανιτικο όνομα..."

      Πωωωω τρομερή διαπίστωση. Θεωρίες συνωμοσίας από τα Lidl σαν αυτές που τυπώνει το μακελειο και κρέμονται στα μανταλάκια των περιπτέρων.

      Έχω καλύτερη εξήγηση: Γιατί όχι "Cheaper Ass" που με σύντμηση έφτασε στη σημερινή μορφή που όλοι ξέρουμε. Άσε που η δική μου (επίσης αυθαίρετη και στερούμενη λογικής - πλην όμως περισσότερο χιουμοριστική) εκδοχή, ακούγεται πολύ πιο αληθοφανής από την δική σου.

      Ήμαρτον πια, ήμαρτον!

      Διαγραφή
  9. "...μοιάζουμε πολύ οι δύο λαοί..."

    Αν μου έλεγε κανείς πως μοιάζω με Τούρκο, θα το θεωρούσα προσβολή. Μπορεί ο Alexis να το θεωρεί εαυτόν κοντά στο Τουρκικό πρότυπο κουλτούρας - δικαίωμά του.

    Πριν μερικά χρόνια, σε μία πολύωρη πτήση έτυχε στο διπλανό μου κάθισμα να κάθεται ένας Τούρκος που θέλοντας να γίνει φιλικός και να ανοίξει κουβέντα μαζί μου είπε (στα Αγγλικά) "...εμείς οι Τούρκοι κι εσείς οι Έλληνες είμαστε αδέρφια...". Του απάντησα "...Ίσως. Μου έχει πει ο πατέρας μου πως σαν νεαρός είχε επισκεφτεί την Πόλη κι ενδεχομένως φλέρταρε κι έκανε έρωτα με νεαρές Τουρκάλες, οπότε υπάρχει μία πιθανότητα να μην έπερνε προφυλάξεις και να είμαστε αδέρφια. Πως λένε τη μητέρα σας;...". Χώθηκε στο κάθισμά του και δεν μου ξαναμίλησε σε όλη τη διάρκεια της πτήσης. "Αδερφός" να σου πετύχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.